Prima pagină » Local » Schimbare majoră în sistemul de sănătate! Persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi cele asigurate

Schimbare majoră în sistemul de sănătate! Persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi cele asigurate

12 apr. 2024, 10:03, 4 ,
în Local

Schimbare majoră în sistemul de sănătate! Din 1 iulie, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi cele asigurate. Preşedinta Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Valeria Herdea, a declarat miercuri, 10 aprilie 2024, că se doreşte semnarea unui nou contract-cadru începând cu data de 1 iulie, care va avea o serie de modificări.

Schimbare majoră în sistemul de sănătate!

Preşedinta Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Valeria Herdea, a declarat că persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate şi că există promisiunea Băncii Mondiale că vor fi plătite aceste servicii.

,,Încercăm să modificăm un contract în care vor fi câteva noutăţi, nu spectaculoase. Dar cred că dacă vom reuşi împreună – nu singură, împreună, eu îmi asum, dar vreau să vă asumaţi alături de mine şi de toţi aceşti oameni care şi-au pus pielea în joc – vreau să vă rog frumos să vă asumaţi şi să faceţi tot ce trebuie în aşa fel încât, la 1 iulie 2024, să putem continua, măcar cu aceleaşi valori, acest contract în aşa fel încât să-l ducem cu demnitate până la capăt, respectând trei principii: dialog, respect, valorizare. Ăsta ar fi punctul unu, echilibru şi stabilitate, punctul doi şi trei în sistem”, a declarat Valeria Herdea.

,,Să ştiţi că în sistemul medical, întâmplător sau nu, există şi bani. Unul dintre lucrurile pe care mi le doresc este să ajutăm medicii să găsească acei bani şi să poată să-şi dezvolte serviciile. La 1 iulie 2023, contractul nou pentru care s-a muncit de la Colegiul Medicilor, dar eram pe partea cealaltă a mesei, şi-a propus să aducă şi serviciile în atenţia noastră şi să poată fi remunerate. Anul acesta, contractul de la 1 iulie 2024 va aduce persoanele neasigurate şi promisiunea Băncii Mondiale că vor fi plătite aceste servicii, vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate, în virtutea faptului că în Constituţie scrie că suntem cu toţii egali. Încercăm să schimbăm multe lucruri, dar este foarte greu. E un an dur, un an cu plin de încercări pe care îl ştiţi, n-are sens să vă povestesc mai mult.”, a mai precizat Valeria Herdea.

Ce drepturi au asigurații

În cadrul sistemului de asigurări sociale, asigurații au următoarele drepturi: să aleagă furnizorii de servicii medicale, precum și casa de asigurări de sănătate la care se înscriu; să fie înscriși pe lista unui medic de familie ales în mod liber; să își schimbe medicul de familie ales, dar nu mai des de o dată la 6 luni.

Totodată, asigurații au dreptul să beneficieze de servicii de asistență medicală preventivă și de promovare a sănătății, servicii medicale în ambulatorii și în spitale aflate în contract cu casele de asigurări de sănătate, servicii medicale de urgență, unele servicii de asistență stomatologică, tratament fizioterapeutic și de recuperare, dispozitive medicale, tehnologii și dispozitive asistive; să li se garanteze confidențialitatea privind datele, în special în ceea ce privește diagnosticul și tratamentul; să aibă dreptul la informații în cazul tratamentelor medicale; să beneficieze de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate, în condițiile legii.

Comentarii
  • ok. atunci nimeni nu mai are de plata CASS.

  • Lucian Pintilie

    Bataie de joc maxima…”există promisiunea Băncii Mondiale că vor fi plătite aceste servicii”…Pana una-alta, tot noi, cei care cotizam lunar va trebui sa acoperim si aceste costuri..Si de ce trebuie sa-i sponsorizam tot noi pe cei care, de cele mai multe ori nu au chef sa cotizeze?! Toti striga pe 7 voci ca nu sunt bani suficienti pentru sanatate dar, dintr-o data, hopa, se gasesesc….

  • Schimbari in Sistemul de ASASINATE ! V-am spus cu argumente scrise ca 90 % dintre medicii din
    Romanica sunt ASASINI PLTITI de Statul Criminal condus de CRIMINALI ! Iata inca o dovada:

    „Protocoalele Morții” sunt reale ! Dacă se confirmă că „pe timp de pace” fac așa ceva imaginați-vă ce o fi fost în intervalul de glorie covidă – „stare de urgență” ! Doctorii care aduc moartea !
    https://www.activenews.ro/stiri/Omoruri-pandemice-la-Spitalul-Sf.-Pantelimon-din-Bucuresti-Se-micsoreaza-deliberat-doza-de-noradrenalina-pentru-a-se-elibera-paturile-din-salonul-ATI-dupa-decesul-provocat-al-pacientilor-.-Jurnalistii-de-la-Cetateanul.net-Nu-am-mai-intalnit-asa-cev-188689
    Medicii ar fi micșorat deliberat doza de noradrenalină prescrisă, substanță care are rolul de a ține pacienții în viață. Surse din spital spun că, în doar două zile, de joi, 4 aprilie, până sâmbătă dimineață, ar fi murit în acest mod aproape 20 de pacienți. Urmează sesizarea la Parchetul București ! „Practic, la toți acești pacienți le-a fost scăzută noradrenalina, serul care îi ținea în viață. De fiecare dată, medicii au fost cei care au făcut asta. Spuneau asistentelor că, la pacienți care aveau prescrisă în foaia de observație administrarea a 15 sau 20 mg de noradrenalină, să le micșoreze doza la doar 1 miligram. Asistentele au refuzat, așa că medicii au micșorat dozele chiar ei”, spune personalul medical din spital. Intenția de a omorî pacienții este și mai flagrantă, potrivit personalului medical – „În unele cazuri medicii au înlocuit noradrenalina cu ser fiziologic, substanță care la acești pacienți are efect de apă de ploaie”. Noradrenalina este utilizată în tratamentul de urgență, în situațiile în care este necesară creșterea imediată a tensiunii arteriale până la valori normale, în caz de scăderea bruscă a acesteia, care îi aduce în pragul decesului. Scăderea deliberată a dozei înseamnă, spun surse medicale, condamnarea la moarte a pacienților !
    2. Asistentele au refuzat să execute dispozițiile criminale. Aceleași surse spun că asistentele de la ATI sunt șocate și își doresc intervenția procurorilor, pentru că au copii acasă și nu vor să intre la pușcărie pentru că au fost omorâți pacienții: „Noi, asistentele, după ce plecau medicii, ridicam nivelul de noradrenalină iar la 20. Pleca medicul de lângă noi, dădeam iar doza din foaia de observație. Mi s-a întâmplat să mă surprindă medicul, să mă întrebe ce fac acolo. Le spuneam că dacă așa scrie în foaie, așa fac. Eu mă duc la pușcărie degeaba ?”. Urmare a acestor informații, am contactat membri ai personalului medical din Spitalul de Urgență „Sfântul Pantelimon”. Unul dintre aceștia ne-a confirmat: „Informațiile dumneavoastră sunt corecte. Și eu am aflat că se micșorează deliberat doza de noradrenalină, pentru a elibera paturile din salonul ATI, după decesul provocat al pacienților. Dacă pacientul are prescrise 20 de mg de noradrenalină și i se micșorează doza la un miligram, în cel mult câteva ore intră în stop cardiac și moare (…) Cu Noradrenalina avea tensiunea 110, iar fără a ajuns la 45. Este cutremurător, oamenii aceștia trebuie opriți!”. O altă sursă ne-a informat că motivul omorurilor în serie este cât se poate de șocant – trebuie eliberate paturile: „Recent au făcut ședință și s-a zis că gata, au început să facă curat în saloane, că s-a eliberat un salon. Cum s-a eliberat ? Au murit toți pacienții !”. Din motive lesne de înțeles, nu dezvăluim numele „doctorilor-Moarte”, pentru a nu obstrucționa ancheta procurorilor, ei fiind cei care trebuie să cerceteze acest caz fără precedent în spitalele românești !’’

  • Sint dispusa sa nu mai platesc CAS, e chiar convenabil daca se pune problema sa duci in spate neasiguratii !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *