Prima pagină » Local » Sclavii din Guvernul României! Firmele austriece sunt ținute în brațe, în timp ce afacerile locale sunt distruse

Sclavii din Guvernul României! Firmele austriece sunt ținute în brațe, în timp ce afacerile locale sunt distruse

10 dec. 2022, 02:00, 6 ,
Sorin Pavelescu în Local

În timp ce firmele austriece fac profituri de miliarde în România, ANAF nu controlează activitatea acestora. Conturile unui simplu SRL sunt blocate în momentul în care nu este achitată o sumă infimă, de câteva sute de lei. Vinovați de această dublă măsură sunt Lucian Ovidiu Heiuș, președinte ANAF, Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, dar și premierul Nicolae Ciucă, aceștia trecând cu vederea peste activitatea marilor corporații cu capital austriac

Eșecul României legat de intrarea în zona Schengen, grație votului nefavorabil acordat de Austria, arată impotența guvernanților. În România, zeci de firme cu capital austriac au fost iertate de statul român, în timp ce afacerile locale cu acționariat sută la sută românesc sunt vânate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), condusă de președintele Lucian Ovidiu Heiuș.

În timp ce datoriile firmelor austriece sunt trecute la capitolul diverse, firmele românești se trezesc cu conturile blocate la fiecare final de lună, dacă nu plătesc la timp câteva sute de lei. Această situație este tolerată atât de ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, dar și de premierul Nicolae Ciucă.

„În fiecare lună, pe data de 25, dacă ai uitat să plătești TVA, aici mă refer la sume foarte mici, de ordinul sutelor de lei, te trezești cu conturile poprite. Până se redeschide, trec mai multe zile și tu pierzi bani, timp și ai nervii întinși. Când apare o multinațională, cum sunt cele austriece, totul este pus pe tavă. La ei sunt alte legi, dar pe proști îi vânează cu fiecare ocazie. Așa se întâmplă în toată țara”, a transmis un antreprenor din Iași.

Austriecii au simțit potențialul din România

Odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, austriecii au văzut oportunitatea de a face mulți bani. Mediul de afaceri austriac din România este renumit pentru modul cinic în care a abordat investițiile, fiind vizată doar maximizarea profitului. Astfel, s-a investit în toate punctele cheie ale economie românești, de la petrol-gaze, la comerț, IT sau farmaceutice. Afacerile românești au fost preluate ieftin și au fost valorificate imediat.

Printre cele mai importante firme austriece prezente în România se numără OMV Petrom, Holzindustrie Schweighofer SRL, redenumită HS Timber Productions SRL (exploatare lemn), Farmexim (farmaceutice), Strabag (construcții), Henkel (construcții), Raiffeisen Bank, BCR, Uniqa Asiguări SA, Redbull, Pfanner (sucuri), iar lista poate continua. În cazul acestor companii, ANAF ar putea intensifica controalele și ar putea taxa de fiecare dată neregulile identificate. Dar acest lucru nu se întâmplă, cum e în cazul firmelor românești, care sunt cocoșate de taxe, contribuind la o atmosferă ostilă în mediul de afaceri.

Ce beneficii ar fi avut România

România nu a fost primită în Schengen, în urma votului din data de 08.12.2022, în cadrul Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne). Austria s-a opus aderării României, invocând problema migranților, care nu ar fi înregistrați înainte de alte state. Astfel, în final, aceștia ar fi ajuns ilegal în Austria.

Și aderarea Bulgariei a fost respinsă în acest context, dar Croația a fost acceptată. Pentru România, aderarea în spațiul Schengen ar fi adus numeroase avantaje legate de libera circulație a persoanelor și a mărfurilor. Aparent, cei mai afectați de acest eșec sunt transportatorii care vor trebui în continuare să aștepte la cozile kilometrice din vămi ca să ajungă la destinațiile din țările europene.

Asta însemnă și menținerea unor costuri ridicate. După anunțul oficial privind decizia în cazul României, mai mulți oficiali au declarat că vor boicota firmele austriece cu puncte de lucru în România, în sensul că nu vor mai apela la serviciile și produsele acestora. Însă nu asta ar rezolva problema.

Principalii vinovați pentru acest eșec sunt guvernanții.

Comentarii
  • Președintele ANAF controlează o amarata de bătrână care vindea niste ceapa la poarta pe cațiva leuți și i-a dat amenda 10000 lei ,bai jegule la interlopi la maneliști la politicienii full de bogați de ce nu controlezi? Mizerii de oameni sunteți !!!!!

  • Daca lor le place sa se comporte precum sclavii, noi ce vina avem? Ca ii rabdam de 32 de ani? Ca ne-au adus la stadiul de colonie? Prosti ar fi fost austriecii (si nu numai ei), sa nu profite de taratorii lingatori de talpi. Atata pot, atata fac.

  • Mari excroci eșuați puși pulitic la anaf pentru ciordirea populimi–-

  • somn usor bovanis, somn usor maciuca

    O tzara cat un gainatz pe harta Europei a scuipat pe mareatza UE. Eu, ca roman, ma kc pe acest gainatz, pe guvernul nazist care il conduce si pe toate mizeriile de companii austriece care ne subjuga si isi bat joc de noi cu acordul tradatorilor de neam care ne conduc.

  • Parlamentarii nu pot face nimic ,sunt tot niste oameni simpli alesi, pe care ii cunoastem de la bloc,scola ,cercuri de prieteni.Ajunsi in parlament nu pot deveni super oameni ,super forte. Daca tot s-a publicat o parte din datoriile firmelor austriece catre finantele publice,datorii care sunt de aproximativ 100 de miliarde ,adica 20 miliarde euro ,numai noi poporul,fiecare cetatean putem boicota prin a renunta la toate serviciile si produsele oferite de aceste firme pana nu isi platesc datoriile la zi. Cu 20 miliarde euro am construi 40 de spitale regionale si noi ne chinuim de ani de zile pentru trei. Cu 20 miliarde am construi 5 autostrazi cum ar fi autostrada unirii A8 despre care se vorbeste de 25 de ani. Aici trebuie sa aratam cat de romani suntem asa cum ne batem cu pumnul in piept, nu ca maine daca OMV reduce pretul la pompa cu 50 de bani ,se face randul de blocgheaza strada sau dac magazinele lor reduce pretul la cele care uemeaza sa expire se bulucesc toti acei care doar comenteaza.ESTE O SANSA PRIN A ARATA CA AVEM COLOANA VERTEBRALA AVEM MANDRIE SI DEMNITATE.Este o lupta la care trebuie sa participam cu totii ,nu doar parlamentarii care s-a vazut ca nu sunt bagati in seama,chiar sfidati. Sa ne gandim ca in urmatoarele alegeri si noi putem sa devenim parlamentari si tot nu am putea sa facem nimic fara unitatea intregului popor intr-o asemenea situatie. Datoria o au in urma unei activitati economice si nimeni nu are de dat pana nu a castigat.Nu se poate ca ei sa nu plateasca 20 de miliarde de euro ,datorii si de 10 ani si noi statul sa imprumutam sume atat de mari la cre sa platim dobanzi mai mari de cat alocam pentru sistemul sanitar. Respectam poporul austriac si pe toti cetatenii lumii care vin cu ganduri bune si respect in tara noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`