Prima pagină » Local » Schimbare importantă în traficul de pe drumul european! Pasarele pietonale în localitățile Miroslava, Lețcani și Podu Iloaiei din județul Iași – FOTO 

Schimbare importantă în traficul de pe drumul european! Pasarele pietonale în localitățile Miroslava, Lețcani și Podu Iloaiei din județul Iași – FOTO 

25 mai 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Mai multe pasarele pietonale vor apărea pe drumul european din județul Iași și din zona Moldovei. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași vrea să ridice pasarele pentru pietoni în zonele intens circulate, pentru a evita accidentele rutiere. În plus, ar urma să dispară și unele sensuri giratorii de pe drumurile din regiune

Proiect nou derulat de drumarii de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași (DRDP) Iași. Pentru a reduce riscul accidentelor rutiere de pe drumurile naționale și cele europene pe care le are în administrare, DRDP va trece la construcția unor pasarele pietonale. În zona județului Iași au fost luate în calcul trei zone de pe drumul european DE 583, dar și mai multe artere din județene învecinate și care sunt administrate de Direcția de Drumuri.

Pasarele pietonale pe drumul european DE 583 din județul Iași

DRDP Iași va monta mai multe pasarele pietonale peste drumurile pe care le are în administrare în zona Moldovei. O astfel de pasarelă va apărea în zona orașului Podu Iloaiei, la kilometrul 49+210, la trecerea la nivel cu calea ferată în apropiere de intrarea în localitate.

„O astfel de pasarelă pietonală ar aduce îmbunătățiri fluenței circulației rutiere și ar reduce și riscul accidentelor rutiere în zona respectivă”, a spus Ovidiu Laicu, directorul regional DRDP Iași.

Alte treceri de acest gen vor mai apărea și în zona Metro, comuna Miroslava, pe drumul european 583, dar și în comuna Lețcani, la trecerea la nivel de cale ferată, unde se produc frecvent accidente rutiere. În zona comunei Bălțați, unde au loc frecvent accidente rutiere, DRDP Iași a montat un parapet median pe o distanță de circa 1 kilometru.

Pasarele pe mai multe drumuri naționale din zona Moldovei

Pasarele pietonale vor apărea și pe alte tronsoane de drumuri din zona Moldovei. Este vorba de DN 2 (E85), la km 251+431, în localitatea Orbei, din județul Bacău, la trecerea la nivel de cale ferată. Tot pe DN 2 (E85), lângă Hanu Ancuței, județul Neamț, ar putea apărea un pasaj, conform celor de la DRDP Iași.

„Este o intersecție cu risc ridicat de accidente, o zonă unde beneficiul amenajării unui pasaj ar fi mai mult decât evident pentru protejarea participanților la trafic”, a mai spus directorul DRDP Iași.

Construcția acestora va începe după aprobarea proiectelor de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 Investiții în modernizarea drumurilor din zona Moldovei

Un proiect privind pasarele pietonale va fi luat în calcul pe DN 15D, la kilometrul 43+465, la Horia, județul Neamț, la trecerea la nivel de cale ferată, unde riscul de accidente este, de asemenea, extrem de ridicat. În plus, vor mai apărea pasarele și pe DN 24 (E581), la kilometrul 27+400, la Munteni, județul Galați, pe DN 2E, la kilometrul 29+928, la Păltinoasa, județul Suceava, dar și pe DN 29, intersecție cu DJ 296A, localitatea Costești, județul Botoșani. De asemenea, a fost luat în calcul și DN 29, la kilometrul 19+795, localitatea Huțani, județul Suceava, pasarelă ridicată în zona trecerii la nivel de cale ferată.  Proiectul legat de construcția unor pasarele pietonale peste drumul european DE 583 din Iași a mai fost luat în calcul și în anii anteriori , însă nu a mai beneficiat de finanțare.

Comentarii
  • Bucuria primarilor galbeni cum e hoțul din buzunare din Germania de la Lețcani, ăla fără bacalaureat de la Podu și al altora, să mai aibă ce fura că DaNA face nani! Au curaj să facă proiectele pe răspundere în sensul în care nu se dovedesc eficiente să își dea demisiile??? Unde naiba veți vedea voi moșnegi, femei cu copii mici sau oameni cu bagaje care să urce pasarelele? Uitați-vă prin alte localități că nu sunt folosite…. Faceți trecerile pt pietoni tip cocoașe să le sară dinții șoferilor care merg cu viteză, radare fixe și gata cu accidentele!!!

  • Despre aceste pasarele se discuta de 15 ani. Asteptam fapte, nu vorbe, proiecte si studii de fezabilitate !

  • Cainii de la PSD incep sa latre iar. Daca sunt asa de potenti de ce nu fac nimic in localitatile unde e ciuma rosie la putere ?

  • Asa pasarele pietonale sunt in Busteni. Pt. batrani si persoane cu probleme, etc. nu este o solutie. Semaforul este cea mai buna rezolvare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *