Prima pagină » Titlurile zilei » Schimbări în trafic, pe șoseaua Tudor Neculai! Stații de transport în comun relocate, noi limitatoare de viteză și sensuri unice
Schimbări în trafic, pe șoseaua Tudor Neculai! Stații de transport în comun relocate, noi limitatoare de viteză și sensuri unice

Schimbări în trafic, pe șoseaua Tudor Neculai! Stații de transport în comun relocate, noi limitatoare de viteză și sensuri unice

02 oct. 2024, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Au fost anunțate schimbări în trafic, pe șoseaua Tudor Neculai. Stațiile de autobuz vor fi relocate, iar în anumite zone vor fi amplasate limitatoare de viteză

Recent, edilul Mihai Chirica a precizat care vor fi noile modificări în trafic, pe șoseaua Tudor Neculai din Iași și pe șoseaua Iași – Voinești. În cadrul discuțiilor pe care le-a avut cu consilierii locali, a fost solicitat și implementarea unui sens unic pe aleea Tudor Neculai.

Schimbări în trafic, pe șoseaua Tudor Neculai! Limitatoarele de viteză, amplasate în zona Centrului Maternal

În urma sesizărilor primite de la ieșenii care locuiesc în zonă sau tranzitează șoseaua Iași – Voinești cu legătură șoseaua Aleea Tudor Neculai (traseul Miroslava – Belvedere), vor fi amplasate noi limitatoare de viteză iar stațiile de transport în comun vor fi relocate.

„Poate se pot monta limitatoare de viteză pe șoseaua Voinești. Sunt două treceri de pietoni la centrul maternal și mai jos, între cimitirul Sf. Vasile și Centrul Maternal. Acum câteva săptămâni a fost lovită o persoană și a murit. Noaptea este iluminată zona, dar nu este suficient acest lucru”, a spus Ionuț Anastasie, consilier local USR.

Edilul Mihai Chirica a transmis că amplasarea noilor limitatoare de viteză va fi supusă dezbaterii și aprobării într-o ședință ulterioară a Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Iași.

„Vom trece în prima ședință de Comisie de Circulație aceste bumpere (n.r. – limitatoare de viteză) pe trecerea de pietoni chiar de la accesul în Centrul Maternal, cea de jos nu este circulată deloc de către pietoni, nu prea e folosită. Ca să nu deranjăm foarte mult acolo, pentru că este nevoie și pe urcare și pe coborâre, trebuie să avem grijă, că avem și o stație de transport în comun”, a spus Mihai Chirica.

Amintim aici că Primăria Iași ia în calcul să introducă reguli noi de circulație pe străzile de lângă școlile din oraș.

Stațiile de transport în comun din zonă ar putea fi relocate

În ceea ce privește stațiile de transport în comun, din cauza aglomerației și a timpilor mari de stat în trafic de pe șoseaua Tudor Neculai – șoseaua Iași – Voinești – Miroslava, este luată în calcul și relocarea acestora.

„În legătură cu șoseaua Iași – Voinești, am primit o solicitare. Sunt cetățeni care, venind cu autobuzul dinspre Miroslava către Iași, ar prefera să coboare din el la ultima stație, înainte de Belvedere, și să meargă pe jos până la tramvai, pentru că autobuzul, acolo, stă atât de mult blocat, înainte de a pătrunde în intersecția Belvedere, încât ar prefera să parcurgă această distanță pe jos. Solicitarea concretă este de a modifica stația de autobuz de la capela cimitirului Sf. Vasile, stație care este aproape de stația Galata, și să o facem la prima intrare spre cimitir, unde este un refugiu, dar este utilizat ca parcare și cred că ar fi fezabil”, a spus Eduard Boz, consilier local PNL.

În acest sens, primarul Mihai Chirica, care este și președintele Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Iași, a transmis că va lua în calcul cea mai bună soluție iar stația de autobuz va fi relocată.

„Mutarea stației este o soluție pertinentă. Mutăm stațiile dacă tot s-a pus problema stațiilor de transport de la Centrul Maternal, o verificăm și pe cea care duce în intersecție, dar nu aș duce-o chiar în alveola de la cimitir, ci cred că am mai putea găsi o soluție”, a spus Mihai Chirica.

În același sens, Mugurel Laicu, consilier local PSD, a solicitat ca pe aleea Tudor Neculai să fie implementat sens unic.

„Eu am mai solicitat un sens unic pe aleea Tudor Neculai, de acum 3 ani. A fost o tentativă a dumneavoastră, dar apoi a fost blocată inițiativa. În schimb, la intersecția aleii Tudor Neculai cu șoseaua Nicolina, la rondul vechi, au răsărit 3 blocuri turn pe 2.500 mp, unde vor fi 300 de apartamente și 600 de mașini. Deci, dacă acolo nu vom face un sens unic pe aleea Tudor Neculai, că se supără, că nu se supără cei care fac naveta de la Miroslava, vom bloca efectiv aleea Tudor Neculai. Este, practic, imposibil să mai ieși din parcările care sunt în laterală”, a spus Mugurel Laicu, consilier local PSD.

Primarul Mihai Chirica nu a răspuns propunerii, însă rămâne de văzut dacă această schimbare va fi discutată în viitoarea ședință a Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Iași și ce modificări vor fi aprobate în traficul din Iași.

Comentarii
  • boz si laicu fac un mare deserviciu autoritatii locale prin pozitiile care le ocupa. lasati aleea t neculai asa cum este altfel mai tare o deranjati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`