Prima pagină » Eveniment-Social » Școala Gimnazială ”George Călinescu” Iași inclusă în proiectul Erasmus+ ”ClimA: Be the Change!
Școala Gimnazială ”George Călinescu” Iași inclusă în proiectul Erasmus+ ”ClimA: Be the Change!

Școala Gimnazială ”George Călinescu” Iași inclusă în proiectul Erasmus+ ”ClimA: Be the Change!

22 nov. 2021, 18:29,
în Eveniment-Social

Școala Gimnazială ”George Călinescu” Iași anunță începerea mobilităților din cadrul proiectului Erasmus+ ”ClimA: Be the Change!”, pe scurt ABC (număr de referință 2020-1-RO01-KA229-080063_1), după un an de activități desfășurate la nivel local, în mediul virtual, din cauza contextului pandemic. Proiectul se va încheia pe 31 august 2023, cele 5 școli partenere fiind din  Cipru, Bulgaria, Grecia, Italia și Portugalia.

Scopul proiectului este de a-i face pe elevi conștienți de impactul pe care schimbările climatice le au în prezent, pe termen scurt, precum și pe termen lung, sperând ca la finalul proiectului să se observe o transformare semnificativă în mentalitatea și modul lor de a acționa prin raportare la această problematică a lumii contemporane.

Grupul țintă al proiectului îl reprezintă nu doar elevii de gimnaziu, ci și părinții acestora, precum și comunitatea locală. Parteneriatul își propune să abordeze tema schimbărilor climatice dintr-o perspectivă științifică, dar și artistică, cu scopul de a implica profesori de diverse discipline, precum și elevi cu abilități  și aptitudini variate.

În perioada 7-12 noiembrie 2021, s-a desfășurat prima mobilitate internațională având ca gazdă Lykeio Agiou Ioannis din Limassol, Cipru, din fiecare țară parteneră participând câte 4 elevi și 2 profesori.

Activitățile desfășurate în această mobilitate au inclus lucrul în echipe internaționale, pe baza unor sarcini interactive și captivante, precum realizarea unei prime pagini de ziar pe teme ecologice, redactarea și interpretarea unor mici piese de teatru, elaborarea unor strategii de utilizare a resurselor regenerabile în diverse zone ale insulei Cipru. În plus, participanții au vizitat o stație de epurare în Limassol, fotografiile făcute de elevi urmând să facă parte dintr-un concurs de imagini reprezentative pentru această vizită educațională.

Rezultatele așteptate ale proiectului vizează schimbarea în bine a mentalității și a obiceiurilor elevilor cu privire la protejarea mediului înconjurător, motivarea acestora pentru a-și exprima ideile creative și inovatoare în legătură cu modalitățile  de conservare a planetei, îmbunătățirea abilităților lingvistice, de comunicare și cooperare cu toți participanți la proiect, indiferent de naționalitatea lor, și promovarea toleranței față de alte culturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`