Prima pagină » Local » Schimbare la Spitalul „Sf. Spiridon“ Iași! Vlad Porumb este noul președinte al Consiliului de Administrație
Schimbare la Spitalul „Sf. Spiridon“ Iași! Vlad Porumb este noul președinte al Consiliului de Administrație

Schimbare la Spitalul „Sf. Spiridon“ Iași! Vlad Porumb este noul președinte al Consiliului de Administrație

26 iul. 2020, 17:42,
Cristian Zavastin, în Local

Schimbare la Spitalul „Sf. Spiridon“ Iași! Asistentul universitar Vlad Porumb este noul președinte al Consiliului de Administrație.

Propunerea a fost făcută de Lucian Indrei, fost șef al DSP Iași, în prezent director în Ministerul Sănătății.

Schimbare la Spitalul „Sf. Spiridon“ Iași: Un nou șef al Consiliului de Adminsitrație

Vlad Porumb, care face parte din echipa de consilieri ai ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, îl înlocuiește pe Florin Mitu care rămâne membru al Consiliului de Administrație.

Din Consiliul de Administrație mai fac parte, pe lângă Lucian Indrei, conf. dr. Vladimir Poroch, din partea Consiliului Local Iași, Violeta Găburici, prof. Vasile Drug și asistenta Mariana Stan, din partea Sanitas.

„Prin ordin de ministru, erau numiți în Consiliul de Administrație doi subalterni de-ai mei. Era vorba despre doctor Florin Mitu și Ciprian Rezuș. Era anormal dacă nu chiar ilegal. Eu am contract de administrare cu ei ca subalterni, iar ei erau șefi prin Consiliul de Administrație. Era un conflict de interese. Am vorbit cu domnul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, și-a dat seama că lucrurile nu sunt normale. S-a revenit și a desemnat doi membri din afara spitalului. Cred că așa s-a intrat în legalitate. Este vorba despre Vladimir Poroch și Vlad Porumb. Îi știu pe ambii medici. Domnul Porumb va conduce Consiliul de Administrației timp de șase luni“, spune managerul Ioan Bârliba.

Număr mare de pacienți cu COVID-19

Altfel, prof. dr. Diana Cimpoeșu a declarat zilele trecute că s-a înregistrat cel mai mare număr de pacienţi confirmaţi cu Covid-19 la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Sfântul Spiridon. Nu mai puţin de 13 persoane au fost transferate la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi.

”Am avut cel mai mare număr de pacienți prezentați în urgentă confirmați pozitiv 13. Toți transferați la Spitalul de Boli Infecţioase, direct din UPU sau după internare de câteva ore în clinica Medicală.”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Creştere dramatică în luna iulie

Prof. dr. Diana Cimpoeșu a ţinut să menţioneze că în luna iulie s-a înregistrat o creştere dramatică pe fondul creşterii generale a numărului situaţiilor de urgenţă.

”Este dramatică creșterea din luna iulie și ea apare pe fondul creșterii generale a numărului situaţiilor de urgentă. Între cei de ieri a fost și o familie, dintre care doi părinţi în vârstă de 80 ani din mediul rural și fiica 48 ani din Iaşi.”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Apel către ieșeni! Tot mai puțini donatori de sânge

Prof. dr. Diana Cimpoeșu face un apel către cetăţenii municipiului Iaşi. Aceasta roagă populaţia sănătoasă să doneze şi să ajute. În Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi este o mare nevoie de sânge şi produse de sânge. Necesarul exista pentru ca marea majoritate a intervenţiilor chirurgicale sunt de urgenţă, anunţa şefa Unităţii de Primiri Urgente SMURD Iaşi.

„În Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon este nevoie de sânge şi produse de sânge. Necesarul există pentru că marea majoritate a interventior chirurgicale sunt de urgenţă. În loc de 2110 unităţi de sânge recepţionate din toate centrele Moldovei în aceeaşi perioadă aprilie, mai, iunie din 2019 anul acesta am primit doar 824. Sunt intervenţii chirurgicale şi ortopedice amânate 24/48 h. Rugăm populaţia sănătoasă să doneze şi să ajute!”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *