Schimbare de trafic pe un drum circulat din jurul Iașului! Sens giratoriu într-o zonă aglomerată din zona metropolitană

04 iun. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Modificare importantă de trafic în zona metropolitană din Iași. Primăria comunei Miroslava va bate palma cu o societate apropiată de organizația PNL Iași pentru execuția lucrărilor la un sens giratoriu într-o zonă tot mai aglomerată

Un nou sens giratoriu va apărea într-o localitate aflată în zona metropolitană a municipiului Iași. Primăria comunei Miroslava a lansat o procedură legată de construire a unui sens giratoriu în satul Valea Adâncă, sens care va apărea la intersecția străzilor Livezilor, Bazei, Principală, Costea Vodă și Cornești. Prin înființarea sensului giratoriu, se vor realiza lucrări de terasamente, suprastructură, o insulă centrală și unele despărțitoare de sensuri, trotuare, ridicare la cotă, dispozitive de scurgere, semnalizare, marcaje, lucrări de canalizare, iluminat, organizare de șantier.

Modificare de trafic în zona metropolitană a municipiului Iași

Procedura derulată de Primăria comunei Miroslava a atras o singură ofertă, cea a firmei Enviro Construct SRL. Valoarea estimată a contractului este de 810.132 de lei, fără TVA, aproape 160.000 de euro. Firma  administrată de Dan Chihaia a venit cu un subcontractant, respectiv firma Lucimar SRL. Oferta va fi analizată până pe 28 iunie 2022, iar dacă va îndeplini cerințele, primăria din Miroslava va putea semna contractul de lucrări. Enviro Construct SRL a prins mai multe contracte pentru lucrări de drumuri cu unele primării din județul Iași, dar și cu Consiliul Județean.

Sens giratoriu în satul Valea Adâncă, din comuna Miroslava

Primăria din Miroslava a arătat că, prin realizarea acestei investiții, se va ajunge la fluidizarea traficului dintr-o zonă din ce în ce mai aglomerată.

„Necesitatea și oportunitatea investiției rezultă din nevoia de fluidizare a traficului, facilitarea accesului la proprietăți, crearea condițiilor de acces a mijloacelor de transport în comun din municipiul Iași prin crearea posibilității de întoarcere a autobuzelor, precum și creșterea gradului de confort pietonal. De asemenea, prin realizarea infrastructurii se facilitează accesul la principalele obiective sociale și economice ale comunei, facilitează creșterea numărului de obiective culturale și de patrimoniu ale comunei, precum și creșterea numărului de locuitori ai comunei”, se arată în caietul de sarcini.

Un alt sens giratoriu în comuna din Iași

Primăria comunei Miroslava a mai organizat licitația respectivă, însă pentru că nu s-a prezentat nimeni la prima procedură aceasta a fost anulată. Comuna ieșeană a mai organizat o altă licitație pentru amenajarea altui sens giratoriu, licitație care a fost validată. Obiectivul va fi realizat în satul Vorovești – intersecția străzilor Prof. Dumitru Pricop, Principală, Militari și Ion Neculce. La licitație a fost depusă o singură ofertă ce aparține societății Mecon Iași SRL. O altă investiție derulată de Primăria Miroslava ține de modernizarea iluminatului public din localitate, cu finanțare asigurată prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Conform proiectului, vor fi montate 354 de aparate de iluminat cu LED pe stâlpii din satele Brătuleni, Proselnici, Ciurbești, Valea Adâncă, Miroslava, Valea Ursului și Horpaz.

Aparatele vor avea o garanție de minimum cinci ani și o durată de funcționare de 100.000 de ore. Și alte proiecte de trafic vor fi derulate în zona metropolitană Iași în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *