Prima pagină » Local » „Școala de vară de prim ajutor”, un proiect organizat de către Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, în colaborare cu Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași
„Școala de vară de prim ajutor”, un proiect organizat de către Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, în colaborare cu Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași

„Școala de vară de prim ajutor”, un proiect organizat de către Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, în colaborare cu Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași

30 mai 2022, 00:01,
Codruța Șoroagă, în Local

Vara aceasta, Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași (SVA Iaşi), desfăşoară mai multe proiecte care îi vizează pe copii. Începând cu 1 iunie, SVA Iași, în colaborare cu Asociația AS Natura, desfășoară evenimentul „Și copiii pot fi salvatori”. Cu acest prilej, copiii între 6 şi 14 ani, se vor bucura de jocuri interactive, prin intermediul cărora vor învăţa să acorde primul ajutor. Mai apoi, începând cu 4 iulie, SVA Iaşi şi cu Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași dau start  proiectului numit „Școala de vară de prim ajutor”.

În majoritatea țărilor europene, elevii fac cursuri periodice de prim ajutor. În  schimb, în școlile din România, elevii beneficiază de un singur curs opțional de Educație pentru Sănătate, la care iau parte doar 10% din elevii ieșeni. Este extrem de important ca elevii să știe să acorde primul ajutor, deoarece copiii sunt vectori foarte buni, iar odată ajunși de la școală acasă, transmit informațiile învățate și adulților din familie.

„Școala de vară de prim ajutor”, o ocazie perfectă pentru copiii care vor să învețe să salveze vieți

SVA Iaşi, în colaborare cu Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași, inițiază pe data de 4 iulie, proiectul „Școala de vară de prim ajutor”, în care copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani vor participa la jocuri interactive de însușire a noțiunilor de acordare a primului ajutor. Totodată, copiii vor putea lua parte şi la un concurs de acordare a primului ajutor, organizat de către SVA Iași. Concursul se va desfăşura în incinta complexului școlar Spectrum Iași.

Activitățile vor începe zilnic la 11:00, la Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași.

Taxa de participare este de 300 de Lei, fiind disponibile doar 20 de locuri. Părinţii care decid să-şi înscrie copiii la „Școala de vară de prim ajutor”, pot să stea fără nicio grijă, deoarece cei mici vor fi supravegheați pe toată perioada desfășurării evenimentului.

Totodată, copiii primesc mâncare în fiecare zi, un meniu complet, compus din felul întâi, felul doi și gustare dulce.

Părinţii îşi pot înscriere copiii până pe 30 iunie 2022, prin intermdiul site-ului https://primajutor.eu/scoala-de-vara-de-prim-ajutor…/.

Începând cu 1 iunie, la Iași, se desfășoară evenimentul „Și copiii pot fi salvatori”

„Școala de vară de prim ajutor” nu este singurul proiect marca SVA Iași. Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, în colaborare cu Asociația AS Natura, desfășoară începând cu data de 1 iunie, evenimentul „Și copiii pot fi salvatori”, eveniment la care pot lua parte copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani. Aceştia se vor bucura de jocuri interactive, prilej cu care îşi vor însuşi noţiuni de acordare a primului ajutor şi vor avea parte de numeroase activităţi sportive în aer liber. Activităţile din cadrul proiectului vor începe pe 1 iunie 2022, la ora 10.00, în sala de sport a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi.

SVA Iași nu oferă cursuri de prim ajutor doar copiilor, ci și adolescenților. În acest sens, SVA Iași oferă posibilitatea tuturor liceelor din Iași de a accesa programul de instruire a elevilor privind asimilarea cunoștințelor de prin ajutor până la sosirea ambulanței. Pe durata acestui program, elevii de liceu vor învăța cum să facă față unei situații de urgență, cum să acționeze în cazul în care au de-a face cu o  persoană inconștientă, cum se efectuează resuscitarea cardio-pulmonară, cum se acționează atunci când victima are un corp străin în căile aeriene superioare.  Totodată, prin intermediul cursurilor desfăşurate de SVA Iaşi, copiii de liceu pot afla cum se acordă primul ajutor în cazul plăgilor cauzate de muşcături, plăgilor cu corp străin, a plăgilor cu hemoragii, a amputaţiilor şi a fracturilor. Elevii din liceele ieşene au ocazia a de învăţa și cum se acordă primul ajutor în caz de temperaturi extreme (arsuri, insolaţie, electrocutare, degerături şi hipotermie), dar şi cum se acordă primul ajutor psihologic.

Părinții care doresc să-și înscrie copiii la „Școala de vară de prim ajutor” o pot face până pe 30 iunie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *