Prima pagină » Local » Școala gimnazială din comuna Moșna va fi reabilitată! Investiția este de 800.000 de euro
Școala gimnazială din comuna Moșna va fi reabilitată! Investiția este de 800.000 de euro

Școala gimnazială din comuna Moșna va fi reabilitată! Investiția este de 800.000 de euro

09 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Clădirea din comuna Moșna, județul Iași, unde funcționează școala gimnazială, va fi reabilitată. La finalul lunii decembrie 2021 este programată licitația pentru realizarea lucrărilor. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor în cadrul procedurii

Primăria comunei Moșna, județul Iași, anunță investiții în localitate. Astfel, pe data de 28.12.2021, este programată licitația pentru reabilitarea școlii gimnaziale din localitate, construită în anul 1970. Valoarea estimată a investiției este de 4.008.741 lei, fără TVA, aproape 800.000 de euro. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

„Structura de rezistență este realizată din pereți portanți din zidărie de cărămidă plină presată. Grosimea pereților portanți exteriori și interiori este de 30 de cm. Peste parter este realizat un planșeu de grinzi rotunde din lemn, cu diametre variabile. Acoperișul construcției este alcătuit în variantă șarpantă din lemn neecarisat de rășinoase cu învelitoare din tablă, pe suport de șipci și astereală (căptușeală de scânduri- n.r.) de tip OSB”, se arată în descrierea imobilului.

În comuna Moșna a fost lansată o licitație și pentru modernizarea drumurilor.

Lucrările urmează să fie executate în termen de 8 luni

Primăria Moșna a comandat și o expertiză tehnică. Conform documentației, lucrarea urmează să fie executată în termen de 8 luni de la semnarea contractului.

„Dorința beneficiarului se referă la reabilitarea și modernizarea Școlii gimnaziale Moșna (corp A) și construirea unei anexe. Amenajările interioare vor fi realizate conform propunerilor arhitecturale, realizându-se lucrări de reamenajări interioare și modificări ale fațadei. Pe toată suprafața exterioară a clădirii sunt vizibile degradări ale tencuielilor, local dislocări ale acestora, cauzele producerii acestor deteriorări fiind atât acțiunea intemperiilor, cât și lipsa unor lucrări de reparații efectuate la timp. Degradarea scărilor de acces exterioare, crăpături și dislocări ale finisajelor și elementelor structurale. La interior, sunt prezente zone de pereți și tavane degradate din cauza infiltrațiilor apei din evacuarea defectuoasă a acesteia de la nivelul acoperișului. Neetanșeități ale învelitorii au dus la infiltrații ale apelor meteorice la nivelul podului și implicit la degradarea locală a elementelor structurale ale șarpantei”, sunt detaliile despre starea actuală a clădirii.

În comuna Valea Lupului va fi construită o grădiniță modernă cu 400.000 de euro

Nu în ultimul rând, și comuna Valea Lupului a anunțat investiții. Recent, autoritatea contractantă a finalizat licitația pentru execuția lucrărilor. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Adal Hidro Construct SRL, cu sediul social în Târgu Frumos. Firma este deținută de Alexandru Butnaru. În 2019, a fost declarată o cifră de afaceri de 1.989.942 de lei, profit de 381.520 de lei, datorii de 349.597 de lei și un număr de 15 angajați. Oferta finală pentru realizarea lucrării are o valoare de 2.298.425 de lei, aproape 400.000 de euro. Suprafața construită a clădirii este de 752 de metri pătrați. În suma estimată intră și costurile cu dotarea grădiniței. Lucrările trebuie realizate în termen de 9 luni de la semnarea contractului. Procedura a fost reluată în mai multe rânduri din cauza lipsei de ofertanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *