Prima pagină » Eveniment-Social » Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă” Iași este în reabilitare iar elevii au fost relocați la alte două unități de învățământ

Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă” Iași este în reabilitare iar elevii au fost relocați la alte două unități de învățământ

26 sept. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Elevii de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă” Iași au început anul școlar la alte două unități de învățământ. Încă din luna martie a acestui an, au început lucrările de reabilitare termică iar elevii au fost relocați. Investiția are o valoare de puțin peste 8 milioane de lei.

Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă” Iași este în reabilitare iar elevii au fost relocați la alte două unități de învățământ

8 clase primare de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă” Iași au fost relocate la Școala Gimnazială „George Călinescu” iar 7 clase, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Iași.

Unitatea de învățământ se află încă din luna martie a anului 2024 în reabilitare. Valoarea investiției este de 8.024.817,03 lei.

Școala Gimnazială „George Călinescu” Iași se află la câteva sute de metri distanță de Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă” Iași.

„Orice lucrare importantă de reabilitare presupune reorganizări sau relocări, în interesul elevilor și pentru ca educația să continue în cele mai bune condiții. Situația de la Școala Gimnazială «Alexandru Vlahuță» Iași s-a rezolvat până la finalizarea lucrărilor angajate prin relocarea claselor primare (de la clasa I până la clasa a IV-a), în total, 8 clase, împreună cu profesorii și personalul nedidactic necesar la școala noastră, Școala Gimnazială «George Călinescu» Iași. Fiind școli vecine și foarte apropiate, a fost firesc să găsim spații școlare pentru elevi, astfel că deplasarea la și de la școală să fie ușor de realizat”, declară Kehlaoui Carmen, directorul Școlii Gimnaziale „George Călinescu” Iași.

Reabilitarea este finanțată prin PNRR

Elevii relocați în cele două școli învață în program de după-amiază. Reprezentanții Școlii Gimnaziale „George Călinescu” Iași gestionează accesul și părăsirea școlii astfel încât programul școlii gazdă să nu fie afectat.

„Ei învață în tura de dupa-amiază, după programul ciclului primar din școala noastră, între 12.00 și 16.00, de regulă. Am gestionat accesul și părăsirea școlii, precum și derularea orelor de educație fizică și sport astfel încât programul școlii gazdă să nu fie afectat. Consider că exemplul transmis, prin colaborarea dintre directorii celor două școli și profesorii care împart aceeași sală de clasă, se observă în relaționarea dintre elevii celor două școli. Știm că nicăieri nu-i mai bine ca acasă, dar ne bucurăm că putem fi de ajutor, că rutina zilnică nu este afectată și că elevii școlii vecine vor găsi la întoarcere școala lor reabilitată și pregătită să primească toți elevii în condiții optime, la cursuri”, adaugă Kehlaoui Carmen, directorul Școlii Gimnaziale „George Călinescu” Iași.

Reabilitarea este finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin intermediul pilonului I, componenta C5 – Valul Renovării. Lucrările de reabilitare constau în lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, utilizarea surselor regenerabile de energie, lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, lucrări de reabilitare/modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri, sisteme de management energetic integrat pentru clădiri, sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald, modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluții inteligente, lucrări pentru echiparea clădirilor cu stații de încărcare pentru mașini electrice.

Elevii de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă” Iași, care au fost relocați la alte două unități de învățământ, se vor întoarce în școala unde sunt înscriși la începutul celui de-al doilea modul școlar, respectiv luna noiembrie, după ce vor fi finalizate lucrările de reabilitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024