Science Camp by Chimiply, organizat la TUIASI de LIIS și FICPMCS – FOTO

31 mart. 2023, 14:21,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Liceul Teoretic de Informațică „Grigore Moisil” Iași (LIIS), Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” Iași (FICPMCS) și Compartimentul de Marketing Universitar al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași au derulat ieri, 30 martie 2023, evenimentul SCIENCE CAMP by CHIMIPLY, care își propune să cultive pasiunea pentru chimie la elevi.

„Avem mare nevoie de spații vii de învățare în care elevii să experimenteze aplicații pe baza conceptelor, să exerseze competențele STEM și să valorifice interesul pentru științe. Apreciez mult mentoratul pe care îl realizează elevii de liceu cu cei din clasele gimnaziale. În octombrie 2023, președintele Consiliului Școlar al Elevilor, olimpic național încă din gimnaziu la Chimie – Călin Pravăț a inițiat clubul Chimiply pentru a dărui mai departe pasiunea sa. Clubul de chimie derulează activități sub coordonarea mentorilor: prof. Lăcrămioara Popa, prof. Monica Trupină, laborant inginer Mihaela Munteanu, Călin Pravăț (clasa a XI-a F), Florin Atudorei (clasa a XI-a F), Sofia Earmacov (clasa a X-a C). Elevii de gimnaziu s-au alăturat acestui demers și realizează pentru colegii lor experimente. Este o mare bucurie să fim în mijlocul elevilor noștri străluciți și implicați, coordonați de profesori foarte dedicați”, prof. dr. Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Science Camp by CHIMIPLY – experimente și demonstrații cool de chimie aplicată

Membrii Clubului de Chimie CHIMIPLY de la LIIS sub îndrumarea elevului Călin George Pravăț din clasa a XI-a F au gândit o serie de experimente și demonstrații cool de chimie aplicată pe care le-au pus în practică la standurile din holul facultății și au vizat:

–           „Reacții endoterme. Reacții exoterme”;

–           „Cum ar arăta lumea fără polimeri?”;

–           „Obținerea produselor cosmetice din ingrediente naturale”;

–           „Procesul de ultrafiltrare pentru epurarea apelor uzate”.

Studenții de la Asociaţia Studenţilor Chimişti „CHEMIS” Iasi i-au condus pe elevii participanți în tururi ale laboratoarelor facultății și au povestit despre cum este studenția la FICPMCS, cum este în campus, care sunt activitățile extracurriculare la care pot participa în cadrul asociației studențești, cum se distrează, dar și cum muncesc din greu pentru a-și atinge obiectivele.

La activitate ne-am bucurat de prezența și implicarea inspectorului pentru disciplina Chimie – prof. Ada Burescu de la Inspectoratul Școlar Județean Iași care le-a vorbit elevilor participanți din diferite școli ieșene despre frumusețea Chimiei și importanța experimentării în domeniul STEM. Mentorii clubului de Chimie din LIIS ne-au împărtășit câteva dintre feedback-urile de la eveniment:

“M-am înscris pentru experiențe noi, pentru a dobândi pasiunea pentru chimie.’’ D. A.

“Am venit aici pentru a socializa și a lucra în echipă cu colegii mei, dar și pentru a învăța lucruri noi.” A. B.

“Am ales să vin la acest club pentru experiențe frumoase, rare și cunoștințe de un nivel mai înalt.” B.I.S.

“Am fost convinsă că vreau să fac parte din acest club de chimie deoarece este o experiență nouă, frumoasă și inedită.’’B.A.

„Iubesc chimia foarte mult, atât partea de teorie, cât și cea practică. Vreau să fac parte dintr-o echipă cu alți colegi la fel de interesați ca mine de această materie.” C.M.C.

“De când eram mică mi-am dorit să învăț mai multe din domeniul chimiei și m-au pasionat experimentele.” A.L.

“M-am decis să vin aici pentru că doream să învăț mai multe decât în ora de clasă, chimia mereu mi s-a părut interesantă. “G.T.

“A mă implica înseamnă mai mult decât a dedica timp, presupune și a pune suflet in fiecare lucru pe care îl fac. Am dorit mereu să împărtășesc celorlalți experiența de învățare care este una foarte frumoasă. Mă bucur că îmi dezvolt și capacitățile de comunicare.” E.S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *