Prima pagină » Business în România » Schimbare neașteptată pentru clienții BCR. Sunt vizați banii din contul românilor
Schimbare neașteptată pentru clienții BCR. Sunt vizați banii din contul românilor

Schimbare neașteptată pentru clienții BCR. Sunt vizați banii din contul românilor

19 iun. 2024, 08:30,
BZI.ro, în Business în România

Schimbare neașteptată pentru clienții BCR. Banca le pune la dispoziție clienților o mulțime de servicii precum setarea obiectivelor financiare personale. Totodată, clienții pot să primească recomandări în funcție de câți bani cheltuie zilnic sau lunar. Sunt vizați banii din contul românilor.

Schimbare neașteptată pentru clienții BCR

BCR vine cu schimbări, dar și cu vești importante pentru clienți. Românii care au cont deschis la această bancă și folosesc aplicația George, beneficiază de noi servicii bancare. Clienții pot să își vadă progresele financiare și pot să își creeze un fond de rezervă pentru anumite situații neprevăzute. De asemenea, clienții BCR pot primi recomandări în funcție de cheltuielile pe care le au cu cardul.

„George e la fel ca noi toți, îi place să știe cum stă treaba cu finanțele personale. Am lansat cea mai nouă experiență de obiceiuri financiare sanatoase, direct în George – FinCoach. Cum te ajută?

– îți setezi obiectivele financiare personale;

– vezi în timp real progresele și cum îți creezi un fond de rezervă;

– primești recomandări în funcție de cheltuielile tale zilnice și lunare;

– ai tips & tricks ca să iei cele mai bune decizii financiare. Deschide George, încearcă FinCoach și spune-ne cum ți se pare”, este anunțul făcut de cei de la BCR pentru clienți.

Lege pentru toți românii care au cont la bancă

Începând din 17 iunie 2024, Banca Română de Credite și Investiții (BRCI) a introdus în portofoliul său de servicii noul serviciu Plăți Instant, creat de Transfond. Serviciul Plăți Instant permite transferuri interbancare de până la 50.000 lei în mai puțin de 10 secunde, disponibile în orice moment al zilei.

Prin introducerea serviciului Plăți Instant în oferta sa, BRCI sprijină dezvoltarea pieței locale de plăți, oferind clienților o soluție modernă, rapidă și eficientă. În prezent, băncile care oferă serviciul Plăți Instant includ: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română, Vista Bank, Patria Bank, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale, Intesa Sanpaolo Bank, ING Bank N.V., Alpha Bank România și Salt Bank. Prin aplicațiile BRCI iBanking și BRCI Mobile, clienții pot efectua plăți interbancare de până la 50.000 lei, 24/7.

„Aderarea Băncii Române de Credite și Investiții la serviciul Plăți Instant, în parteneriat cu Transfond – o instituție ce joacă un rol crucial în digitalizarea serviciilor financiare din România – reflectă angajamentul nostru de a furniza servicii de înaltă calitate și de a moderniza produsele băncii. Prin aplicațiile BRCI iBanking și BRCI Mobile, clienții noștri pot acum efectua și primi plăți interbancare de până la 50.000 lei, în orice moment al zilei, pe tot parcursul anului (24/7/365). În plus, pentru a extinde gama noastră de servicii digitale și a preveni fraudele și erorile de plată, am lansat Serviciul Afișare Nume Beneficiar (SANB) începând cu martie 2024. Acest serviciu le permite clienților noștri să verifice detaliile numelui beneficiarului și să identifice eventualele discrepanțe față de informațiile pe care le dețin.”,  a declarat George Mihai, Director General al Băncii Române de Credite și Investiții.

O altă veste importantă pentru clienți este aceea că se conturează posibilitatea ca Banca Națională a României (BNR) să preia responsabilitățile Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în calitate de entitate națională specializată în protejarea consumatorilor de produse și servicii financiar-bancare. BNR va prelua și va gestiona toate competențele ANPC în domeniul produselor și serviciilor financiar-bancare oferite de bănci; entități de plată și specialiști în furnizarea de informații despre conturi; emitenți de monedă electronică; instituții financiare non-bancare; filialele din România ale acestor entități cu sediul în alte state membre sau în țări terțe care activează pe piața din România; reprezentanții entităților înregistrate în alte state membre, care operează conform dreptului de stabilire și furnizează servicii de plată în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
29 iunie 2024
29 iunie 2024