Prima pagină » Local » Schimbare în conducerea Aeroportului Internațional Iași! Un fost director a fost numit de Ministerul Finanțelor – FOTO
Schimbare în conducerea Aeroportului Internațional Iași! Un fost director a fost numit de Ministerul Finanțelor – FOTO

Schimbare în conducerea Aeroportului Internațional Iași! Un fost director a fost numit de Ministerul Finanțelor – FOTO

21 sept. 2022, 02:00,
Măriuca IOSUBESCU, în Local

Un fost director de la Finanțele ieșene a fost numit administrator provizoriu la Aeroportul Internațional Iași, completând echipa formată din cei 6 membri ai Consiliului de Administrație. Desemnarea a fost parafată de ministrul Finanțelor

Consiliul de Administrație (CA) al Aeroportului Internațional Iași a suferit modificări. Recent, prin ordinul lui Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a fost desemnat un administrator provizoriu în cadrul CA al aeroportului, în persoana lui Mircea Soroceanu, fost director în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași.

„Se propune desemnarea domnului Mircea Soroceanu, în vederea numirii de către autoritatea publică tutelară, ca reprezentant al Ministerului Finanțelor, în calitate de administrator provizoriu în cadrul Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Aeroportul Iași pentru o perioadă de 4 luni. Prezentul ordin își încetează aplicabilitatea la finalul mandatului sau, după caz, dacă în interiorul acestui termen este finalizată procedura de selecție a candidaților pentru poziția de administrator, reprezentant al Ministerului Finanțelor la regia autonomă, sau la data încetării raporturilor de serviciu dintre domnul Mircea Soroceanu și Ministerul Finanțelor sau unitățile subordonate, dacă aceasta survine înaintea expirării duratei mandatului”, se arată în ordinul ministrului.

Schimbare în conducerea Aeroportului Internațional Iași. Ce avere are administratorul

În acest moment, în componența CA se află Ionel Damian, director executiv la DGRFP Iași, Aurelia Fulger, specialist consultant în aviație, Mihai Iordache, inginer în aviație, Cristian Lungu, specialist în domeniul aeronautic, Liviu George Maha, cadru didactic universitar la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, dar și Sorin Eugen Zaharia, profesor la Universitatea Politehnica din București. Echipa este completată de Mircea Soroceanu, desemnat de Ministerul Finanțelor. Conform ultimei declarații de avere, noul administrator deține mai multe terenuri: 37.190 de metri pătrați (agricol – Vaslui), 6.500 de metri pătrați (forestier – Vaslui), 1.573 de metri pătrați (intravilan – Vaslui) și 2.030 de metri pătrați în intravilanul județului Iași.

În 2021, Mircea Soroceanu a cumpărat 750 de metri pătrați în satul Chicerea, comuna Tomești, precum și o casă de 87 de metri pătrați. Finanțistul mai are în proprietate o vilă de 196 de metri pătrați, situată în Iași. Declarația mai arată că familia Soroceanu conduce 2 autoturisme marca Opel Antara (2015) și Jeep Renegade (2019). În conturi a declarat depozite de aproape 40.000 de lei, dar și datorii la bănci de peste 300.000 de lei și aproape 4.000 de euro. Din funcția de consilier în cadrul DGRFP a încasat, în 2021, suma de 82.300 de lei. Soția funcționarului, Carolina Daniela Soroceanu, în calitate de angajată la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) Iași, nu a declarat nivelul salarizării.

Mircea Soroceanu a fost adjunct la Inspecție Fiscală

În luna mai 2017, șefii Agenției Naționale a Finanțelor Publice (ANAF) au făcut o nouă numire în cadrul DGRFP Iași. Astfel, Mircea Soroceanu a fost desemnat șef Administrație Adjunct Inspecție Fiscală. Conform CV-ului, Soroceanu a mai ocupat funcții de conducere în cadrul instituției, precum șef Administrație Adjunct la Colectare sau șef serviciu.

Până la numire, Mircea Soroceanu avea calitatea de consilier superior, clasa I, grad 4. Schimbare în conducerea Aeroportului Internațional Iași, bazată, în special, pe înțelegeri politice.

Comentarii
  • Naha e ăla la care vine ofițerul de securitate de la pemepe ca să facă trafic de influență?Care a fost moneda de schimb pentru numirea lui Maha de pemepe ? Vom afla cât de curând ce jocuri fac cei de la partidul ofițerilor și informatorilor.

  • Mig 29 lancer

    Nu stiu ce scheme politice sunt la mijloc dar Mircea Soroceanu este un exemplu demn de urmat. Succes Mircea si sa fii la fel de bun cum ai fost si esti in finante!!!

  • Păi la 50.000 metri pătrați de pământ cât are își face pistă proprie

  • Nu spune nimeni ca nu ar fi bun profesionist,ca nu-l cunoastem inca, dar te intrebi cum oare din banii de functionar, are atata avere!!!!!!!!!!

  • Ce specialist in aeronautica e Cristian Lungu ca rupea masinile in doua pe la rallyuri…Era pe la RATC inginer pe la siguranta circulatiei .Mare specialist in aeronautica, auzi la el…

  • MAMICA sa traiasca a dat la toti sa ajunga acolo…

  • aeroportul merge bine, totul e ok acolo si asta se datoreaza de cand directorul sef de la finante Damian Ionel a ajuns la aeroport.

  • Ce tare esti costelus vrei sa vezi cum merge ai sa -ti spun eu cel ce fura baloti va deveni sef servici,nevasta ala istericaviseaza si ea sa o dea jos pe madama ei si sa avanseze cu riscul ca va da de 10 ori examen singura ,e singura ei sansa sa avanseze aici in alta parte nu o vrea nimeni iar ea e constienta ca e bata si are si caltati de sefa codoasa ,mincinoasa, etc si urmatoarea miscare cumatra lor trece la birou….pariem costelus …dupa uitate la legaturi de rudenie……COSTELUS TOT CE AM SCRIS E DOAR O COINCIDENTA PERSOANELE DE MAI SUS NU SUNT REALE ELE NU AR AVEA DREPTUL SA IASA IN LUME.

  • O clica de profitori,care nu au știut niciodată cosmarul intreprinzatorului privind finanțarea,costurile și teama de a vinde produsul.O clica de securisti.

  • Salarii și indemnizații uriașe pentru niște nulități a căror singura calitate este aceea ca au stampila unui partid pe frunte. La toate nivelurile, pana in parlamrnt su guvern este aceeași situație. De asta merge asa rau totul în tara asta.

  • Are treabă finanțele cu aeroportul,
    ca ……cu prefectura.
    Să vedeți de acum zboruri.
    Sigur are salariul mai mare ca la finanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *