Prima pagină » Local » Schimbări majore la echipa de handbal CSM 2020 Iași. Au fost aduse 10 jucătoare noi la club

Schimbări majore la echipa de handbal CSM 2020 Iași. Au fost aduse 10 jucătoare noi la club

11 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Clubul CSM 2020 Iași a făcut schimbări majore înainte de începerea noului sezon de Liga Florilor. Fetele antrenate de Daniel Gheorghe au la dispoziție încă două luni ca să se pregătească

Clubul de handbal din Iași a fost extrem de activ pe piața transferurilor în această vară și a adus nu mai puțin de 10 jucătoare noi. Multe dintre ele au experiență mare în competițiile europene importante și ar trebui să adauge valoare echipei. Meciurile de acasă ar trebui să se joace în Sala Polivalentă, dacă federația va da acordul clubului.

Schimbări importante la CSM 2020 Iași

Din jucătoarele care au pus umărul la promovare în sezonul trecut au mai rămas doar Anisa Șerban, Amalia Mihaela Coman, Szilvia Szabo, Georgiana Olaru, Valentina Toader Trică, Juliana Borges Lima, Andreea Visic Lupașcu, Elena Mitrache și Fatemeh Khalili Behfar. Clubul a trebuit să se despartă de mai multe jucătoare pentru a aduce nume noi. Rămâne de văzut dacă echipa va putea juca meciurile de acasă în Sala Polivalentă. Federația de handbal a descoperit că luminile nu sunt corespunzătoare pentru desfășurarea acestora.

„Pentru că regulamentul de desfăşurare obligă cluburile din prima ligă să aibă echipe de tineret şi de junioare în competiţiile naţionale, pentru prima echipă au fost reţinute o parte din handbalistele care au reuşit promovarea, o altă parte urmând să evolueze în Campionatul Naţional de Tineret. Ieri, în Sala LPS din Iaşi, a avut loc întâlnirea primei garnituri, zece jucătoare fiind transferate în această vară. Din echipa de anul trecut au rămas Anisa Şerban, Amalia Mihaela Coman, Szilvia Szabo, Georgiana Olaru, Valentina Toader Trică, Juliana Borges Lima, Andreea Visic Lupaşcu, Elena Cristina Mitrache. Fatemeh Khalili Behfar urmează să sosească după rezolvarea unor formalităţi în Iran”, au transmis oficialii clubului CSM 2020 Iași.

Clubul a făcut 10 transferuri

Cea mai importantă jucătoare nou transferată este Karoline Helena de Souza, din Brazilia, care în urmă cu 10 ani a fost și campioană mondială cu naționala țării sale. Aceasta joacă în Europa, de 12 ani, pentru cluburi din Austria, Ungaria, Danemarca sau România. De asemenea, și coreeanca Jo Harang are experiență la nivel internațional, făcând parte din selecționata Coreei.

„Vor juca, la Iaşi, Aleksandra Ivanytsia (Slovacia, portar, 31 de ani), Lavinia Florea (centru, 20 de ani), Jovana Milojevic (Serbia, pivot, 32 de ani), Tatyana Prykop (Ucraina, 25 de ani), Karoline Helena de Souza (Brazilia, 34 de ani), Alexandra Ramona Severin (26 de ani), Lea Franusic (Croaţia, 24 de ani) – jucătoare la linia de 9 metri, Jo Harang (Coreea de Sud, 33 de ani), Alexandra Orşivschi (30 de ani) – extreme stânga. Extrema dreaptă – Natalia Mafiela Kamalandua Fonseca (Angola, 25 de ani) va evolua cu echipa ţării sale la Jocurile Olimpice de la Paris şi se va alătura apoi lotului ieşean”, a mai precizat clubul.

Schimbările de la clubul CSM 2020 Iași au fost făcute pentru a face față echipelor puternice din Liga Florilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *