Prima pagină » Eveniment-Social » Schimbări majore! A început testarea online a elevilor din clasele V-XII: „Testele se corectează automat în platformă și nu mai este atribuția profesorului”

Schimbări majore! A început testarea online a elevilor din clasele V-XII: „Testele se corectează automat în platformă și nu mai este atribuția profesorului”

21 sept. 2023, 02:00, 4 ,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

A început testarea inițială standardizată pe dispozitive electronice în rândul elevilor ieșeni. Astăzi (n.r. – 21 septembrie) este a doua zi, iar această perioadă se încheie pe data de 3 octombrie 2023

Testarea se face în toate unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Iași și se realizează prin intermediul platformei de teste educaționale BRIO. Aceasta a fost oferită gratuit Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Elevii ieșeni susțin testele inițiale pe dispozitive electronice la un număr de maxim zece discipline

o poză cu Inspectoratul Școlar Județean Iași

Platforma BRIO a fost pusă gratuit la dispoziția Inspectoratului Școlar Județean Iași

Elevii din clasele V-XII susțin testele online la un număr de maxim zece discipline de studiu. Acestea sunt Limba și literatura română, Matematică, Istorie, Limba franceză, Fizică, Biologie, Chimie, Informatică, Geografie și Limba engleză.

Inspectorul școlar general al ISJ Iași, prof. Luciana Antoci, declară faptul că această inițiativă a fost luată pentru a veni în ajutorul profesorilor care până acum depuneau un efort foarte mare pentru corectarea testelor. Luciana Antoci subliniază faptul că această metodă este formula viitorului.

„Anul acesta, ca să venim în întâmpinarea problemelor cu care s-au confruntat colegii noștri profesori toamna trecută, și anume cu un volum foarte mare de muncă derivat din corectarea testelor inițiale, am găsit o formulă care până la urmă este formula viitorului. Aplicăm pe o platformă digitală aceste teste, am încheiat un protocol cu brio și începând cu astăzi (n.r. – 20 septembrie) avem un calendar de testare online pentru zece discipline. Testele se corectează automat în această platformă și nu mai este atribuția profesorului acest lucru. Vor fi generate raportate individuale, rapoarte pe clase, școală și județ, în așa fel încât la finalul testărilor vom avea o bază de date consistentă pe care o vom analiza”, declară prof. Luciana Antoci, inspector școlar general al ISJ Iași.

Tehnologia este cheia viitorului

o poză cu niște elevi care folosesc tablete

Fiecare elev trebuie să utilizeze o tabletă

Elevii ieșeni sunt testați sub supravegherea unui cadru didactic, fiecare utilizând o tabletă care a fost pusă la dispoziție încă din perioada pandemiei. Platforma BRIO asigură rezultate perfect comparabile pentru doi sau mai mulți elevi care se testează pentru aceeași clasă și aceleași capitole, indiferent dacă testarea se desfășoară în locuri sau în momente diferite. Conform inspectorului școlar general al ISJ Iași, Luciana Antoci, platforma a pusă la dispoziția ISJ gratuit.

„Testarea se face exclusiv gratuit, platforma a fost pusă la dispoziția noastră gratuit. Competențele digitale s-au dezvoltat și la elevi, și la profesori accelerat în contextul pandemic, iar dispozitivele digitale există în fiecare unitate de învățământ în parte”, declară prof. Luciana Antoci, inspector școlar general al ISJ Iași, în legătură cu testarea inițială standardizată pe dispozitive electronice.

Comentarii
  • O corectie la test…copilul meu in clasa a sasea a dat testare folosind telefonul lui personal. Unde sunt acele tablete, despre care s a vorbit in articol.

  • NISTE TESTE ABSOLUT INUTILE

  • testele sunt inutile pentru elevi, dar pentru cei de la ISJ aduc o gramada de bani in plus la salariu!!! Aici este smecheria. De unde tablete, ca testele se dau pe banii nostrii! Copii folosesc telefoanele proprii si internetul propriu!

  • Se folosesc telefoanele și tabletele personale și abonamente la internet plătite de părinți. Că sa nu mai spunem că nu au fost familiarizați cu acest tip de teste, nu s-au precizat materia ce face obiectul testului și aimla alegere a unei opțiuni nu e relevanta pentru evalua ce cunoaște sau nu elevul. Mai mult, unii profesorii dau și testări inițiale prin metoda clasica ce sunt notate și trecute un catalog. Un demers inutil și stresant!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`