Primăria Iași ia în calcul să introducă reguli noi de circulație pe străzile de lângă școlile din oraș. Această măsură este pentru a decongestiona traficul infernal din timpul anului școlar
Prima astfel de măsură a fost luată la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”. Pe strada Vasile Stroescu, la intrarea pentru elevi, s-a implementat un sistem „kiss and ride” pentru cei care își aduc copiii la școală. Acest plan urmează să fie preluat și de alte unități de învățământ din Iași.
Reguli noi de circulație pe străzile de lângă școlile din Iași
Deja, lângă intrarea pentru elevi de la Colegiul de Arte, a fost amenajată o zonă specială, în care șoferii pot opri mașinile pentru scurt timp până coboară copiii. Primăria Iași se așteaptă ca și alte școli să urmeze acest exemplu și să facă solicitări către autoritățile locale pentru a face modificări. Una dintre cele mai problematice zone este în Cantemir, unde apar foarte des blocaje din cauza mașinilor care opresc și staționează lângă școli.
„Odată cu începerea noul an școlar, în special, în zonele unităților de învățământ, se remarcă și aglomerarea, chiar blocarea traficului rutier. Măsura a fost solicitată chiar de reprezentanții Colegiului de Artă Octav Băncilă și a fost analizată de Comisia de Circulație a Municipiului Iași, ulterior, a fost avizată de Poliția Rutieră și este implementată de SC Servicii Publice SA. În funcție de efectele scontate ale acestei măsuri în zona Colegiului de Artă, respectiv fluidizarea traficului, putem analiza implementarea unor astfel de măsuri și la alte unități de învățământ, desigur, cu urmarea etapelor menționate”, a precizat Dan Postolea, șeful biroului de comunicare de la Primăria Iași.
Modificarea ar trebui să rezolve problema aglomerării
Conducerea Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” se confruntă cu această problemă de mai mulți ani, iar acum, a decis să facă o modificare care ar putea rezolva situația. Desigur că aici ține și de conduita șoferilor, care trebuie să respecte regulile de circulație din zonă. Comisia de Circulație, din cadrul Primăriei Iași, face regulat schimbări în privința traficului din Iași.
„Este un proiect de-al nostru, început de anul trecut, și a trecut deja prin toate comisiile. Este primul proiect de acest gen, implementat la o școală din Iași, și sperăm că ne vor urma și alte unități școlare. Pe strada Vasile Stroescu, se bloca, inclusiv, linia de tramvai de la stația Filarmonica. Veneau mulți părinți cu mașina pentru a-și lăsa copiii la școală, astfel se crea o aglomerație de nedescris. Era un haos total, fiecare parca pe unde apuca, elevi care mergeau printre mașini, nu mai înțelegeai nimic. Acum, am făcut o alveolă, unde mașinile intră, stau un minut, lasă elevul chiar pe trotuar și au plecat spre bulevardul Independenței. De asemenea, rămâne o bandă liberă pe dreapta pentru cei care merg tot înainte. Cu siguranță, acest sistem se va răspândi la toate școlile”, a transmis Dan Partene, directorul Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” Iași.
Străzile de pe lângă școlile din Iași sunt hiperaglomerate, iar primăria va introduce noi reguli de circulație pentru a rezolva problema.
Mamelucii obeji să folosească transportul in comun… Vin tot felul de pitzipoance milf cu niște tancuri de mașini, care ocupă 2 locuri de parcare și stau cu buzetele in oglindă câte 15 minute, ca să le iasă gigoloul împiedicat din școală… Va fi mai rău…
Este exact opusul la ceea ce trebuiau să facă autoritățile și anume ,să interzică dimineața între 7.30 și 8.30 accesul mașinilor (mai puțin rezidenții de pe acea stradă ) și între 12.00-13 .00 .Ei procedează exact așa invers …doar la noi .
Obezii pot să meargă câteva sute de metri ,nu mor GARANTEZ.
Mai scheletelor, cu acesti cateva sute de metri blochezi alta zona. Accesul interzis cu exceptia riveranilor se face la alei cu trafic redus nu la strazi. Sistemul kiss & ride pe strazi cu sens unic si cu 2 benzi este singura metoda. Mancati o ciocolata sa va ajunga zaharul la creier si sa va vina mintea la cap.
Dan Partene: „Este un proiect de-al nostru”? Adica este singurul proiect? Ca asa se intelege din text. Sau un proiect de ale noastre? Ca banuiesc ca un asemenea liceu are mai multe proiecte. Acest domn agramat ne educa elevii? Si mai este si director de liceu in capitala culturii? Vai de capul nostru! Corect: este proiectul nostru (daca este singurul) sau este un proiect de ale noastre (daca liceul are mai multe).
Mariuse ne-ai salvat pe toti sa mor daca nu !
Daca nu erai tu sa mananci cacat despre cum este corect gramatical sa stii ca muream toti prosti si ramaneai numai tu destept !
Dupa modalitatea de exprimare banuiesc ca ai terminat la Bancila.
Vizavi de locul unde ne lasa parintii e plin de chistoace pe jos. Este inadmisibil ca Salubrisul sa nu vina sa stranga de mai multe ori de acolo de unde fumam noi. Pentru ce ii mai platim? Plus ca ne mai deranjeaza si trecatorii care merg pe trotuar printre noi cand fumam.
Acest sistem merge implementat și în stațiile de taxi de lângă scoli în momentul în care aduci și vii sa iei copilul în funcție de locurile libere la acel moment fără sa vina sa ți dea amenda
Mai Gigel lumea trebuie educată .Iasul îl traversezi la picior în 40 de minute . Dacă lași mașina acasă nu mori și nici nu “blochezi” . Și da sunt mulți obezi’ burți și umflate ,picioare subțiri ,mâini groase și carne pe cap +mame mândre ca au așa un copil ROTUND
Incompetenti cu carul! La Colegiul Negruzzi la intrare elevi nu există trecere de pietoni, doar la profesori, căci ei sunt cei mai importanți. În fiecare dimineață vin bizoni din vale cu viteză și e o chestiune de timp până vor omorî un elev care intră la școală. Madam Gavrilă are alte preocupări, nicidecum să facă solicitări la comisia de circulație.
Ce au făcut ei acolo este frecție la piciorul de lemn.Dimineata și la prânz o sa fie la fel că înainte pentru că majoritatea mașinilor care trec pe acolo în aceste perioade sunt cele care lasă/iau copiii de la școala.Pentru a putea fi eficient acest ,,proiect,, strada trebuia să aibă 2 benzi de la linia de tramvai, așa se circulă pe o bandă până la intrare elevi, iar apoi se trece la 2 benzi. Oricum afacerea cu popici este una rentabila, tot orașul este portocaliu.