Prima pagină » Economic Local » Schimbări majore în ceea ce priveşte transportul public pentru elevii din Iaşi! Primarul Mihai Chirica a făcut anunţul privind schimbările importante
Schimbări majore în ceea ce priveşte transportul public pentru elevii din Iaşi! Primarul Mihai Chirica a făcut anunţul privind schimbările importante

Schimbări majore în ceea ce priveşte transportul public pentru elevii din Iaşi! Primarul Mihai Chirica a făcut anunţul privind schimbările importante

04 dec. 2023, 02:00, 9 ,
Alexandra MAISNER în Economic Local

Transportul public pentru elevii din Iaşi va fi suplimentat considerabil. Primăria a transmis viitoarele modificări

În cadrul unei întâlniri, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a transmis faptul că transportul public destinat exclusiv elevilor va fi implementat după angajarea mai multor şoferi. Mai mult decât atât, cei mici vor beneficia de transport prin autobuzele electrice noi şi doar cu destinaţia către unităţile de învăţământ.

Transportul public pentru elevii din Iaşi va fi suplimentat cu autobuze noi

Municipalitatea ieşeană a transmis, recent, noile modificări ce vor fi puse în practică în viitorul apropiat. Autobuzele electrice noi vor fi folosite pentru transportarea exclusivă a elevilor către unităţile de învăţământ. Primarul Mihai Chirica a anunţat recent că pe unele trasee numărul mijloacelor de transport în comun va fi dublat sau chiar triplat.

„Vrem să începem o politică de stimulare a utilizării transportului public de către locuitori pentru elevi. Există, în continuare, apetenţa aceasta de a duce copilul de mână până în curtea şcolii. Nu este un lucru neapărat greşit, dar toate autobuzele noi, şi spun clar, doar cu autobuze electrice noi şi doar cu destinaţia transport pentru elevi, pe măsură ce începem angajările de şoferi vom dubla, iar pe un anumit traseu, cel care duce spre Copou, vom tripla numărul mijloacelor de transport dedicate elevilor, în special pentru perioada de după-amiază. Pentru că, din analiza noastră, dimineaţa există apetenţă, e nevoie de un număr mai mare de mijloace de transport, dar după-amiaza deja lucrurile se duc mai mult spre utilizarea vehiculului proprietate personală. Bănui şi din cauza faptului că atunci se întorc şi părinţii acasă, de la locul de muncă”, a transmis Mihai Chirica, primarul Iaşului.

Astfel, toate aceste demersuri vor putea fi realizate doar după ce va fi rezolvată problema lipsei şoferilor pentru autobuzele noi.

Transportul metropolitan, îngreunat din cauza lipsei șoferilor

Potrivit informațiilor transmise de președintele AMTPI, Eduard Boz, problemele majore cu care se confruntă asociația constau în lipsa uriașă de personal. Dacă mijloacele de transport necesare pot fi achiziționate prin proceduri de licitație, se pare că șoferii care să le conducă sunt de negăsit.

„O problemă cu care ne confruntăm, și facem apel la toți cetățenii interesați, este lipsa de șoferi. Până la urmă, autobuze mai găsim, mai facem licitații, mai cumpărăm. Dar se pare că avem o mare problemă, acum, cu resursa umană, cu șoferii. Facem apel, cei care au permis de conducere pentru autobuze, pentru mijloace de transport public să aplice și să își depună CV-ul la CTP. Cei care nu au categoriile de permis care sunt necesare pot face școala gratuit în cadrul Companiei de Transport Public și să se angajeze ulterior. Cred că este mai mare criza de personal decât cea privind mijloacele de transport”, a transmis recent Eduard Boz, preşedintele AMTPI.

În cadrul unei întâlniri recente, primarul Mihai Chirica a transmis faptul că transportul public pentru elevii din Iaşi va fi modificat prin adăugarea unor trasee exclusive, cu destinaţia către unităţile de învăţământ. Rămâne de văzut când va fi pus proiectul în practică.

Comentarii
  • Nedelcu Verginia

    Cine mai are incredere in mincinosul asta de primar Chirica ? Numai minciuni spune si promisiuni electorale. Chiar nu v-ati saturat de el ? Doamne ce caracter infect are. La anul la vot daca mai esti in libertate si nu la puscarie, te penalizam de iti ies fulgii, mincinosule.

  • La ce salarii de cacat dati la șoferii CTP va mirați ca nu aveți șoferi? Dati salariile la timp angajaților și după sa va mirați dc nu aveți șoferi.Companie de rahat

  • La cum va purtați cu ei de parca sunteți pe moșia voastră ce va mirați? Nenea cristinel talef ce mai face? Dar la tesa nu va plângeți ca nu găsiți angajați?

  • si cu restul calatorilor ce se intampla, merg pe jos?

  • Sictir dnu viitor fost primar. Iesi si spune cand ai dat salariile. Adica azi. Trage de astia vechi ca soferi noi nu vezi pana nu ne parasesti.. Vin 2 si pleaca 3 dupa o luna.

  • Subscriu la antecomentatorii articolului. Vă bateți joc de ieșeni doar cu promisiuni. Scoateți poliția locală la treabă, nu o ține lângă tine să te mângâie la coa…ste. Pune-i la ușile mijloacelor de transport să verifice legitimațiile de călătorie pe lângă lucrătorii de la control că… și-așa nu se zbat să eradicheze evaziunea fiscală din Iași și nici nu dau amenzi pe mediu și pe circulație. De ce îi ții, tovarășul pui de Iliescu ? Doar să stea ca niște pioni în mijlocul străzii(foarte mulți), la ore de vârf ? La câți polițiști locali plătești lunar degeaba, faci râul Bahlui navigabil într-un an !!!!!
    Bravo Timișoara !
    Nu te-am votat și nici în viitor nu te voi vota, de te mai naști de 10 ori !

  • Subscriu la antecomentatorii articolului. Îți bați joc de ieșeni doar cu promisiuni. Scoate poliția locală la treabă, nu o ține lângă tine să te mângâie la coa…ste. Pune-i la ușile mijloacelor de transport să verifice legitimațiile de călătorie pe lângă lucrătorii de la control că… și-așa nu se zbat să eradicheze evaziunea fiscală din Iași și nici nu dau amenzi pe mediu și pe circulație. De ce îi ții, tovarășul pui de Iliescu ? Doar să stea ca niște pioni în mijlocul străzii(foarte mulți), la ore de vârf ? La câți polițiști locali plătești lunar degeaba, faci râul Bahlui navigabil într-un an !!!!!
    Bravo Timișoara !
    Nu te-am votat și nici în viitor nu te voi vota, de te mai naști de 10 ori !

  • Ioan Crivei mă numesc, referitor la comentariul cu Râul Bahlui, nu știu de ce ma selectat ca ,,anonim”.
    Nu mi-e frică de..bau-bau !

  • La angajare te pune sa semnezi un angajament și dacă pleci înainte de 2 ani plătești 3600 roni perioada de aspirant mai scumpă ca o școală de șoferi .Permanent ești urmărit de cei de la siguranța și sancționat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024