Prima pagină » Local » Schimbări mari în piețele Nicolina și Alexandru cel Bun din cauza măsurilor anti-Covid. Soluție de compromis găsită de piețarii din municipiul Iași
Schimbări mari în piețele Nicolina și Alexandru cel Bun din cauza măsurilor anti-Covid. Soluție de compromis găsită de piețarii din municipiul Iași

Schimbări mari în piețele Nicolina și Alexandru cel Bun din cauza măsurilor anti-Covid. Soluție de compromis găsită de piețarii din municipiul Iași

11 nov. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Schimbări majore în piețele din municipiul Iași în urma restricțiilor impuse de pandemia COVID-19. Primăria Iași a discutat cu producătorii locali din piețele orașului pentru adoptarea unor măsuri care să vină în sprijinul celor care vând în spațiile închise. În plus, municipalitatea a anunțat și noi măsuri în privința transportului public din Iași în perioada pandemiei COVID-19

Deciziile luate de Guvernul României privind închiderea piețelor din spațiile închise au scandalizat comercianții din municipiul Iași. Piețarii din Nicolina și Alexandru cel Bun au discutat cu șefii din Primăria Iași, municipalitarea urmând a impune o serie de măsuri pentru a-i putea ajuta pe comercianți. Cei care vând în halele din piețe, în spații închise, au cerut sprijin din partea autorităților locale pentru a-și desfășura activitatea.

Piețele Nicolina și Alexandru se deschid la interior. Decizia luată de Primăria Iași

Municipalitatea ieșeană a anunțat că în principalele piețe din oraș, Nicolina și Alexandru cel Bun, se vor deschide halele din interior. Deja au fost demontate geamurile interioare pentru ca spațiul să fie ventilat.

„Am avut o discuție de dimineață cu cei din Piața Nicolina, cu cei din Piața Alexandru cel Bun la halele de brânzeturi. Producătorii au cerut un dialog cu prefectul pe această temă. Prin demontarea geamurilor și a ușilor, ca spațiul să fie foarte bine ventilat, oamenii au arătat că nu ar trebui să fie probleme cu ventilația. Deja la această oră se demontează și sperăm să fie un lucru bun pentru cei care vând lactate”, a spus primarul Mihai Chirica.

În mai multe zone din țară, piețarii au protestat după ce Guvernul a impus închiderea acestor spații pentru 30 de zile.

Măsuri noi în mijloacele de transport în comun din municipiul Iași

Creșterea cazurilor de COVID-19 în municipiul Iași a dus la noi măsuri de protecție în transportul public local. Primarul Mihai Chirica a menționat că echipele Companiei de Transport Public (CTP) Iași au trecut la o dezinfecție mai amplă a autobuzelor și tramvaielor în toată această perioadă.

„În momentul de față se circulă în autobuze și tramvaie doar pe locurile de pe scaune și locuri în picioare cu respectarea distanțării fizice la 1,5 metri între ei. Sunt indicatoare vizuale în mijloacele de transport în comun, există un circuit bine definit de urcare și coborâre. A fost blocat accesul către conducătorul auto. Am mărit ritmul de dezinfecție a mijloacelor de transport în comun și la capetele de trasee și în garaje”, a adăugat primarul Mihai Chirica.

Noi restricții în municipiu din cauza COVID-19. Decizie luată de Primăria Iași

Municipalitatea a anunțat și faptul că în cazul în care numărul de infectări va crește se vor aplica noi restricții. Acestea pot fi impuse în piețele din Iași, în transportul public local, dar și în alte zone din oraș.

„Am izolat pe cei care vindeau bilete. Facem doar vânzare online sau plata cu cardul. Mai sunt și alte facilități. Polițiștii locali au și aplicat amenzi pentru cei care nu respectă. Dacă ritmul de infectare crește, vom aduce măsuri de restricționare a transportului public și îl vom face doar pentru cei care au urgențe de deplasare și nu pentru cei care vor să se plimbe de colo-colo în căutare de produse mai ieftine de la un magazin la altul”, a mai menționat primarul Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *