Prima pagină » Local » Școala altfel online de la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași, un real succes și un exercițiu inedit totodată
Școala altfel online de la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași, un real succes și un exercițiu inedit totodată

Școala altfel online de la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași, un real succes și un exercițiu inedit totodată

30 ian. 2021, 14:51,
în Local

Săptămâna aceasta, la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași s-au desfășurat activitățile prilejuite de „școala altfel”. Astfel, în cadrul acestor manifestări, elevii au fost încurajați să își descopere pasiunile și să le urmeze.

Elevii de gimnaziu au realizat sub coordonarea prof.dr. Anișoara Munteanu o galerie virtuală de postere Moisil și urmașii săi. Au avut loc prezentări ale activităților echipelor de robotică CyLiis și CyLiis Peppers, iar elevii au primit sugestii de dezvoltare a competențelor STEM de la liderii acestora. Elevii claselor a VII-a și a VIII-a au discutat despre carieră, examen și succes cu psihologul școlar.

Totodată, în cadrul Atelierul de Produse digitale, elevii au fost creativi și au realizat site-uri, materiale multimedia (vloguri, interviuri, documentare, filme, studii de caz), demo-uri de roboți, articole științifice (paradoxuri matematice, arbori binari de căutare), postere și prezentări PowerPoint. De asemenea, s-a dat startul unui nou proiect transnațional, „Tradiții și obiceiuri de o parte și de alta a Prutului”, sub coordonarea profesoarelor Floricica Morariu și Ines Crețu, alături de echipa clasei a IX-a B. Iar elevii tuturor claselor a IX-a au participat la workshop-ul Grigore Moisil – vizionarul care a introdus informatica în România și Maratonul maximelor Marca Moisil, activități de tradiție, inițiate în anul 2002.

Invitați de Primăria Municipiului Iași, elevii Liceului de Informatică, alături de prof Maria Rados, au participat la un eveniment online de comemorare a Holocaustului: International Holocaust Remembrance Day 2021. Evenimentul a reușit să aducă împreună participanți din patru orașe: Ashdod (Israel), Arkhangelsk (Rusia), Iași (România), Riedlingen (Germania).

Așadar, programul activităților din ȘCOALA ALTFEL ONLINE de la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași a fost un exercițiu inedit care a facilitat, printre altele, conectarea elevilor la elementele de identitate ale școlii, inspirația de a crea produse digitale pentru comunitate, realizarea de postere dedicate marelui academician Grigore Constantin Moisil, identificarea pasiunilor și a carierei potrivite, respectarea tradițiilor, minorităților, valorilor trecutului și prezentului, respectarea legislației, grija față de mediu, gestionarea resurselor personale, dar și a celor financiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 noiembrie 2024
21 noiembrie 2024