Prima pagină » Actualitate » Schimbări radicale în marile lanțuri de fast-food! Focarul de E. coli din restaurantele McDonald’s a dat totul peste cap

Schimbări radicale în marile lanțuri de fast-food! Focarul de E. coli din restaurantele McDonald’s a dat totul peste cap

25 oct. 2024, 17:40,
Simona Ciobanu în Actualitate

Marile lanțuri de fast-food au eliminat joi, 24 octombrie, ceapa proaspătă din meniuri, după ce aceasta a fost identificată drept sursa probabilă a unui focar de E. coli în restaurantele McDonald’s, care a dus la 49 de cazuri de îmbolnăviri și un deces.

Restaurant Brands International, care deține Burger King, și Yum Brands, proprietarul lanțurilor KFC, Pizza Hut și Taco Bell, au anunțat că vor exclude ceapa proaspătă din preparatele lor ca măsură de precauție. Burger King a precizat că aproximativ 5% din restaurantele sale au eliminat ceapa, deși nu au fost raportate îmbolnăviri în locațiile sale.

Schimbări radicale în marile lanțuri de fast-food

McDonald’s a identificat compania Taylor Farms drept furnizorul său de ceapă feliată afectată. Taylor Farms a retras loturi de ceapă galbenă produse într-o fabrică din Colorado, conform unei notificări de rechemare de la US Foods.

Deși aproximativ 5% dintre restaurantele Burger King folosesc ceapă de la Taylor Farms, compania a declarat că nu a primit notificări de la autoritățile de sănătate publică sau raportări de cazuri de îmbolnăvire. De asemenea, Departamentul Agriculturii al SUA a anunțat că ceapa proaspătă este sursa probabilă a focarului, în timp ce FDA continuă să investigheze toate posibilele cauze.

Pentru a evita o scădere a încrederii clienților, McDonald’s a acționat rapid și a scos Quarter Pounder-ul din meniurile a aproximativ 20% dintre restaurantele sale din SUA, în special în statele afectate. Această măsură vine în contextul în care epidemii de E. coli din trecut, cum ar fi cele de la Chipotle în 2015 și Jack in the Box în 1993, au provocat scăderi drastice ale vânzărilor.

Analistul David Tarantino de la Baird Equity Research a redus ratingul acțiunilor McDonald’s la „neutru”, exprimându-și îngrijorarea că aceste rapoarte ar putea afecta sentimentul consumatorilor și vânzările în locațiile din SUA.

Burgerii McDonald’s, cauza unui val de infecții cu E. coli și a unui deces

Zeci de cazuri de infecții cu E. coli în 10 state americane au afectat aproape 50 de persoane și au provocat decesul unei persoane în vârstă din Colorado, în urma consumului de burgeri McDonald’s Quarter Pounder.

Până acum, 10 persoane au fost spitalizate, iar 49 de cazuri de infectare au fost confirmate, conform unei alerte de siguranță alimentară emisă de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Toate persoanele infectate au raportat că au consumat burgeri Quarter Pounder înainte de a se îmbolnăvi, potrivit agenției federale de sănătate.

Majoritatea cazurilor sunt concentrate în jurul statelor Nebraska și Colorado.

CDC sfătuiește persoanele care prezintă simptome precum diaree, febră mai mare de 39°C, vărsături severe, deshidratare și amețeli să contacteze un medic.

De obicei, simptomele severe ale infecției cu E. coli apar la 3-4 zile de la consum, iar majoritatea celor afectați se recuperează în 5-7 zile fără tratament. Totuși, unii pot dezvolta o afecțiune gravă a rinichilor, numită sindrom hemolitic uremic (HUS), care necesită spitalizare.

În 2023, existau aproximativ 13.450 de restaurante McDonald’s în SUA, în toate cele 50 de state și aproape toate capitalele statale, cu excepția Montpelier, Vermont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`