Schimbare neașteptată în sistemul bancar! Este vorba despre Salt Bank, ce are deja 225.000 de clienți și vrea să lanseze aplicații unicat. Până la sfârșitul anului vor fi lansate credite de consum pentru membrii Salt Bank, o aplicație Salt și pentru frelenceri, urmată de o linie de credit. Iată ce trebuie să știe clienții despre prima bancă digitală românească.
Schimbare neașteptată în sistemul bancar!
Salt Bank a ajuns deja la 225.000 de clienți, în condițiile în care targetul pe 2024 este de 230.000 de clienți. Banca a pornit la lansare cu Minimum Viable Product, adică un cont curent, un card de debit simplu sau un card multivalută care permite schimb valutar în 17 monede ale lumii, la cele mai avantajoase cursuri de schimb.
Neobanca oferă și depozite la termen, remunerate cu dobânzi avantajoase, la nivelul celor dintr-o bancă tradițională. A fost adăugată și secțiunea investiții în care pot fi, deocamdată doar vizualizate, patru tipuri de unități de fond de investiții pe diferite profile de risc, care vor putea fi achiziționate în curând de la BT Asset Mangement prin Salt Bank. De asemenea, banca lucrează la lansarea investițiilor în acțiuni, atât pe piața internă cât și pe cea externă. Salt Bank va acționa ca un canal de vânzare pentru clienții săi. Banca a lansat în iunie și plățile internaționale în euro, urmând să lanseze în curând și plățile crossborder în dolari și lire sterline.
,,Noi suntem între băncile clasice, băncile, așa cum le știam din totdeauna. Și fintech-uri. Am încercat să luăm ce e mai bun din ambele părți. Când am conceput planurile și când am conceput aplicația și când am desenat banca, am zis că suntem o bancă și trebuie să rămânem o bancă și să transmitem un sentiment de siguranță. Chiar dacă vrem să avem o imagine fresh, proaspătă, să aducem o gură de aer proaspăt în piață și să schimbăm modul în care se face banking aici în România. Și astea le-am luat de la fintech-uri, să zic. Totuși, suntem o bancă și am vrut să transmitem mesajul ăsta puternic, tot ce înseamnă încredere, tot ce înseamnă reglementări, faptul că banii pe care oamenii îi pun în depozite sunt garantați de fondul de garantare a depozitelor de aici, din România.”, a declarat Gabriela Nistor, CEO Salt Bank.
Se fac angajări la banca digitală
Salt Bank are deocamdată 260 de angajați, din care 80 numai în call center. În perioada următoare, se vor face angajări.
,,Am ajuns la atât de mulți angajați în call center datorită fluxului care de clienți. Noi ne așteptam la un flux de 20.000 de clienți pe lună, dar au venit mai mulți. (…) Echipa de tehnologie a băncii, IT-ul, reprezintă cam 40% din totalul angajaților, iar banca vrea să crească numărul acestora. Fiind o bancă 100% digitală, avem nevoie de o echipă puternică în această zonă.”, a mai precizat Gabriela Nistor.
Prima bancă digitală românească a venit cu tehnologii noi, de ultimă generație. Investițiile au fost de zeci de milioane de euro, iar finanțarea a fost asigurată de Banca Transilvania. Salt Bank a apărut pe piața bancară prima dată pe 4 aprilie 2024, iar la câteva luni de la lansare, se bucură de succes, având deja 225.000 de clienți.
Tot o „Peșteră cu tîlhari ” !
Aceeasi Marie dar cu alta palarie. Iaca scart.
De unde ați mai scos-o și pe asta!! Asta-i banca care face ”Salt-uri” mari în luarea banilor naivilor?? În loc să scadă nr. lor, văd că aste se înmulțesc de la o zi la alta, dovadă că mai sunt fraieri care pun botul.
Transilvania un pic mai sarata!
Acelasi rahat cu alta palarie
O altă ciorrrdeală mascată a dottorilor îîî acoperiți ai tabletelor de la fraieri–