Prima pagină » Eveniment-Social » Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Iași a fost gazdă pentru o mobilitate la care au participat elevi și profesori din Cehia și Bratislava

Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Iași a fost gazdă pentru o mobilitate la care au participat elevi și profesori din Cehia și Bratislava

21 mai 2024, 16:40,
în Eveniment-Social

Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Iași a fost pentru prima dată, în perioada 13-16 mai 2024, școală-gazdă pentru o mobilitate de grup desfășurată fizic, la care au participat 18 elevi și 4 profesori însoțitori din două școli gimnaziale din Europa: Secondary School Ostrožská Lhota, Cehia, și Základná škola M. R. Štefánika Ivanka pri Dunaji, Bratislava.

Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Iași a fost gazdă pentru o mobilitate la care au participat elevi și profesori din Cehia și Bratislava

În prima zi, partenerii cehi și slovaci au avut parte de o primire călduroasă din partea gazdelor, apreciind atitudinea prietenoasă și deschisă a elevilor și cadrelor didactice, dotările moderne ale școlii, activitățile diverse inter și multiculturale, interactive.

Momentele artistice cu implicații culturale, alături de workshopul adresat elevilor pe tema valorilor E+, pregătit de catedra de limbă engleză, precum și întâlnirea de tip debate a oaspeților cu doamna director a școlii au conturat profilul unei viitoare prietenii E+ durabile.

Pe parcursul mobilității, echipa româno-ceho-slovacă a vizitat Muzeul Universității „Al. I. Cuza”, precum și Palatul Culturii și a descoperit patrimoniul cultural românesc utilizând realitatea augmentată prin aplicația MuzeuAR.

O altă activitate atractivă pentru elevi a constituit-o deplasarea la Rezervația paleontologică Repedea. Elevii slovaci, cehi și români au descoperit ecosistemul zonei prin utilizarea unor aplicații digitale cu caracter educativ (padlet, coduri QR). Astfel, au învățat să lucreze în grupuri mixte, au exersat exprimarea în limba engleză aplicând conținuturi legate de biologie, geografie și arheologie (metoda CLIL).

Diseminarea activităților de proiect s-a realizat printr-o emisiune TV transmisă live din studioul media al Școlii Populare de Artă din Iași, elevii cehi și slovaci având ocazia să își exprime impresiile despre experiența Erasmus din Iași, să își exerseze competențele de comunicare în limba engleză și, nu în ultimul rând, să reflecteze asupra rolului proiectelor Erasmus+ în dezvoltarea lor personală.

Școala gazdă: Școala Gimnazială „Ion Creangă”, Iași

Acreditare E+, 2023-2027, ID 2023-2024: 2023-1-RO01-KA121-SCH-000123032

Mobilitate de grup E+: Secondary School Ostrožská Lhota, Cehia (12 elevi și 2 prof. însoțitori)

Základná škola M. R. Štefánika Ivanka pri Dunaji, Bratislava (8 elevi și 2 prof. însoțitori)

Tema: Interculturality and Digital Tools Using CLIL Method

Perioada: 13.05.2024 – 16.05.2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *