Prima pagină » Eveniment-Social » Școala Gimnazială “Ion Simionescu” Iași va primi peste 230 000 euro pentru formarea cadrelor didactice in următorii 5 ani
Școala Gimnazială “Ion Simionescu” Iași va primi peste 230 000 euro pentru formarea cadrelor didactice in următorii 5 ani

Școala Gimnazială “Ion Simionescu” Iași va primi peste 230 000 euro pentru formarea cadrelor didactice in următorii 5 ani

31 ian. 2022, 12:15,
în Eveniment-Social

Cursurile vizează teme de actualitate și îmbunătățirea competențelor de integrarea a TIC, a platformelor educaționale, a softurilor specifice și a RED (resurse educaționale deschise) în activitatea didactică și în activitatea școlii, îmbunătățirea competențelor de incluziune a elevilor ce provin din familii dezorganizate, monoparentale, a copiilor cu CES (cerințe educaționale speciale), remigranți, cu dificultăți socio-materiale sau cu părinți plecați din tara, precum și dezvoltarea deprinderilor pentru un comportament ecologic, responsabil și durabil, prietenos cu natura.

Datorită acreditarii Erasmus pe care școala a obținut-o în luna ianuarie a acestui an, timp de 5 ani, în fiecare an, 25 de cadre didactice vor avea acces la cursuri de formare, ceea ce înseamnă, concret, lecții mai atractive și mai moderne pentru elevii școlii. Formarea profesională continuă este esențială la nivelul oricărei unități de învățământ, fiind de asemenea una din liniile strategice prioritare la nivelul politicilor europene. Temele pe care ne-am axat sunt teme de interes, fără de care nu putem vorbi de un proces educativ eficient. Am convingerea ca acești 5 ani pe care Școala Ion Simionescu îi va petrece sub umbrela Erasmus vor aduce multiple beneficii elevilor și cadrelor didactice, inclusiv o evoluție profesională în acord cu cerințele societății în care trăim.” a declarat prof. Sabina Manea, directorul școlii.

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a obținut acreditarea Erasmus

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” a obținut acreditarea Erasmus în urma unui proiect la care au lucrat cu responsabilitate și implicare mai multe cadre didactice: Brîndușa Ionescu, Gina Hriscu, Simona Iordache, Mirela Buzilă și Nicoleta Istrate, coordonate de directorul școlii, profesor Sabina Manea.

“Implicarea în proiectele internaționale reprezintă una din modalităţile actuale de integrare a valorilor europene în procesul de educație, precum şi de eficientizare a sistemului de învățământ. Informațiile acumulate ne vor ajuta cu siguranță la optimizarea activităților din școală, îmbunătățirea abilităților lingvistice de comunicare în limba engleză ale cadrelor didactice, creșterea motivației și încrederii în sine atât pentru personalul școlii, cât și pentru elevi. În plus, vom deveni mai deschiși către metode și tehnici de predare/evaluare inovative, iar relația dintre colegi și elevi va deveni astfel, cu siguranță, mai apropiată. Nu pot decât să privesc cu optimism și încredere această reușită importantă a școlii noastre.” a menționat Brîndușa Ionescu, profesor de limba franceză.

“Prin temele abordate vom adăuga un plus de valoare actului educațional, creionând astfel un spațiu prietenos, deschis, inteligent, favorabil inclusiv învățării științelor. Acreditarea Erasmus ne oferă posibilitatea de a fi unitari prin conținut și creativi prin formă.” a menționat Gina Hriscu, profesor de chimie.

“La scrierea proiectului a fost o efervescență de întrebări, de idei care ne-au reașezat față în față cu noi înșine, cu elevul, cu societatea. Au fost gândite strategii ce vizează o bună colaborare între profesori, elevi și părinți, pentru că ne dorim să fim adevărați promotori ai schimbării în bine.” a punctat Nicoleta Istrate, profesor pentru învățământ primar.

Toți profesorii școlii vor urma cursuri de limba engleză

Toți profesorii școlii vor urma cursuri de limba engleză, astfel încât accesul la materialele educative disponibile la nivel internațional va fi mai facil. Pe lângă alte activități de impact ce vor fi derulate în următorii ani, în cadrul școlii vor fi elaborate 3 ghiduri cu scenarii de lecții și de activități didactice care integrează TIC, platforme educaționale, softuri și RED, cu activități ce ilustrează practici incluzive la clasă, precum și un ghid de bune practici pentru elevi, scris de către elevi, pentru o dezvoltare durabilă și a unui comportament prietenos cu mediul. Profesorii și elevii vor fi de asemenea implicați în activități de elaborare a unor quizz-uri vizând autoevaluarea comportamentului ecologic.

Mobilitățile europene prezintă un plus față de cursurile de formare urmate în țară, întrucât oferă o perspectivă mai deschisă asupra educației în general, îmbunătățind activitatea didactică prin exemplele de bună practică însușite în urma întâlnirii cu profesori de diferite specialități și naționalități. Cu siguranță nu vor lipsi dezbaterile despre diferențele de context și cultură, momente favorabile împărtășirii unor idei cu privire la strategii de învățare eficiente.

Participanții la cursuri vor învăța atât de la organizatori, cât și de la colegii din alte țări, având astfel posibilitatea de a-și îmbogăți și actualiza cunoștințele, etape absolut necesare pentru realizarea unui act didactic modern, de calitate.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine este Smărăndița, noua șefă de la Guvern. Tânăra a fost numită de Ilie Bolojan într-o funcție de conducere
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Playtech.ro
Amenzi automate pentru șoferii români. O schimbare importantă intră în vigoare în Bulgaria, din acest weekend
observatornews.ro
Criminalul Andei, căutat de 400 de oameni. A violat în trecut o fetiță de 13 ani, dar n-a făcut închisoare
Playsport.ro
Vremea, la extreme. ANM a emis avertizări de vreme rea! Singurele două judeţe în care canicula persistă azi
Evz.ro
AUR vrea să dărâme Guvernul. Cutremur în politică
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Înțelegerea făcută de Donald Trump aruncă lumea în aer
Playtech.ro
Bani de la stat pentru plata facturilor la energia electrică: Veniturile luate în considerare. Cum se face calculul
Dailybusiness.ro
VIDEO Furtună devastatoare la Sinaia. Acoperișuri smulse, copaci căzuți și DN1 blocat de vijelie
RomaniaTV
Premierul Ilie Bolojan anunţă AL DOILEA pachet de măsuri de austeritate. E cutremur!
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
A murit părintele Ioan Mihai Măriuță. Avea doar 35 de ani. Preotul a lăsat în urmă o tânără soție și doi copii. Era un om cum rar se mai găsește!
redactia.ro
Cine este tânăra ucisă de fostul iubit după ce i-a incendiat casa. Victima a fost rapită și în februarie de ucigaș
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 iulie 2025
09 iulie 2025