Prima pagină » Titlurile zilei » Schimbare majoră în circulația de pe bulevardul Independenței din Iași! Se va modifica tot traficul rutier din zona Spitalului „Sf. Spiridon” – Foto

Schimbare majoră în circulația de pe bulevardul Independenței din Iași! Se va modifica tot traficul rutier din zona Spitalului „Sf. Spiridon” – Foto

29 sept. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Decizie radicală luată în calcul pentru traficul rutier de pe bulevardul Independenței din municipiul Iași. Autoritatea locală a luat în calcul desființarea unei treceri pentru pietoni din dreptul statuii Independenței, aproape de Spitalul „Sf. Spiridon”. Astfel, traficul spre unitatea medicală din centrul Iașului ar urma să se schimbe complet pentru a nu se mai aglomera intersecția respectivă

Una dintre cele mai aglomerate zone rutiere din municipiul Iași ar urma să se schimbe radical. Recent, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Iași a luat în calcul o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului rutier. O astfel de decizie ține de desființarea unei treceri pentru pietoni din dreptul Statuii Independenței, de pe bulevardul cu același nume. La ultima ședință a Comisiei de Circulație a fost luată în calcul o asemenea măsură, pentru ca traficul rutier pe bulevard și cel spre strada Nicolae Bălcescu (Spitalul „Spiridon”) să nu mai fie aglomerat. În cadrul comisiei au mai fost luate și alte decizii.

Trecerea de la statuia Independenței va fi desființată

Decizia discutată de autoritatea locală a ținut și de faptul că trecerea este folosită de puțină lume și astfel se ajunge la un număr mai mare de autoturisme ce așteaptă la semafor. Prin desființarea trecerii respective se vor adapta și semafoarele pentru a permite șoferilor să facă stânga de pe Independenței spre Spitalul „Sf. Spiridon”. În aceste condiții, pietonii vor avea la dispoziție trecerea din dreptul spitalului, dar și cea de la pasajul „Mihai Eminescu”. Totuși, o decizie finală în ceea ce privește desființarea trecerii de pe bulevardul Independenței va fi luată într-o altă ședință a Comisiei de Circulație. Această zonă se numără printre cele mai aglomerate din municipiul Iași.

Semaforizare sau limitatoare de viteză la Piața „Doi Băieți”

Comisia din cadrul primăriei a luat în calcul o serie de variante pentru o intersecție din municipiu, unde cei din zonă au cerut luarea unor măsuri pentru a nu mai permite circulația cu viteză. Astfel, fie se va trece la semaforizarea intersecției de la „Doi Băieți”, din zona cartierului Tătărași, fie vor fi montate limitatoare de viteză. Decizia finală va aparține Biroului Rutier din cadrul poliției municipale. O altă solicitare a vizat desființarea trecerii pentru pietoni de la intersecția Bucium – Poitiers – Trei Fântâni și aplicarea unui marcaj „cedează trecerea”.

Decizia a fost amânată pentru o altă ședință a Comisiei de Circulație. Cel mai probabil, trecerea respectivă va fi mutată spre șoseaua Bucium. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au solicitat și semaforizarea intersecției dintre strada Sărărie și strada M. Costăchescu, intersecție în care se află chiar sediul Inspectoratului Județean de Polițe (IPJ) Iași.
În calcul a intrat și modificarea timpilor de semaforizare din dreptul complexuluI Carrefour Felicia, pentru fluidizarea traficului spre strada Bucium.

Bandă unică în Nicolina pentru transportul public

Comisia de Circulație a luat recent și alte decizii pentru traficul rutier din Iași. O astfel de măsură ține de prelungirea benzii unice de transport public din Nicolina până la capăt CUG. Astfel, în această perioadă, banda unică din zona Nicolina va fi extinsă până spre Tehnopolis, la capătul liniei 9 de tramvai din CUG, măsură care a stârnit deja nemulțumiri printre conducătorii auto din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *