Prima pagină » Titlurile zilei » Schimbări majore în traficul din Iași! Primăria mută liniile de tramvai de pe strada Palat. Va fi creată bandă unică

Schimbări majore în traficul din Iași! Primăria mută liniile de tramvai de pe strada Palat. Va fi creată bandă unică

09 aug. 2024, 02:00, 16 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Primăria Iași intenționează să mute liniile de tramvai de pe segmentul sediul BCR din Podu Roș – strada Anastasie Panu. De asemenea, și cele din Copou vor intra în reabilitare

Primăria are în vedere un nou proiect pentru a fluidiza traficul în zona Podu Roș. Mijloacele de transport în comun rămâneau blocate câte 30 de minute pe strada Palat. Soluția autorităților locale este să mute liniile de tramvai pe banda 1, lângă bordură. Astfel, va fi creată o bandă unică pentru mijloacele de transport în comun.

Primăria Iași modifică liniile de tramvai

Banda unică ar trebui să asigure vehiculelor de la CTP un flux continuu și să reducă timpul de așteptare din stații. Totuși, pe strada Anastasie Panu, mijloacele de transport vor trebui să stea tot în aglomerație. În fața Sălii Polivalente, va fi creată o stație și pentru tramvaie, nu doar autobuze. Pentru realizarea proiectului trebuie efectuată mutarea liniilor de tramvai la bordură și supralărgirea pe sensul de coborâre. Primăria Iași a semnat contractul de proiectare pentru acest proiect, încheiat cu firma Pod Proiect, cu are o valoare de 270.000 de lei, undeva la 55.000 de euro. În urma documentației se va decide dacă este sustenabil să se facă modificarea sau doar să fie reabilitate liniile actuale.

„Se propune achiziția de Servicii de proiectare tehnică – Reabilitare linii de tramvai Pod Roș – Anastasie Panu și Reabilitarea linii de tramvai BCU-Triumf (inclusiv Rond). În cadrul proiectului „Reabilitare linii de tramvai Pod Roș – Anastasie Panu se propune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare tramvai, pe tronsonul cuprins între strada A. Panu și intrare în Podul Roș (linia de tramvai de pe Podul Roș Vechi fiind reabilitată pe POR 2007-2013. Pentru zona P. Roș (BCR) – A. Panu linia de tramvai să fie permutată pe ambele sensuri pe banda 1 (lângă bordură) pentru a fluidiza traficul, prin generarea unei benzi dedicate transportului public ( atât la urcare cât și la coborâre)”, apare în caietul de sarcini.

Linia din Copou va fi reabilitată

În Copou, sunt cele mai vechi linii de tramvai din Iași. Acestea au fost înlocuite ultima dată în anul 1998. După ce vor fi reparate, liniile de tramvai au o perioadă minimă de funcționare de 24 de ani. Lucrările de proiectare ar trebui finalizate în 7 luni.

„În cadrul proiectului Reabilitare linii de tramvai BCU – Triumf (inclusiv Rond), se propune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare tramvai, pe tronsonul cuprins între BCU și Rondul Triumf, inclusiv Rondul de la Triumf”, este specificat în documentație.

Liniile de tramvai vor fi reabilitate pe cele două segmente în urma unui proiect al Primăriei Iași.

Comentarii
  • Cine a gandit minunea asta, tot primarul Chirica ?

  • Nu muta ei nici o linie la bordura. Sa vad ca incep lucrarile la depoul de la Dacia si dupa sa viseze la linie la bordura pe Anastasie Panu. Auzi 7 luni lucrarea. Minim 3 ani si asta cu indulgenta. In ceea ce o priveste pe aia de pe Copou era si cazul. A ajuns mai rau ca pe Dancu cand era linia veche

  • Efectul va fi foarte mic. Nu merita investitia.

  • Numa idioti in primaria aia, dati-l ma afara pe limbrucul al ambulant de primar. Cel mai prost om de pe fata pamantului, cum sa vii cu asemenea ineptie, cand in oras sunt probleme mult mai importante de rezolvat.Doamen fereste de asemenea taraturi de oameni!

  • Alta minune marca Chirica. Mai bine scoateti de tot tramvaiele de pe acea portiune si gata.

  • Mai bine sa se gandeasca la oprirea masinilor de pe banda tramvaielor in tot orasul. Se strica prea repede carosabilul sinelor. Se poate pune verdeata pe mijloc/lateral si spatiu pt autobuze.

  • Merita din plin.In orele de vârf distanta intre Palat și Podu ros ajungea chiar și la 40 minute.Sin in Copou este bine sa se facă o banda de mers la bordura.Este spatiu suficient.Luati exemplul Sibiului.

  • pai daca incepe santier pe segmentul sediul BCR din Podu Roș – strada Anastasie Panu sa scoata liniile de tramvai si sa le monteze langa bordura se va bloca tot segmentul. vor sta masinile bara la bara nu 30 minute ci 300 minute. trebuia sa faca treaba asta acu cativa ani cand au schimbat liniile de tramvai din tot orasul prin PNRR 2000-2013.

  • Bostonienii au găsit soluția pentru un transport ecologic și civilizat

    Să se scoată tramvaiul si autobuzele exact ca in Botoșani si Suceava. Locuitorii din acele foste comune urbane merg la muncă ori pe jos, ori cu
    ” ocazia”…ocazia la ei e un fel de
    „shere taxi” sau un căruț de butelii( special amenajat) pe care se urcă câte 2 și unul trage ( un fel de tuk-tuk da mai mic) …😘

  • toate harburile sub euro6 sa fie interzise in Iasi

  • Foarte bine,numai să le facă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *