Prima pagină » Local » Schimbări majore de prioritate, în traficul din Iași! Comisia de Circulație a aprobat zeci de modificări. Străzi cu sens unic, locuri noi de parcare și restricții de circulație vor intra în vigoare – FOTO

Schimbări majore de prioritate, în traficul din Iași! Comisia de Circulație a aprobat zeci de modificări. Străzi cu sens unic, locuri noi de parcare și restricții de circulație vor intra în vigoare – FOTO

17 iun. 2024, 02:00, 16 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Iași a aprobat mai multe modificări în trafic. Vor apărea noi restricții și străzi cu sens unic

Joi, 13 iunie 2024, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Iași a aprobat mai multe schimbări în traficul din oraș. Este vorba despre amenajarea unor treceri de pietoni, restricții de tonaj, noi locuri de parcare și înființarea mai multor străzi cu sens unic.

Schimbări în traficul din Iași! Comisia de Circulație a aprobat zeci de modificări. Vor apărea noi restricții și străzi cu sens unic

În cadrul întâlnirii de joi, 13 iunie 2024, Comisia de Circulație a aprobat noile modificări ce urmează să fie implementate în municipiu. Astfel, în perioada următoare, se va interzice virajul la stânga în intersecția dintre strada Inclueț și șoseaua Nicolina. În acest sens, va fi montat un indicator de circulație obligatoriu la dreapta și înainte. Pe aleile din zona Ciurchi – Tătărași, va fi reorganizată circulația prin instituirea mai multor sensuri unice. Tot un sens unic va fi implementat și pe strada Ipsilanti.

În același sens, Comisia de Circulație a aprobat instituirea circulației cu sens unic pe strada Fundac Perjoaia i, arteră care face legătura între strada Arhitect Berindei și șoseaua Tudor Neculai.

Șoferii trebuie să cunoască și faptul că restricțiile de pe șoseaua Nicolina 19, din fața pizzeriei Epic Pizza, vor fi schimbate. Mai exact, va fi realizat marcaj cu linie discontinuă între banda 2 și banda de la linia de tramvai, pe sensul de mers spre comuna Ciurea.

În ședința de joi, 13 iunie 2024, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Iași a aprobat și montarea unor indicatoare de oprire interzisă, aplicarea marcajelor de linie continuă înainte și după trecerea de pietoni în zona străzilor Iancu Flondor, Ion Nistor și Elisabeta Rizea.

Pe două străzi din Iași, vor fi implementate restricții de tonaj, iar pe alte artere vor apărea noi treceri de pietoni

Pe strada profesor Antonin Ciolan, va fi restricționat accesul pentru mașini de mare tonaj. În acest sens, va fi amplasat un indicator rutier de limitare la tonaj de 12,5 tone. Un panou adițional „Cu excepția vehiculelor autorizate” va fi montat la indicatorul de limitare a restricției auto a automobilelor cu masa mai mare de 3,5 tone pe strada Calea Galății.

În ceea ce privește noile treceri de pietoni din Iași, acestea vor fi amenajate pe strada Sărăriei, pe strada Bradului, numărul 7 și pe strada Pantelimon Halipa, în dreptul Gării Nicolina.

Este important de știut faptul că, în cadrul ședinței de joi, Comisia de Circulație a aprobat și reamenajarea stradală cu noi locuri de parcare lângă bordură pe o parte și instalarea de indicatoare cu „Oprirea Interzisă” pe cealaltă parte a aleii Basarabi. În următoarea perioadă, pe strada Nicolau, se va reveni la circulația pe ambele sensuri, astfel că sensul unic va fi desființat.

Deși Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Iași a aprobat toate aceste modificări, este esențial de știut faptul că acestea vor fi implementate doar după primirea avizului din partea Poliției Rutiere.

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Iași a aprobat, joi, 13 iunie 2024, mai multe modificări în traficul din oraș. Vor apărea noi restricții și străzi cu sens unic, dar și noi treceri de pietoni.

Comentarii
  • Ar trebui instituit un examen psihiatric si un test de logica sumara pentru membrii comisiei. Comisia asta are cea mai mare densitate de prostalai pe mp.

  • Primul prostalău din oraș este piețarul Radu Botez care se pricepe la toate. Circulația în oraș e paralizară și din cauza acestui individ care are idei fixe și puține. Mergi dle pe Aleea Tudor Neculai să vezi ce catastrofă e acolo. Faceți SENS UNIC ca ați aprobat blocuri peste blocuri și circulația a devenit imposibilă . Dar la mintea lui Banii tez sunt slabe speranțe ca va pricepe ceva din fenomenul congestiei în trafic

  • Monica Gabor

    Cine face parte din comisia de circulatie a primariei personale a primarului Chirica ?
    Vrem sa stim si noi ce minti luminate de bugetari ne tuf nervii si banii din trafic.
    Daca informatia este confidentiala si stricta ca la SRI, va inteleg.
    Cat despre Radu Botez ala se ocupa de constructii, aia e meseria lui de baza, nici decum traficul rutier municipal sau administrarea pietelor. Sincer, mai bine ar sta la pensie linistit acasa, mananca banii statului degeaba.

  • Stimată comisie. S-au revopsit marcajele pe Nicolae Iorga și în dreptul gării internaționale unde era linie întreruptă acum este linie continuă.
    Cei care ies din pasajul Galata și vor să întoarcă spre podul de piatră…acum trebuie să o facă la fostul bazar ?!? sau să facă stânga spre Cantemir și să întoarcă acolo în intersecția unde dimineață este măcel cu cei care își duc copiii la liceu.
    La fel.. cei care vin dinspre Cantemir sau Piața Nicolina și vor să intre în parcarea de la gara internațională acum trebuie să meargă până la sensul giratoriu din podul de piatră și să întoarcă…ca să fie pe partea cu parcarea.
    Vă rog să refaceți cum era.
    Mulțumesc!

  • Sensul unic de pe strada Nicolau nu trebuie desfiintat ! Acea portiune de strada nu permite circulatia pe ambele sensuri !!!

  • is prea multe masini, si is prea dese blocurile. asta-i buba. poate sa fie o comisie de einsteini, n-are cum sa largeasca strada.

  • Cand vezi ca ajungi pe jos mai repede decat cu masina, e momentul sa te reorientezi.

  • „In fața pizzeriei Epic Pizza, vor fi schimbate. Mai exact, va fi realizat marcaj cu linie discontinuă între banda 2 și banda de la linia de tramvai, pe sensul de mers spre comuna Ciurea”
    Bravo !!! Nu știu cine și cât a gândit, dacă a gândit careva în cunoștință de cauză.
    Că tot se răriseră accidentele în zonă și se mutaseră 100m mai la vale, la semafor la bisericuță.
    Nu mai bine găsiți o soluție de reducere și monitorizare a vitezei între semaforul de la Tehnopolis și semaforul de la bisericuță?
    Vin toți idioții cu viteză știind că nu îi încurcă nici o trecere de pietoni. Intersecția de la Epic Pizza va reintra pe harta ciocnirilor frecvente.

  • Am senzatia ca regulile se schimba dupa cum se muta vip-urile intr-o zona rezidentiala sau alta si ca sa le faciliteze accesul mai usor spre centru.
    Deocamdata e clara „prioritatea de Miroslava” in intersectia de la Belvedere.
    Nu am vazut niciodata un politist sa dirijeze fluxul dinspre Miroslava doar pe banda 2, cu respectarea dreptului care vin de pe Inculet sa faca dreapta pe banda 1 spre Pd Ros.

  • Sensul unic de pe strada Neculau trebuie prelungit pana pe strada Petru Poni , nu desfiintat ! Este scoala in zona si aglomeratie si strada foarte ingusta ! Sens uni pana pe strada Petru Poni, apoi 2 bretele de iesire, tot cu sens unic, una spre Bulevardul Pacurari si una spre Strada Toma Cozma.

  • Vai de mama ei de comisie sensurile unice sunt facute din birou. A ti facut sensuri unice acolo unde a ti dat autorizatii de constructii haotice, nu v a interesat daca pe strada respectiva functioneaza un srl sau o scoala, care prin instituirea sensului unic i ati blocat activitatea. vai pe voi….Dar Dzeu nu doarme si are grija!!

  • Faceți o trecere de pietoni la poarta intrare elevi a Colegiului Negruzzi, pe strada N. Istrati. Zilnic vin din vale mașini cu mare viteză în timp ce elevii încearcă să traverseze strada.

  • Si se nira autoritatile de ce s au inchis atatea firme in IASI…..si acesta este un motiv.Batatia de joc fata de oameni si eforturile depuse de acestia..In rest ….e bine cand lucrati de acasa….

  • Ca sa verific daca am inteles bine:
    Nu mai permiteti stanga, dinspre Longavit spre Rond Vechi, in intersectia semaforizata de la Belvedere, dar schimbati marcajul in linie discontinua la stanga in mijlocul drumului la Providenta?
    Adica toti cei care se indreapta spre Providenta vor tine pe loc o banda intreaga care urca spre capat CUG pana trec in viteza toate autobuzele, taxiurile de pe benzile centrale dedicate si pana se asigura ca nu coboara vreun dobitoc de dupa curba cu peste 80km/h? Adica se va permite blocarea unui sens de mers pana se asigura unu’ ca poate traversa la stanga peste 4 benzi deodata?

  • Realitatea din teren si primarie.

    Ati votat Chirica, de ce va mai plangeti acum ?
    4 ani de zile asa o sa stati in continuare in trafic.
    Si data viitoare, tot pe Chirica sa-l votati, da ?
    Va prosteste ala si va zapaceste de nu va vedeti.

  • Este intocmai cum a ti spus.Acolo unde se muta unul sau doi care lucreaza in primarie ,directia agricola, termoservice, ecopiata,servicii si acolitii, acolo sensurile se fac cum vor respectivii, este suficient sa faca o cerere si se aproba, fara consulatarea celorlalti locuitori din zona. NU mai bine puneti voi accesul interzis la toate intrarile din oras, ce ziceti?

  • Cei din comisia de circulatie pe unde circula cu masinile ? Prin Iasi ??? Se pare ca nu, cred ca lucreaza ‘home office’… altfel nu se explica acest haos din oras. Sau poate sunt escortati cu girofaruri. Ei nu circula si prin alte orase ? Poate se sfatuiesc cu colegi din alte comisii de circulatie din alte orase, dacs ei nu au viziune.

  • Fantoma lui Simirad

    Mihai ?!

  • În Tatarasi in zona Ciric ( stadionul tepro)lângă școală 5 e un dezastru cu circulația, pur și simplu mașinile incaleca trotuarul pe care lau deformat, pentru a nu rămâne blocate, oamenii
    nu au pe unde sa circule sau făcut nenumărate sesizări pentru a face un sens unic, dar nici un rezultat. De parcări nici nu mai vorbim, sunt spatii suficiente la blocurile turn ( x1, x2, x3) în spate , teren lăsat parloaga, e rusinos, acesta zona din Ciric e lăsată uitării. Rușine sa va fie!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *