Prima pagină » Local » Școala din comuna ieșeană Schitu Duca intră în reparații. Proiectul ajunge la aproape un milion de lei
Școala din comuna ieșeană Schitu Duca intră în reparații. Proiectul ajunge la aproape un milion de lei

Școala din comuna ieșeană Schitu Duca intră în reparații. Proiectul ajunge la aproape un milion de lei

13 ian. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

Școala din comuna ieșeană Schitu Duca intră în reparații capitale. Procedura de licitație a fost lansată pe SEAP

Potrivit platformei Sistemului Electronic de Achiziții Publice, Primăria Schitu Duca a publicat procedura de licitație privind contractarea serviciilor pentru execuția lucrărilor pentru obiectivul „Creșterea gradului de eficientizare energetică, școala Slobozia, comuna Schitu Duca, județul Iași”. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 31 ianuarie 2024.

Școala din comuna Schitu Duca va intra în reparații. Contractul valorează peste 937 de mii de lei

Scopul achiziției este execuția lucrărilor de construcții în vederea realizării obiectivului „Creșterea gradului de eficientizare energetică – Școala Slobozia, comuna Schitu Duca, județul Iași”.

„Se va desface învelitoarea existentă, se vor desface sobele și coșurile de fum existente, conform propunerilor arhitecturale; se vor efectua reparații locale la nivelul planșeului din beton existent după desfacerea coșurilor de fum; închiderea golurilor de uși și ferestre rezultate din mutarea acestora se va realiza prin țesere cu zidăria existentă; se vor folosi blocuri de cărămidă cu caracteristici apropiate cu a materialelor inițiale și mortar de uz general marca M10; realizarea golurilor de uși și ferestre propuse se va executa prin desfacerea zidăriei existente și bordarea acestora la partea superioară cu buiandrugi din beton armat; în vederea realizării propunerii de compartimentare, aceasta se va face conform planșelor arhitecturale; pereții de compartimentare propuși vor fi realizați din materiale ușoare, gips carton – dublu placați pe structură ușoară; refacerea tencuielilor și a finisajelor în zonele unde prezintă degradări (exfolieri, desprinderi, fisuri), atât la interior cât și la exterior, refacerea integrală învelitorii și a straturilor aferente, conform propuneri arhitecturale, se vor efectua reparații locale la nivelul șarpantei existente; elementele metalice de îmbinare ale șarpantei (buloane, piulițe, plăci metalice, scoabe, etc.) se vor curăța de rugină și se vor proteja împotriva coroziunii prin grunduire; structura șarpantei va fi verificată, iar pe zonele ce prezintă degradări/atac biologic, elementele putrezite sau deteriorate vor fi înlocuite cu lemn de brad sau stejar (aceeași natură cu cea a elementului ce urmează a fi înlocuit) uscat și ignifugat”, se arată în documentele procedurii de licitație.

Primăria Iaşi reabilitează energetic internatul şi cantina de la Colegiul „Vasile Adamachi”

Valoarea contractului este de 7.215.395,55 lei, fără TVA, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până cel târziu la data de 29 ianuarie 2024, ora 15:00.

„Amplasamentul pe care urmează a se realiza investiţia este situat pe aleea Mihail Sadoveanu numărul 41. Suprafaţa terenului pe care este amplasată construcţia este de 95.077 mp. Prin proiectul de faţă se propune reabilitarea termică a două clădiri – corp cantină, cu nivelul de înălţime D+P+3E şi corp cantină, cu nivel de înălţime D+P. Scopul investiţiei îl reprezintă îmbunătăţirea eficienţei energetice şi a tranzaţiei către clădiri verzi şi inteligente, conferind atenţia cuvenită esteticii şi calităţii arhitecturale ale acestora, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de moniczrizare a performanţelor fondului construit cu specific de învăţământ şi asigurarea capacităţii tehnice pentru implementarea investiţiilor.

Îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor ca acţiune esenţială în vederea atingerii obiectivelor naţionale şi punerii în concordanţă cu strategia Uniunii europene privind reducerea gazelor cu efect de sferă şi utilizarea sustenabilă a resurselor. Obiectivul contractului de lucrări ce urmează a fi atribuit constă în realizarea de lucrări „Reabilitarea energetică la corpul de clădire C7 internat şi corpul de clădire C6 – cantină din cadrul Colegiului Agricol «Vasile Adamachi» Iaşi”, se arată în documentele procedurii de licitaţie publicate pe SEAP.

Școala din comuna ieșeană Schitu Duca intră în reparații. Procedura de licitație a fost lansată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *