Prima pagină » Local » Schimbări pe drumul național 28, lângă Bălțați! Se montează un parapet pe mijlocul celui mai blestemat drum din Iași- GALERIE FOTO

Schimbări pe drumul național 28, lângă Bălțați! Se montează un parapet pe mijlocul celui mai blestemat drum din Iași- GALERIE FOTO

30 apr. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Pe drumul național 28, în zona comunei Bălțați, din județul Iași va apărea un parapet median. Din cauza numărului mare de accidente din ultima perioadă, drumarii ieșeni au decis să monteze un astfel de parapet pe mijlocul drumului național ce tranzitează comuna Bălțați

Surpriză pentru conducătorii auto din județul Iași. Recent, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a trecut la montarea parapetului median pe rulouri pe DN 28, în zona Bălțați, județul Iași. Numărul tot mai mare de accidente rutiere din zona localității Bălțați a dus la implementarea unor măsuri noi în traficul rutier. Drumarii ieșeni și Poliția Rutieră au impus deja o serie de reguli pe porțiunea unde, în urmă cu numai două luni, 7 persoane și-au pierdut viața după un accident înfiorător.

Parapet median pe drumul național 28 în zona comunei Bălțați

Angajații DRDP Iași au început de ieri, 29 aprilie 2022, să monteze parapetul median pe o porțiune de aproape 1 kilometru între localitățile Războieni și Bălțați, o porțiune predispusă accidentelor rutiere.

”CNAIR- DRDP Iași a început lucrările de montare a parapetului median pe rulouri pe sectorul DN 28, de la km 33+620 la 34+287, între localitățile Războieni și Bălțați, județul Iași. Măsura este parte a unui proiect demarat de CNAIR SA la nivel național, în scopul reducerii riscului de accidente rutiere grave pe anumite sectoare de drum”, au precizat reprezentanții DRDP Iași.

Viteză redusă pe porțiunea din DN 28 la Bălțați

Mai mult, în dreptul comunei Bălțați, se va circula cu maximum 70 de kilometri pe oră. Decizia a fost luată la propunerea Poliției. În aceste condiții, pe tronsonul de la Bălțați, șoferii vor fi nevoiți să reducă viteza. În plus, s-a trecut la montarea parapetului median respectiv.

”Parapetele pe rulouri reprezintă un sistem de protecție inovativ conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacității acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetului, cu ajutorul rolelor. Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecție sunt redirecționate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel eliminat riscul coliziunii frontale între autovehicule”, au mai precizat reprezentanții DRDP Iași.

Drumarii au făcut teste cu noul parapet

Cei de la DRDP Iași au mai susținut și că au fost făcute teste cu noul model de parapet.

”Caracteristicile tehnice au permis sistemului de protecție să obțină rezultate pozitive deosebite în testele de siguranță rutieră, performanțele superioare fiind datorate elementelor avansate de design și siguranță. Cu această ocazie, DRDP Iași face apel către participanții la trafic să respecte viteza legală și regulile de circulație pe sectoarele vizate, conform semnalizării instituite în zona de lucrări”, mai susțin cei de la DRDP Iași.

Traficul rutier va fi monitorizat

În plus, autoritățile ieșene au anunțat și o monitorizare a traficului rutier din zonă.

”Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Iași acționează zilnic pe DN 28 asigurând o prezență continua pe acest sector de drum, având în vedere gradul crescut de risc rutier pe care acesta îl prezintă. În context, pentru a reduce numărul de victime ale participanților la trafic, Poliția Rutieră derulează permanent activități specifice la nivel național. La acestea se adaugă activitățile desfășurate punctual de structura rutieră competentă teritorială din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Iași, pe DN 28”, se arată într-o adresă a MAI.

Pe drumul național 28, de la Bălțați, au avut loc mai multe accidente rutiere în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *