Prima pagină » Eveniment-Social » Școală de vară inedită, tocmai pe Masivul Rarău, pentru liceeni pasionați, organizată de Facultatea de Geografie și Geologie a Universității „Cuza” din Iași
Școală de vară inedită, tocmai pe Masivul Rarău, pentru liceeni pasionați, organizată de Facultatea de Geografie și Geologie a Universității

Școală de vară inedită, tocmai pe Masivul Rarău, pentru liceeni pasionați, organizată de Facultatea de Geografie și Geologie a Universității „Cuza” din Iași

13 iul. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Tinerii liceeni pasionați de Geografie au participat, alături de studenți și profesori din cadrul Facultății de Geografie și Geologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, la o interesantă aplicație practică, ce a avut ca destinație finală Stațiunea de Cercetare Științifică Rarău

O nouă activitate interesantă și originală derulată de cea mai veche instituție de învățământ superior a României. Săptămâna trecută, tinerii liceeni pasionați de Geografie au participat, alături de studenți și profesori din cadrul Facultății de Geografie și Geologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, la o interesantă aplicație practică, ce a avut ca destinație finală Stațiunea de Cercetare Științifică Rarău. Participanții au primit explicații de specialitate cu privire la relieful structural și litologic din Podișul Moldovei, specificul reliefului fluvial și evoluția paleogeografică a zonei.

Puncte de oprire: Mănăstirea Voroneț și Masivul Rarău

Pe de altă parte, puncte de oprire au fost: Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului” pentru fresca „Judecății de Apoi”, care a fost pictată cu celebrul pigment „Albastru de Voroneț”, monument pe lista Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO). A urmat Masivul Rarău, masiv reprezentativ pentru zona cristalino-mezozoică a Carpaților Orientali, ce face parte din categoria munților cu altitudini medii (maximum 1.651 de metri la Vârful Rarău). Acesta este unul dintre cele mai vizitate masive montane din România datorită accesului facil, dat de șoselele recent modernizate (Transrarău). Principala atracție este dată de relieful rezidual, grefat pe calcare mezozoice (Pietrele Doamnei).

„Școala de vară de la Geografie are un program foarte interesant! Copiii sunt încântați, sunt în general copii cu venituri modeste ce au o șansă de a înțelege oportunitățile finalizării liceului și conturării pregătirii lor prin înscrierea la o facultate, indiferent care este alegerea lor”, arată oficialii UAIC.

11 școli de vară gratuite dedicate elevilor de liceu, finanțate de Banca Mondială, la Universitatea „Cuza” din Iași

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au loc 11 școli de vară gratuite dedicate elevilor de liceu, finanțate de Banca Mondială. Cu o durată de două săptămâni, ele se vor desfășura în Campusul Universității din Iași. Elevii participanți vor beneficia de cazare și masă pe toată perioada programului, iar facultățile implicate vor asigura toate resursele necesare realizării activităților.
Elevii care studiază la unul dintre liceele eligibile în cadrul Proiectului ROSE s-au putut înscrie la una dintre următoarele școli de vară: 1. „Vreau să fiu student la Litere! – LiteratIS” (Facultatea de Litere), 11-24 iulie 2021; 2. „Vacanța juridică DREPT în Iași – Drept în Iași!” (Facultatea de Drept), 11-24 iulie 2021; 3. „Școala de vară pentru Economiști – EconomIS” (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor), 5-18 iulie 2021; 4.

„Descoperim Pământul spre culmile cunoașterii! GEO-GEO” (Facultatea de Geografie și Geologie), 5-18 iulie 2021; 5. „Experiență universitară timpurie pentru elevii aflați în situații de risc: program-punte în domeniile Educație Fizică și Sport și Teologie Romano Catolică – TEOSPOR” (Facultatea de Educație Fizică și Sport și Facultatea de Teologie Romano-Catolică), 11-24 iulie 2021; 6. „Școala de vară pentru Științe: program punte pentru tranziția de la liceu la universitate – Vara Științelor” (Facultatea de Biologie și Facultatea de Chimie), 18-31 iulie 2021; 7.

„Școala de vară în domeniul Teologiei Ortodoxe și Istoriei pentru îmbunătățirea oportunităților de participare la învățământul universitar a elevilor cu risc de abandon – TEOIST” (Facultatea de Teologie Ortodoxă și Facultatea de Istorie), 18-31 iulie 2021; 8. „De-ale viitorului: informatica și matematica – INFORMAT (Facultatea de Informatică și Facultatea de Matematică), 30 august – 12 septembrie; 9. „Descoperă-ți vocația prin educație! Școala de vară – Psihologie și Științe ale Educației – DEVO” (Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației), 5-18 iulie 2021; 11. „Vino la Facultatea VERDE” (Facultatea de Biologie), 18-31 iulie 2021; 12. „Cum ajung profesor/antrenor?” Școala de vară – CAPA (Facultatea de Educație Fizică și Sport), 22 august – 4 septembrie 2021. Mai multe informații în vederea participării la una dintre cele 11 școli de vară ROSE pe care le implementează facultățile de la UAIC sunt publicate aici: https://www.uaic.ro/scoli-de-vara-rose-2021/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`