Prima pagină » Actualitate » Schimbare la 180 de grade! Donald Trump va asigura o tranziţie paşnică după alegerile prezidenţiale din SUA
Schimbare la 180 de grade! Donald Trump va asigura o tranziţie paşnică după alegerile prezidenţiale din SUA

Schimbare la 180 de grade! Donald Trump va asigura o tranziţie paşnică după alegerile prezidenţiale din SUA

08 ian. 2021, 07:35,
George Cristian în Actualitate

Președintele SUA, Donald Trump, s-a angajat la o tranziție paşnică a puterii la o zi după ce susținătorii săi au asaltat Congresul, provocând condamnarea mondială. Permis înapoi pe Twitter în urma unei suspendări, președintele republican a condamnat atacul protestatarilor.

El a vorbit în timp ce democrații de top au cerut eliminarea lui din funcție, cu doar 13 zile înainte de a fi demis. Din aceste considerente, discursul preşedintelui Donald Trump a suferit o schimbare la 180 de grade dând asigurări a unei tranziţii pasnice după alegerile prezidenţiale din SUA.

Donald Trump vrea o tranziţie paşnică la Casa Alba

Remarcile dlui Trump au fost văzute pe scară largă ca prima lui recunoaștere publică a înfrângerii în alegerile din noiembrie. În clip, nu a vorbit despre pretențiile sale nefondate de fraudă electorală, care a dus la mania protestatarilor la Capitoliu. În timpul acelui miting, el a îndemnat mulțimile să se îndrepte spre Capitoliu, unde și-au forțat drumul spre interior.

Încălcarea sediului guvernului american a dus la evacuarea parlamentarilor șocați, amânând pentru câteva ore certificarea victoriei președintelui ales Joe Biden asupra domnului Trump.

Trump a revenit pe Twitter joi seară, după o înghețare de 12 ore a contului său, după ce compania de socializare a spus că tweet-urile sale ar putea provoca violență. În noul mesaj video, el a spus: „Acum Congresul a certificat rezultatele, o nouă administrație va fi inaugurată pe 20 ianuarie.

„Concentrarea mea se îndreaptă acum către asigurarea unei tranziții a puterii lină, ordonată și fără probleme. Acest moment necesită vindecare și reconciliere”.

Trump a spus că a „desfășurat imediat” Garda Națională pentru a expulza intrușii, deși unele mass-media americane au raportat că a ezitat să trimită trupele, lăsându-l pe vicepreședintele său să dea ordinul. De asemenea, Trump și-a lăudat „susținătorii minunați” și a promis că „călătoria noastră incredibilă abia începe”.

Mesajul video a fost cel mai aproape de care a ajuns la o acceptare formală a înfrângerii sale după săptămâni în care a insistat în mod fals că a câștigat alegerile.

Patru oameni au murit după ocuparea Capitoliului în timpul protestelor din SUA

Conform bbc.com, în urma protestelor desfășurate în Washington DC și-au pierdut viaţa patru persoane.Primarul DC Bowser și șeful poliției Robert Contee tocmai au ținut un preser despre protestul din Capitol Hill. Poliția din Washington DC spune că patru persoane au murit în timpul asaltului clădirii Capitol.

Autorităţile au spus că femeia care a fost împușcată făcea parte dintr-un grup de mai mulți indivizi care au forțat intrarea în camera House, care era încă în sesiune. Au fost confruntați cu ofițeri în civil, iar un ofițer a scos o armă și a împuşcat femeia.Femeia a fost dusă la spital și declarată decedată. Identitatea ei este reținută de autorități până când membrii apropiați sunt informați.

Primarul Washington a anunțat că metropola va intra în stare de urgență timp de 15 zile, până la preluarea puterii de Joe Biden. În altă ordine de idei, Donald Trump s-a trezit cu contul de Facebook și cel de Instagram blocate. Reprezentanții social media spunând că va limita declarațiile care ar putea duce la violențe în SUA. Președintele Donald Trump ar putea avea conturile șterse dacă va mai avea ieși de acest gen.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *