Prima pagină » International » Schimb de focuri la o școală! Trei angajați au fost uciși de colegul lor: „Încercăm să înțelegem”
Schimb de focuri la o școală! Trei angajați au fost uciși de colegul lor: „Încercăm să înțelegem

Schimb de focuri la o școală! Trei angajați au fost uciși de colegul lor: „Încercăm să înțelegem”

21 aug. 2024, 23:58,
în International

Trei angajați ai unei școli secundare din Sanski Most, situată în nord-vestul Bosniei-Herțegovina, au fost uciși miercuri, 21 august, de către un coleg, care a deschis focul înainte de a se sinucide, a informat poliția, conform agenției Reuters. Victimele au fost directorul școlii, secretara și o profesoară de engleză recent pensionată, care venise să își ajute succesorul. Nici un elev nu a fost rănit în incident.

Atacul a avut loc în timpul vacanței de vară, însă unii elevi se aflau la școală pentru simulări de examene, a explicat șeful poliției cantonale, Amel Kozlica.

Atacatorul, care era angajat ca muncitor la întreținere în școală, a fost împușcat în piept. Deși era conștient, el a fost transportat la spital în așteptarea unei operații, au declarat medicii de la spitalul Banja Luka pentru postul de televiziune N1.

„Încercăm să înțelegem ce a condus la această tragedie”, a spus primarul Faris Hasanbegovic în cadrul unei conferințe de presă. „Nu există cuvinte sau justificări pentru ceea ce s-a întâmplat”.

Unii dintre colegii de la școală au declarat pentru N1 că atacatorul era nemulțumit de locul său de muncă și suferise de stres post-traumatic în urma războiului din Bosnia din anii 1990.

Atacurile armate de acest tip sunt relativ rare în Balcanii de Vest, deși regiunea este încă plină de arme rămase din conflictele anterioare.

Bărbat de 72 de ani, oprit cu trei focuri de armă

Într-o altă ordine de idei, menționăm cum un bărbat de 72 de ani din Corunca a fost oprit de polițiști după ce a devenit violent și a aruncat cu obiecte în direcția lor. Incidentul a avut loc luni dimineața, când polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Miercurea Nirajului au fost chemați să intervină la un scandal.

Când au ajuns la fața locului, au identificat agresorul, un localnic de 72 de ani, care a început să se comporte violent la vederea echipajului, aruncând cu diverse obiecte. Din cauza comportamentului său agresiv, lucrătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș au fost nevoiți să tragă trei focuri de avertisment cu bile de cauciuc, în zona picioarelor, pentru a-l imobiliza.

Anterior intervenției poliției, bărbatul agresase o femeie de 74 de ani și amenințase o altă femeie de 43 de ani, conform informațiilor oferite de IPJ Mureș.

Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale și internat la secția de psihiatrie. Poliția continuă cercetările într-un dosar penal deschis pentru lovire și alte violențe, precum și pentru amenințare, pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs incidentul și a lua măsurile legale necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
22 august 2024
22 august 2024