Prima pagină » National » Schimbări importante în închisoare, datorită Elenei Udrea! Ministrul luptă pentru mamele din penitenciare și copiii lor

Schimbări importante în închisoare, datorită Elenei Udrea! Ministrul luptă pentru mamele din penitenciare și copiii lor

14 sept. 2022, 11:14,
în National

Încă de când a intrat în penitenciar, Elena Udrea a fost nemulțumită de condițiile pe care trebuie să le îndure acolo. Cel mai tare o doare faptul că nu îi poate fi alături fiicei sale, așa cum ar trebui, motiv pentru care încearcă să facă dreptate pentru toată mamele.

Femeile își întâlnesc copiii fără despărțitor

De când a intrat în închisoare, celebra Elena Udrea are o mulțime de nemulțumiri. Blonda suferă mult după gratii, mai ales pentru că nu poate sta cu fiica ei așa cum își dorește. Cel mai tare o doare faptul că nu își poate strânge fiica în brațe mereu, ci trebuie să fie limitată de un geam despărțitor.

Astfel, a cerut ajutorul autorităților și unele dintre ele chiar au reacționat, până când va fi aprobată o lege exactă. Astfel, Avocatul Poporului a fost impresionat de fostul ministru și așa a luptat până a obținut o derogare pentru ca mamele să își poată vedea copiii fără niciun obiect între ele, mai ales dacă nu reprezintă un pericol pentru micuții lor.

“Legea stupidă obligă copii să îşi vadă mamele deţinute din spatele unui dispozitiv de protecţie. Cu ajutorul Avocatului Poporului, până la modificarea Legii, am obţinut o derogare de la conducerea ANP, astfel că acum mamele se întâlnesc cu copii lor fără geamul despărţitor. Acum mă lupt să ii pot fi alături Evei la ziua în care împlineşte 4 ani fără să fie obligată să vină la puşcărie că să fie cu mine”, a transmis Udrea.

Elena Udrea speră să obțină ieșirea din penitenciar în ziua în care fiica ei Eva împlinește 4 ani, pentru ca fetița să nu fie obligată sa vină la pușcărie de ziua de naștere. Este deranjată că unii bărbați au putut părăsi penitenciarul pentru a merge la “o bere cu băieții” și ea nu are dreptul nici măcar să îi facă o bucurie fiicei sale, care ar suferi mult după despărțirea dintre ele.

Elena Udrea: ,,Revin cu o altă inepție legislativă, referitoare la pachetele pe care deținuții le pot primi”

Elena Udrea nu a vorbit doar despre condițiile de care se lovește atunci când vrea să își vadă fiica în penitenciar. Blondina a adus în discuție și regulile privind pachetele pe care deținuții le pot primi de acasă:

„Revin cu o altă inepție legislativă, referitoare la pachetele pe care deținuții le pot primi. Legea spune că se poate primi un singur pachet cu alimente, o dată pe lună, compus din 10 kg mâncare plus 6 kg de fructe și legume.

Cum poți păstra mâncarea 30 de zile??? Mai ales că acum, la 30 de grade afară, mâncarea nu rezistă de pe o zi pe alta, având în vedere că nu există frigidere aici, sau chiar și iarna este imposibil să păstrezi mâncarea și mai ales fructele și legumele pentru o lună întreaga. Și care este logica acestei reguli???

Cât timp există dreptul la a primi 3-5 vizite pe lună, de ce nu se poate împarți cantitatea de mâncare pentru a fi primită în tranșe la fiecare vizită??? Există și camere cu 16 femei care oricum sunt supra aglomerate. Unde să mai depozitezi și mâncarea pentru atâtea persoane?

Înțeleg că nu se pot îmbunătăți condițiile de cazare, cum nu se poate îmbunătăți nimic în România, dar niște reguli logice, simple, care să ușureze atât viața celor care sunt condamnați să stea aici, dar și a celor care lucrează în penitenciare, poate cineva să gândească????

E nevoie de o minte luminată și cu bune intenții, care să schimbe inepțiile din legea actuală, dar și ca cei aleși să o aplice și să își dea jos ochelarii de cal ca să înțeleagă și spiritul legii, nu doar litera ei!”, se mai arată în mesajul transmis de Elena Udrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`