Prima pagină » National » Schimb de replici între Clotilde Armand și Cristian Tudor Popescu pe tema gunoiului necolectat: „Așteptați să moară oamenii!?”

Schimb de replici între Clotilde Armand și Cristian Tudor Popescu pe tema gunoiului necolectat: „Așteptați să moară oamenii!?”

04 iun. 2021, 22:21,
Bianca Rebegea în National

Vineri, 4 iunie, în direct la Digi 24, a existat un schimb de replici între publicistul Cristian Tudor Popescu și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Cei doi au discutat pe tema gunoiului care nu a fost colectat.

Primăria Sectorului 1 refuză să plătească datoriile pentru salubritate, iar din această cauză bucureștenii stau în gunoaie de câteva zile. Cu toate acestea, societatea care se ocupă cu ridicarea gunoiului menajer, Romprest, a decis, vineri seara, să colecteze și să stocheze, deșeurile de la 4 spitale din sector.

Cristian Tudor Popescu: „Așteptați să izbucnească o epidemie pentru a justifica?”

Scriitorul Cristian Tudor Popescu a întrebat-o pe Clotilde Armand dacă așteaptă să moară oamenii, ca să acționeze și să rezolve problema cât mai repede. Edilul Sectorului 1 a explicat că acel contract cu firma de salubritate este gestionat prin lege, de serviciul public și nu poate fi întrerupt.

„Clotilde Armand: Cred că n-am fost foarte clară. Acest contract e gestionat prin lege, de serviciul public. El (n.r.: firma de salubritate) nu are voie să întrerupă serviciul public. În sectorul 4 primarul nu a plătit 8 luni de zile și au strâns gunoiul. În cazul meu facturile sunt plătite la zi. Litigiul e unul foarte complicat. (…) Eu deja am pregătit cum voi contracta acest alt operator. Aveam pregătit acest plan!

CTP: Aceste lucruri pe care ni le spuneți acum nu puteau fi puse la punct pentru ca dvs. să nu mai aveți mâinile legate acum zece zile astfel încât dvs. să puteți interveni?

C.A.: Eu îl sun zilnic pe prefect. El îmi spune că nu poate declara starea de alertă.

CTP: Așteptați să moară oamenii!? Să izbucnească o epidemie pentru a justifica? Dvs. ați fost aleasă în Sectorl 1, dar prefectul a fost numit. Locuitorii așteaptă să le apărați viața.

C. A.: Exact asta am făcut

CTP: Dvs. mergeți să dormiți cu gunoiul pe străzi?

C.A.: Trebuie să înțelegeți…

CTP: Are loc un atac chimic și biologic asupra locuitorilor din Sectorul 1. Nu se iau măsuri?

C. A.: Ineresul meu e să se declare cât mai repede starea de alertă, ca să pot acționa.

Compania Rompest a luat decizia de a ridica gunoiul de la patru spitale din Sectorul 1

Rompest a anunțat că va face efortul de a colecta şi stoca temporar, pentru o perioadă limitată, deşeurile de la cele 4 obiective strategice de sănătate publică – Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca), Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice, unităţi sanitare aflate în subordinea Primăriei Sectorului 1.

„În condiţiile în care operatorii autorizaţi a activităţilor de sortare-tratare-depozitare au suspendat activitatea, din cauza faptului că Autoritatea contractantă nu a achitat serviciile prestate, situaţie care a dus la blocarea capacităţilor de colectare şi transport ale operatorului Romprest alocate Sectorului 1 şi deci la imposibilitatea de a presta,

Compania Romprest Service SA anunţă că va face efortul de a colecta şi stoca temporar, pentru o perioadă limitată, deşeurile de la cele 4 obiective strategice de sănătate publică – Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca), Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice, unităţi sanitare aflate în subordinea Primăriei Sectorului 1.

Facem apel la Consiliul Local al Sectorului 1, partenerul contractual, de a înţelege importanţa derulării în regim de continuitate a activităţilor serviciului de salubritate şi de a debloca plăţile restante faţă de operatorul de salubritate, evitând astfel escaladarea acestei situaţii.”, anunță Compania Romprest Service S.A.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024