Prima pagină » Economic Local » Școala din comuna Alexandru Ioan Cuza va fi reabilitată! Contractul are o valoare de aproximativ 500.000 de euro
Școala din comuna Alexandru Ioan Cuza va fi reabilitată! Contractul are o valoare de aproximativ 500.000 de euro

Școala din comuna Alexandru Ioan Cuza va fi reabilitată! Contractul are o valoare de aproximativ 500.000 de euro

27 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

În comuna Alexandru Ioan Cuza sunt anunțate investiții privind reabilitarea unei școli gimnaziale. Procedura pentru realizarea lucrărilor este programată în luna septembrie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic

Primăria Alexandru Ioan Cuza, județul Iași, anunță investiții în localitate. Pe data de 10.09.2021, autoritatea contractantă organizează o licitație pentru realizarea și modernizarea școlii gimnaziale din Șcheia. Valoarea estimată a contractului este de 2.727.110 lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro.

„Lucrările se vor executa cu respectarea strictă a contractului și proiectului aprobat. Ofertele care prezintă durata de execuție a serviciilor de proiectare și a lucrărilor mai mică sau mai mare decât durata maximă acceptată de către autoritatea contractantă vor fi declarate neconforme. La elaborarea ofertei, operatorii economici vor ține cont că toate încercările pentru materialele puse în operă, prevăzute de legislația în vigoare, se vor face pe cheltuiala proprie (rapoarte de încercare pe beton, rapoarte de încercare pentru oțelul – beton etc.)”, se arată în caietul de sarcini.

Constructorul trebuie să asigure o garanție a intervenției de minimum 3 ani

Perioada de garanție a lucrărilor trebuie să fie de 36 de luni. Durata de execuție a lucrărilor este de 14 luni, din care două luni sunt alocate serviciilor de proiectare.

„Degradările apărute se datorează unor cauze obiective, cum sunt seismele mari produse după 1960. Fiecare seism suportat de clădire a generat noi degradări și a accentuat amploarea celor existente, vârsta construcției a condus la îmbătrânirea meterialelor de constrcție și la modificarea în timp a caracteristicilor fizico-mecanice ale acestora. Imobilul expertizat nu îndeplinește cerințele de securitate și igienă pentru oameni, precum și cele de izolare termică și hidrofugă. În prezent, degradările nu sunt decât parțial vizibile și nu pot fi cuantificate cu exactitate”, se arată în documentația procedurii.

Conform proiectului, se vor realiza și lucrări de hidroizolație. Regimul de înălțime a clădirii este Parter. Și școala din satul Volintirești, din aceeași comună, va fi reabilitată.

Comunele din județul Iași investesc în reabilitarea drumurilor

Recent, Primăria Moșna a lansat licitația de lucrări cu o prevedere bugetară de 4.545.406 lei, fără TVA, aproximativ 1 milion de euro. La licitație au fost depuse 4 oferte din partea asocierilor de firme Conest SA – Geo Myke SRL – Conproiect AKY SRL, Enviro Construct SRL – Road Engineering Project SRL, Vam Sofi Trans SRL – Ecomary SRL și Daroconstruct SRL – Mem Project Construct SRL. Lucrările trebuie executate în termen de 12 luni de la semnarea contractului.

„În vederea reducerii riscului de nerealizare a contractului, în vederea conformării cu legislația românească în vigoare privind calitatea în construcții, precum și a încadrării în termenele stabilite, este absolut necesar ca ofertantul să aibă experiență în întocmirea de proiecte tehnice, detalii de execuție și execuția de lucrări pentru obiective asemănătoare”, se arată în obiectivul investiției.

Și Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru județul Iași.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024