Prima pagină » Local » Școala de șoferi Auto Fany din Iași, călcată de inspectorii ISCTR! Au amendat profesorul pentru că nu avea cursanți în sală – FOTO

Școala de șoferi Auto Fany din Iași, călcată de inspectorii ISCTR! Au amendat profesorul pentru că nu avea cursanți în sală – FOTO

06 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Un profesor de legislație de la școala de șoferi Auto Fany a fost amendat cu 6.000 de lei pentru că nu ar fi avut cursanți în sală la data controlului. La un moment dat, inspectorii au efectuat controale la un punct de lucru care nu mai era activ. Povestea a ajuns pe masa magistraților de la Judecătoria Iași

Probleme în pandemie pentru școala de șoferi Auto Fany din municipiul Iași. În cursul anului 2021, angajații Inspectoratului de Stat pentru controlul în Transportul Rutier – Inspectoratul Teritorial nr.3 (include și județul Iași- n.r.) au efectuat un control la școala amintită, mai precis la punctul de lucru de pe bulevardul Primăverii, nr. 2. Inspectorii au constatat că profesorul Iulian Răileanu, angajatul școlii pentru susținerea cursurilor de legislație rutieră, nu ar fi respectat planul și programul de învățământ menționate în registru.

Conform documentului, în sala de cursuri trebuiau să fie prezenți 15 cursanți, dar la data controlului nu se afla nimeni. În consecință, a fost aplicată o amendă în cuantum de 6.000 de lei pe numele profesorului. Deși controlul a fost efectuat în pandemie, școala de șoferi a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri de la data înființării, anul 2012. Astfel, în 2021, societatea care administrează școala de șoferi, a înregistrat încasări de la elevi de 602.499 lei, cu un profit de 55.564 lei, pierderi de 84.518 lei, cu un număr de 10 angajați. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentată situația școlilor de șoferi din Iași, în funcție de rezultatele cursanților.

Școala de șoferi Auto Fany din Iași, călcată de inspectorii ISCTR, dar profesorul a contestat amenda

După ce a fost aplicată amenda, profesorul Iulian Răileanu a contestat procesul-verbal la Judecătoria Iași. În apărare a arătat că ISCTR a efectuat control la punctul de lucru din bd. Primăverii, care era desființat. Activitatea se desfășura la sediul din bd. Dacia. ISCTR a reluat controlul și la locația din Dacia, unde a constatat că elevii nu erau în sala de cursuri conform programului. Contactat de reporterii BZI, Ștefan Burlacu, patronul școlii de șoferi Auto Fany, a precizat că profesorul amintit susținea cursurile de legislație printr-o platformă on-line.

”Controlul a fost în pandemie. În momentul controlului, profesorul se afla în sală. S-a găsit o modalitate de a face cursuri on-line. Am găsit și noi o modalitate de a ne continua viața. Ei au motivat că elevii nu sunt la cursuri. Nu exista o interdicție de a face cursuri on-line”, a precizat Ștefan Burlacu.

La finalul lunii martie 2022, magistrații de la Judecătoria Iași i-au dat dreptate profesorului Iulian Răileanu și au dispus anularea procesului verbal întocmit de ISCTR. Sentința nu este definitivă. La un moment dat, a fost prezentat cazul unui cursant nemulțumit de prestația instructorului.

ISCTR a controlat școlile de șoferi în baza unei Hotărâri de Guvern

Contactat de reporterii BZI, Cristian Afloroaiei, coordonatorul județului Iași, a precizat că școlile de șoferi sunt amendate în baza unei hotărâri de guvern.

”Nu vă putem oferi relații despre control. Este un ordin de ministru care nu ne lasă să oferim informați. Amenzile se aplică în baza Hotărârii de Guvern numărul 69 din 20212, articolul 4”, a precizat coordonatul ISCTR.

Recent, au fost prezentate noile achiziții de la AutoNăstase, o școală de șoferi din Iași, unde a ajuns prima mașină electrică Tesla, care stârnește curiozitatea cursanților și controverse în rândul patronilor și instructorilor auto. Tesla Model 3 a fost cumpărată în toamna anului 2021 și de aproape e luni poate fi văzută pe străzile din Iași. Cristi Năstase, patronul școlii de șoferi, spune că are în parcul auto două mașini electrice, Tesla și Tazzari, și două hibrid plug-in, Toyota Yaris.

Alte 30 de automobile sunt pe benzină sau motorină. Profesorul de legislație de la școala de șoferi Auto Fany din Iași va trebui să facă față unui nou proces dacă ISCTR va contesta decizia magistraților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *