Prima pagină » Local » Școala gimnazială din comuna Gîștești va fi renovată! Primăria Municipiului Pașcani cheltuie peste 2.250.000 de lei pentru realizarea proiectului
Școala gimnazială din comuna Gîștești va fi renovată! Primăria Municipiului Pașcani cheltuie peste 2.250.000 de lei pentru realizarea proiectului

Școala gimnazială din comuna Gîștești va fi renovată! Primăria Municipiului Pașcani cheltuie peste 2.250.000 de lei pentru realizarea proiectului

03 aug. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Școala gimnazială din comuna Gîștești va fi renovată. Primăria Municipiului Pașcani caută firme pentru realizarea proiectului

Procedura de licitație a fost lansată ieri, 2 august 2024, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Contractul are o valoare de 1.891.181,23 lei, fără TVA, adică 2.250.505,66 lei, cu TVA inclus.

Școala gimnazială din comuna ieșeană Gîștești va fi renovată

Primăria Municipiului Pașcani caută firme pentru realizarea obiectivului de investiții „Execuție lucrări pentru obiectivul de investiție Renovare energetică Școala Gimnazială Gîștești – corp C1”. Companiile interesate pot depune ofertele financiare până la data de 29 august 2024, ora 15.00.

„Proiectul tehnic aferent realizării obiectivului a fost elaborat în cadrul unui Contract de servicii de proiectare care face parte din documentele Contractului de finanțare încheiat în baza Programului Național de Redresare și Reziliență – PNRR 2022, componenta C5 – Valul renovării, operațiunea – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice. Executarea lucrărilor se va realiza cu respectarea întocmai a prevederilor proiectului tehnic și detaliilor de execuție avizat de experții și verificării atestați, acesta fiind pus la dispoziție integral, cu scopul de a facilita elaborarea ofertei în corelație cu toate lucrările de executat. Obiectivul general este creșterea eficienței energetice a clădirii asupra căreia se intervine prin reducerea consumatorilor actuale de energie rezultând reducerea costurilor cu întreținerea suportate de către administrația locală implicit rezultând creșterea confortului utilizatorilor și creșterea unor condiții moderne pentru realizarea procesului educațional”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Suprafața totală măsurată a terenului este de 17.159 de metri pătrați, regimul de înălțime a clădirii este P, suprafața construită este de 1.053,66 metri pătrați, iar suprafața utilă – 864,02 metri pătrați.

Două firme sunt interesate să reabiliteze școala din comuna Tătăruși

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, contractul scos la licitație prevede execuția lucrărilor pentru obiectivul „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei pentru școala Profesională Tătăruși, corp B din satul Tătăruși”. Valoarea totală a proiectului este de 2.443.972,52 lei, fără TVA, adică 2.908.327,29 lei, cu TVA inclus.

În cadrul procedurii au fost depuse două oferte financiare. Una de firma Oli – Construct SRL, cu sediul în Iași, sat Pietrosu, comuna Tătăruși, ce are ca obiect de activitate „comerț cu ridicata al materialului lemnos și a materialelor de construcție și echipamentelor sanitare”, controlată de Petrică Bogdan Budușanu. Potrivit datelor financiare, societatea a înregistrat, în anul 2023, o cifră de afaceri de 32.617.389 de lei, un profit de 3.232.189 de lei și datorii de 7.072.197 de lei.

Cea de-a doua ofertă financiară pentru reabilitarea școlii din comuna Tătăruși a fost depusă de asocierea Adal Hidro Construct SRL – lider și New Plus Construct SRL. Prima firmă este înființată în anul 2013 și are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Societatea are sediul în județul Iași, Târgu Frumos, și este controlată de Alexandru Butnaru. În anul 2023, firma a realizat o cifră de afaceri de 3.783.241 de lei, un profit de 707.176 de lei și datorii de 941.567 de lei.

Școala gimnazială din comuna Gîștești va fi renovata. Primăria Municipiului Pașcani caută firme pentru realizarea proiectului. Procedura de licitație a fost lansată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *