Prima pagină » Titlurile zilei » Schimbări majore în traficul din Iași. Intersecții semaforizate și noi sensuri unice în cartierele din municipiu. Iată lista completă
Schimbări majore în traficul din Iași. Intersecții semaforizate și noi sensuri unice în cartierele din municipiu. Iată lista completă

Schimbări majore în traficul din Iași. Intersecții semaforizate și noi sensuri unice în cartierele din municipiu. Iată lista completă

26 mart. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

O nouă serie de schimbări vor avea loc în traficul din Iași. Banda unică pentru transportul public din Nicolina a fost avizată de Comisia de Circulație. În plus, au fost avizate și mai multe sensuri unice sau intersecții semaforizate. A fost luată în calcul și intrarea la noul supermarket din Moara de Foc

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei a avizat recent o serie de schimbări în traficul din Iași. Deciziile au vizat mai multe cartiere din Iași, atât pentru implementarea unor sensuri unice, cât și pentru montarea unor indicatoare rutiere sau a unor semafoare. O decizie a fost luată și în urma solicitării venite de la cetățenii din zona Vișan. Locuitorii zonei au cerut reanalizarea semnalizării rutiere de la intersecția străzii Vișan cu strada Fermei. Decizia a fost amânată de către Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Iași.

O altă propunere a primit avizul comisiei. Este vorba despre montarea unui indicator „Oprirea interzisă” pe ambele sensuri, pe aleea de acces spre parcarea din spatele blocului de pe strada Areș, nr.18, cartierul Alexandru cel Bun. O altă solicitare venită din partea cetățenilor a vizat zona Zimbru din cartierul Alexandru cel Bun. A fost avizată mutarea trecerii de pietoni de pe strada Sarmisegetuza cu 15 metri spre râul Bahlui. De asemenea, intersecția de la Zimbru va fi semaforizată.

Semafor nou în Copou între Dr. Vicol și Aleea Ghica Vodă

În cadrul ședinței Comisiei s-a avizat și semaforizarea intersecției din Copou dintre strada Dr. Vicol și Aleea Grigore Ghica Vodă. Tot în zona Copou s-a propus și interzicerea accesului auto în alveola din fața Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Decizia nu a fost aprobată, însă s-a luat în calcul delimitarea clară a parcării în zona respectivă.
Comisia a mai avizat și amenajarea unei treceri de pietoni pe șoseaua Voinești la stația de autobuz de lângă un complex rezidențial, avizare care a venit la pachet cu permiterea virajului cu acces spre stânga la respectivele blocuri. De asemenea, s-a avizat și permiterea virajului cu acces spre stânga spre complexul rezidențial din aleea Mihail Sadoveanu.

Decizii în traficul din municipiul Iași

Comisia a luat în calcul și alte măsuri pentru traficul din Iași. Astfel, Biroul Rutier a propus montarea unor popici de cauciuc la trecerile de pietoni de pe stada Sărărie pe sensul de mers către strada Elena Doamna, după intersecția cu strada Dimitrie Ralet. Se va institui și un drum cu prioritate pe strada Grădinari spre strada Parcului, drum cu limitare de viteză. De asemenea, se va institui și sens unic pe strada Parcului. În cadrul comisiei a fost analizată și o solicitare legată de interzicerea traficului greu pe aleea de acces din strada Aurel Vlaicu. Solicitarea a fost amânată de comisia respectivă.

Se închide o stradă din centrul Iașului pentru șoferii din oraș

O altă solicitare luată în calcul a vizat faptul ca în intersecția Lascăr Catargi – Vasile Conta, prima arteră să fie luată în calcul ca prioritate pentru conducătorii auto. S-a impus și faptul ca strada Ciric din cartierul Tătărași să fie trasformată în stradă cu sens unic.
O altă solicitare luată în calcul a fost și cea privind închiderea circulației pe strada Colonel Langa, arteră cuprinsă între Catedrala Mitropolitană și Episcopia Romano- Catolică. Strada va fi închisă celor care doresc să parcheze în această zonă, cu excepția riveranilor. Măsura a fost luată în calcul de autoritatea locală încă de acum câteva săptămâni.

Bandă unică pentru tramvaie și autobuze pe pasarela Nicolina

În cadrul ședinței Comisiei a fost avizată și implementarea unei benzi unice pe zona Nicolina, între aleea Rozelor și intersecția Podu Roș, pentru mijloacele de transport în comun. Vor mai apărea și semne de circulație direct pe asfalt, prin care să se arate clar noua decizie. În plus, s-a avizat ca la noul supermarket de la Moara de Foc, intrarea să se facă dinspre ruta intrare municipiul Iași – Canta, iar ieșirea să fie făcută doar la dreapta pe aceeași arteră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`