Peste 300 de membri S.O.S. România s-au adunat pentru mai multe zile la Rânca, unde s-a desfășurat Școala de Vară a partidului
Inițiativa Dianei Șoșoacă, președintele partidului, a fost aplaudată de toți participanții, care au ținut să specifice diferențele dintre S.O.S. România și celelalte formațiuni politice. La Rânca, diferiți specialiști dintr-o arie largă de domenii au ținut cursuri propriu-zise despre cultură, literatură, istorie, politică, drept.
Școala de Vară a fost un succes
Liderii partidului au fost extrem de mulțumiți de modul în care membrii S.O.S. s-au prezentat la Școala de Vară. Dornici de cunoaștere, au ascultat atenți cursurile specialiștilor, multe dintre ele prelungindu-se cu minute bune pentru sesiunile de dezbateri și întrebări. Oameni de seamă din politica românească, oameni de cultură, profesori, au luat parte la cel mai important eveniment al verii.
„Am o dublă perspesctivă în ceea ce privește școala de vară S.O.S. de la Rânca, una de jurnalist, iar cealaltă de activist, care pledează pentru restaurarea valorilor identitare. Noi, ca români, avem o contribuție specifică la patrimoniul valorilor universale, nu putem fi, în mod nemijlocit, europeni, universali, suntem ca români. Acest eveniment încearcă, spre lauda Dianei Șoșoacă, să reia o inițiativă a lui Nicolae Iorga din 1908, Universitatea Populară de la Vălenii de Munte.
Este o încercare, pe de o parte, de reprofesionaliza mediul politic, să-l aducă la niște standarde de pornine, iar pe de altă parte, de a informa publicul în privința valorilor care stau la baza noastră în societate. Oamenii nu știu, oamenii când merg la vot nu prea știu ce votează, mai ales că noi, de 30 de ani, suntem obligați să alegem între ciumă și holeră. Dacă nucleul pe care îl constituie acuma partidul S.O.S. România reușește să creeze acest centru de polarizare, ca un bulgăre de zăpadă care tot crește în masă. Un astfel de evenimet dorește resetarea mediului politic”, a precizat Miron Manega, jurnalist.
Diferența față de celelalte partide
Oamenii care au venit la Rânca au fost tratați ca egali, fiecare membru a avut ocazia să își facă auzită vocea. Valorile promovate de partidul S.O.S. România trebuie să trezească spiritul naționalist pe care poporul român l-a pierdut. În fața riscului de a ne pierde identitatea, Diana Șoșoacă a spus lucrurilor pe nume și ține să tragă un semnal de alarmă că, dacă nu vom alege corect, ne vom pecetlui soarta.
„Este o inițiativă extraordinară din partea partidului S.O.S., toată lumea vrea să meargă la mare, dar nu mai vizităm frumusețile extraordinare ale patriei noastre. Pentru mine e prima oară când ajung la Rânca, iar cu acest prilej îi mulțumesc Dianei. Foarte multe partide au făcur, de-a lungul anilor, aceste tabere de vară, însă nu am văzut, în schimb, niciun impact. Nu am ecouri de la acele școli de vară, stau în petreceri și în chefuri.
Genul acesta de școală de vară pe care o face Diana Șoșoacă pleacă de la un alt concept, ea a vrut ca aici, efectiv, să se predea niște cursuri, discuții cu întrebări și răspunsuri, interacțiune, ceea ce la alte școli de vară este exclus, plus un fundament teoretic legat de ceea ce vrei să predai. În ceea ce mă privește, eu am predat două cursuri, fiind vorba despre tactici de manipulare cu aplicație directă pe campaniile electorale, dar sigur că aici există un fundament teoretic destul de vast. Tacticile de manipulare sunt de nivel minor, mediu și major.
Tacticile de nivel minor sunt universal aplicabil, psihologia individului este aceeași, felul în care suntem noi manipulați, mai mult sau mai puțin, este la fel. Totul e de strategia prin care tu aplici sau tematica tu o abordezi și încerci manipularea. Dacă vorbim de tactici majore de manipulare, prima și cea mai relevantă este învățământul controlat de stat. Orice stat are interesul ca elevii, cei mici, să învețe anumite lucruri care sunt legate de doctrina politică sau sunt legate de cea economică sau chiar de înființarea unui regim politic.
S-a ajuns astăzi ca ai noștri copii să fie puși în poziții extrem de ciudate, să facă niște alegeri absolut ridicole”, a specificat Luis Lazarus, jurnalist.
În cele 5 zile în care s-a desfășurat Școala de Vară de la Rânca, membrii partidului și-au îmbogățit cunoștințele prin cursurile propriu-zise organizate de partid. Oamenii au fost foarte mulțumiți și consideră că astfel de manifestații trebuie să existe cât mai des.