Prima pagină » Local » Școala gimnazială din comuna Golăiești va fi reabilitată! Contractul are o valoare de 100.000 de euro
Școala gimnazială din comuna Golăiești va fi reabilitată! Contractul are o valoare de 100.000 de euro

Școala gimnazială din comuna Golăiești va fi reabilitată! Contractul are o valoare de 100.000 de euro

14 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Comuna Golăiești, județul Iași, va avea o școală modernizată. La începutul anului 2022, autoritatea contractantă va organiza licitația pentru execuția lucrărilor. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor în cadrul procedurii

Primăria comunei Golăiești, din județul Iași, anunță investiții în localitate. Pe data de 05.01.2022 este programată licitația pentru reabilitarea și modernizarea școlii gimnaziale. Valoarea estimată a contractului este de 528.085 de lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Clădirea cu un singur etaj are o suprafață construită de 679 de metri pătrați.

„Executantul se obligă să execute și să finalizeze lucrările în cadrul proiectului. Ofertantul va prezenta o declarație pe proprie răspundere a ofertantului din care să rezulte faptul că, la elaborarea ofertei, a ținut cont de obligațiile referitoare la condițiile de mediu, sociale și cu privire la relațiile de muncă pe toată durata de îndeplinire a contractului de lucrări”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Golăiești a cerut mai multe intervenții

Lucrările urmează să fie executate în termen de 6 luni de la semnarea contractului.

„Intervențiile propuse la nivel structural nu prezintă o importanță majoră, în principal rezumându-se la înlocuirea șarpantei acoperișului, precum și crearea unor pereți de compartimentare de tip ușor, din BCA sau gips-carton în vederea creării în interiorul construcției a unor grupuri sanitare interioare. După realizarea șarpantei acoperișului se va monta o învelitoare nouă de tipul țiglă metalică și un nou sistem de jgheaburi și burlane. În scopul realizării noilor compartimentări pentru crearea de grupuri sanitare se impune mutarea unui gol de ușă”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta participanților cu prețul cel mai mic. În comună au fost lansate achiziții și pentru modernizarea drumurilor.

Grădiniță modernă, în comuna Valea Lupului

Totodată, comuna Valea Lupului a anunțat investiții. Recent, autoritatea contractantă a finalizat licitația pentru execuția lucrărilor la o nouă grădiniță. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Adal Hidro Construct SRL, cu sediul social în Târgu Frumos. Firma este deținută de Alexandru Butnaru. În 2019, a fost declarată o cifră de afaceri de 1.989.942 de lei, profit de 381.520 de lei, datorii de 349.597 de lei și un număr de 15 angajați. Oferta finală pentru realizarea lucrării are o valoare de 2.298.425 lei, aproape 400.000 de euro.
Suprafața construită a clădirii este de 752 de metri pătrați. În suma estimată intră și costurile cu dotarea grădiniței. Lucrările trebuie realizate în termen de 9 luni de la semnarea contractului. Procedura a fost reluată în mai multe rânduri din cauza lipsei de ofertanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *