Prima pagină » Titlurile zilei » Schimbări de trafic în municipiul Iași! Primăria transformă două intersecții, la Moara de Foc și pe bulevardul Independenței – FOTO

Schimbări de trafic în municipiul Iași! Primăria transformă două intersecții, la Moara de Foc și pe bulevardul Independenței – FOTO

31 ian. 2024, 02:00, 23 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Schimbări de trafic pe mai multe străzi din Iași, după ce Comisia de Circulație a analizat mai multe posibilități pentru fluidizare. Astfel, două intersecții intens circulate de șoferii ieșeni vor suferi modificări la începutul primăverii

În momentul de față, există deja schițe în care apare exact cum vor arăta străzile după noile reglementări. Șoferii care vin dinspre strada Păcurari vor avea posibilitatea să se încadreze pe două benzi destinate virajului la stânga. De asemenea, și pe Independenței, marcajele unei intersecții vor fi șterse și redesenate.

Schimbări de trafic în Iași

Una dintre cele mai importante modificări se va face la intersecția de la Moara de Foc. Șoseaua Păcurari reprezintă o arteră importantă a Iașului, iar mii de mașini tranzitează zona zilnic. Totuși, pentru a facilita intrarea în intersecție și virajul la stânga, vor fi făcute modificări, iar benzile de circulație se vor extinde de la 6 la 7. Cei care merg pe șoseaua Păcurari înspre ieșirea din oraș vor avea la dispoziție mai multe benzi de circulație.

„Decizii foarte mari încă nu am luat prin oraș, însă analizăm constant orice posibilitate pentru a debloca traficul. La Moara de Foc reamenajăm intersecția, trebuie să facem puncte de inflexiune, trebuie să redesenăm marcajele, să facem 7 benzi, în loc de 6, câte sunt actuale. Vom face două benzi exclusiv pentru virajul la stânga, care vor fi față în față. În momentul de față, avem niște schițe și urmează să discutăm exact cât vom face modificarea”, a precizat Radu Botez, membru în Comisia de Circulație de la Primăria Iași.

Totodată, și pe bulevardul Independenței, șoferii vor trebui să fie atenți la modificări. Pentru cei care vin de pe strada Ion Brătianu va fi mult mai ușor să urce înspre strada Mihai Eminescu. Marcajele vor fi relocate pentru continuitatea benzilor.

„Pe bulevardul Independenței trebuie să modificăm marcajul bicomponent, să fie răzuit. Vorbim aici de intersecția de cum vii de pe strada Ion Brătianu și cum te duci spre strada Mihai Eminescu. Vrem să schimbăm marcajul, să asigurăm continuitatea benzilor pentru mașinile care vor să urce înspre strada Mihai Eminescu. Deocamdată, aceste modificări nu știm exact când vor fi făcute, însă imediat ce primim undă verde, vor fi implementate”, a mai adăugat Radu Botez.

Modificările vor trebui să fluidizeze traficul

Ieșenii sunt nemulțumiți de traficul din Iași, iar situația pare că nu se îmbunătățește. Autoritățile locale încearcă să găsească soluții, însă este clar că infrastructura nu le permite schimbări radicale cu efecte imediate. Astfel, este mare nevoie de construirea de noi străzi și rute alternative pentru circulația zecilor de mii de mașini din municipiul Iași.

Schimbări de trafic pentru mai multe intersecții din Iași. Cele vizate sunt în Păcurari și pe bulevardul Independenței.

Comentarii
  • ce calificare are Botez pentru a propune astfel de solutii ? Un amator ce experimenteaza pe nervii nostri. Mai bine spus un impostor. In Pacurari, e plin de indicatoare Oprirea si stationarea interzise, dar prima banda, pe ambele sensuri e blocata de masini parcate ilegal. Iar daca e sa vorbim de virajul spre str. Canta, la Mora de foc, acolo e si mai si. Astia dorm sau se prefac ca lucreaza ? Politia unde este ?

  • Se vede clar ca sintem un oras de doi lei. Atit si nu mai mult. Ca nu avem opozitie politica, ca nu avem oameni de seama, nu avem reactie cetateneasca si nici institutii puternice. Toata lumea merge pe calea trasata de acesti idioti iresponsabili si corupti. Nichita si cu UTI, iar apoi CHIRICA au instaurat un haos fara limite in acest oras. Totul ca sa ia citi mai multi bani spaga. Au impinzit orasul cu semafoare la fiecare colt de strada si din 100 in 100 de metri. Totul facut de mintuiala, dar cu cap pentru a fura cit mai mult. Nu avem opozitie de nici un fel, nu avem presa puternica si nici institutii care sa ia atitudine in fata acestor golani care se joaca cu vietile noastre. Cheltuim din banii personali benzina si motorina pentru a merge bara la bara minute intregi, ne enervam si ne purtam ca animalele pentru ca ajungi la limita rabdarii dupa ce mergi bara la bara mai multe de o ora sau vezi smecheri care nu respecta reguli minimale sau institutii care nu-si fac treba. Dimineata in oras ai o mina de politisti (unde sint sutele care figureaza poe statele de plata). Ne riscam viata in fiecare dimineata si apoi dupa amiaza pentru ca niste iresposanbili corupti nu sint trasi la raspundere si nu se ia atitudine in fata lor. Bai opozantilor, va e asa de greu sa gasiti o firma profesionista si sa gasiti banii pentru a plati un audit corect care sa spuna tutor ca acest sistem de trafic si de semafoare e o harababura ? Sa spuna si ca toata masurile Comisiei de circulatie si ale Primariei sint niste improvizatii fara sens ? De ce nu o faceti, ma ? Va spun eu, pentru ca NU SINTETI IN STARE ? Asta e realitatea, NU SINTETI IN STARE !!!!!! Atunci, bravo lui CHIRICA si toata banda lui de golani care fura cit poate si aduce haos de la zi la zi, mimind ca gestioneaza acest oras. Nu e nimeni in orasul asta capabil sa comande un audit ca sa spuna verde in fata cetatenilor ca haosul e din cauza incapacitatii autoritatilor de a gestiona si a implementa aceasta harababura de semaforizare ? Sa spuna verde in fata ca sint enorm de multe semafoare inutile (cu demonstratie clara), sa arate ca politia nu-si face treaba, ca taxiurile opresc si stationeaza unde vor ele, ca soferii de transport in comun apresc aiurea in statii etc. Sa spuna si cite persoane , in total, cu sefi cu tot, sint platiti din banul public pentru a se ocupa de ordine publica si circulatie.
    Va veti cruci daca vor apare aceste date. Orasul acesta nu este in stare de NIMIC. Spunea cineva ca maturam cu maturoaie de bete. Acesta este nivelul TUTUROR, stimati cetateni !!! Acesta este nivelul si aceasta este masura acestui oras. Isi merita soarta pentru ca alta solutie nu exista si nici alternativa.

  • Scoateți rablele din oraș.

  • si la Rond era au desenat si asa a ramas… numai desene

  • Radu botez stiu ca ai auzit doar de sens giratorii(dar nu se pretează). Cand mai mergi la Londra, de exemplu, vezi acele mici giratorii care fluidizează excelent traficul. Dacă nu, mai citește sau, dacă nu citesti, mai intreaba si pe alții.

  • Prostii, prostii si iar prostii! Chirica si Botez se fac ca muncesc,acestea nu sunt solutii.Au platit probabil si acest articol sa abureasca iesenii ca nu mai pot de munca.Sa le fie rusine cu asemenea modificari.

  • Faceți strada și șoseaua Păcurari cu sens unic de IEȘIRE din oraș, iar strada Canta și străpungerea Silvestru cu sens unic de INTRARE in oraș! Să vedeți atunci eficiență!!!

  • Cand coloana de masini se intinde de la un capăt la celalalt al unui bulevard, nicio masura nu are ca rezultat eliberarea lui. Nu a ce face, sunt prea multe masini in strada, asta e realitatea!

  • Faceti parcari sa eliberati prima banda!!! FACETI PARCARI!!!

  • Trebuie neaparat construite parcari, (ca asa s-au laudat in campanie), dar trebuie si politie in strada. Si nu de aia locala, ci politie nationala, insotiti de cei care ridica masini. Si cei de la ridicari sa lucreze in cel putin 2 ture, cel putin pina la orele 22. Si mai trebuie un set de reguli pentru cei care aprovizioneaza magazinele. Si reguli pentru cei care fac blocuri, sa asigure locuri de parcare pentru fiecare apartament. Adica sa nu se vinda apartamentele fara locul de parcare. Si sa nu se elibereze autorizatii de functionare societatilor care lucreaza cu publicul si nu au locuri de parcare (ma refer la banci in special). Stiti PIM-ul din Copou? S-a mutat si acum strada este libera.

  • Dna Rodica, învăţătoare şi şef de sală

    În Iaşi nu o să schimbe nimic niciodată, handicapaţilor…
    Nu mai postaţi aiurea, că nu stă laba tristă de Chirica să vă citească propunerile urbanistice, retardaţilor.

  • Nu infrastructura nu le permite sa fluidizeze circulația, ci mintea. Care e prea putina. Cum plm în alte orașe se poate, iar la Iași, nu?

  • Da, cu ce orase faci comparatia, cu Cluj care are bulevarde cu 6 benzi cu sens unic, sau cu Oradea cu strazi late de 4 benzi pe sens? Iasul are in continuare strazi de la 1800 cu cate o juma de banda pe sens si aia ocupata de masini. Pentru cei care doresc sa nu se parcheze pe marile bulevarde: in lipsa parcarilor, la ce bun mersul cu masina, toti facem Uber? Ce faceti cu societățile comerciale care trebuiesc aprovizionate/deservite/intretinute, etc
    .?

  • Gigi, din cauza asta trebuie construite parcari. Ca masinile sa fie lasate in parcari, nu sa ocupe strada. Daca in loc de blocurile care au fost construite cu autorizatiile smenuite, se faceau parcari, nu mai era traficul de acum. Sint orase care au strazi mult mai inguste decit cele din Iasi, dar acolo sint reguli care sint respectate. Iar aprovizionarea se poate face la ora cind nu este trafic, chiar noaptea pina la ora 7. Solutii sint, dar este si nepasare, rea vointa, prostie, etc.

  • Mașinile care nu au număr de Iași să plătească intrarea de 5 ori mai mult ca abonamentul full CTP si mașinile parcare la intrările în oraș. Iar tot sub euro 3 interzis.

  • Semaforizarea ”inteligentă e la pământ”. La Moara de Foc pe Canta semaforul are trei timpi. Roșu la mașini, roșu la pietoni și se stă degeaba, ca să iasă vreo mașină din parcarea din spatele bisericii care oricum are obligatoriu dreapta, deci ar putea să iasă liniștiți pe verdele pietonilor. Au gândit cu curul.

  • Nu se va reusi fluidizarea traficului cu aceste mici artificii…Singura solutie este crearea de pasaje subterane si supraterane pentru a evita blocajele si a fluidiza traficul.Din pacate necesita mari investitii si se pare ca acesti carpaci nu si le doresc.Ar fi o solutie si ridicarea de pasarele pentru treceri de pietoni sau treceri de pietoni subterane.In felul acesta toata lumea e in siguranta si fericita.Pasajele pentru pietoni ar putea fi prevazute cu scari rulante pentru accesul usor al persoanelor in varsta si al mamelor cu carucioare.Acestea pot fi prevazute si cu camere de supraveghere pentru siguranta oamenilor ce le folosesc.Si cea mai mare investitie care ar aduce reale beneficii ar fi metroul.In acest mod oamenii ar calatori mult mai usor si dezvoltarea urbei ar fi asigurata pe o perioada lunga.

  • Acolo pe Canta la biserică nu e intersecție, este doar intrarea într-o parcare. De ce au pus semafor cu trei timpi? Ne mirăm de ce este traficul infernal pe Canta.

  • O altă aberație este la următorul semafor pe Canta, în stația de la intersecția cu BJATM. Au făcut stradela Canta sens unic spre șos. Păcurari dar semaforul l-au lăsat așa. Roșu la mașini și la pietoni și se așteaptă un timp degeaba că nu au de unde să intre mașini în intersecție. Ca la proști.

  • Exact lângă Moara de Foc două semafoare în 10 metri, ce naiba au gândit?

  • Cineva care uraste galceava

    Construiti scoli, gradinite, crese, unuitati medicale de stat , parcuri de distractie, sali de sport in cartiere, largiti strazile acolo unde se poate ,executati cateva pasarele de tipul celei de la Selgros,dati in folosinta cateva trenuri cu doua trei vagoane pe linia de tren care face intrarea dinspre Ciurea in Iasi, mariti numarul mijloacelor de transport in comun, faceti noi linii de tramvai , stimati edili, va rugam!

  • numai incompetenți

    De la Revoluție încoace nu s-a făcut nici o stradă nouă în Iași, abia acum Iulius Grup a făcut o arteră mică către Sf. Andrei.

  • CetateanulDocumentat

    Sa faca banda speciala de autobuz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *