Prima pagină » Titlurile zilei » Schemă profitabilă pusă la cale de patru tineri din Ialomița! S-au umplut de bani de pe urma ieșenilor. Iată cum funcționa înșelătoria

Schemă profitabilă pusă la cale de patru tineri din Ialomița! S-au umplut de bani de pe urma ieșenilor. Iată cum funcționa înșelătoria

03 sept. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Patru tineri din Ialomița au folosit o schemă profitabilă în Iași. Aceștia cereau bani de la ieșeni în scopuri caritabile, însă totul era o înșelătorie

Trei adulți și un minor din județul Ialomița au pus la cale un plan profitabil de a face bani în Municipiul Iași. Metoda este cunoscută, fiind folosită și în alte orașe din țară. Cei patru impostori au fost prinși de către polițiștii locali în timp ce cereau bani de la oameni.

Schemă profitabilă făcută de tinerii din Ialomița

Cele patru persoane foloseau o metodă simplă, însă profitabilă. Larisa C. (29 ani), Andreea D. (13 ani), Cosmin L. (29 ani) și Aramis P. (27 ani) mergeau în parcările marilor magazine din Iași și începeau să abordeze trecătorii, înarmați cu mult tupeu și cu un tabel pe care scria că primesc donații în numele unei asociații pentru persoane cu handicap. De fapt, totul este o înșelătorie, iar banii ajungeau în buzunarele celor patru. De multe ori, aceștia erau extrem de insistenți pentru a obține ceea ce își doresc, iar când erau confruntați, deveneau agresivi. Se prefăceau că nu pot vorbi, însă imediat ce nu primeau bani, începeau să vorbească. Oamenii au început să facă sesizări la autorități, iar cei patru au intrat în vizorul polițiștilor. Se pare că indivizii au folosit această metodă în mai multe orașe din România, iar după ce erau sancționați, mergeau în alt oraș.

„L-am întâlnit pe unul dintre ei, în urmă cu câteva zile. Mergeam la Lidl-ul de pe bulevardul Primăverii când, deodată, un bărbat s-a pus în fața mea și îmi arăta un tabel. Acolo se cereau donații pentru o asociație de persoane cu handicap, nici nu am citit prea mult. Conform tabelului, primise bani de la vreo zece persoane și asta îmi cerea și mie. Am făcut semn că nu vreau să donez, însă îmi tot punea tabelul în față, atunci m-am enervat și i-am zis să mă lase în pace. Eu credeam că persoana respectivă nu poate vorbi, însă, văzând că refuz să îi dau bani, a început să-mi spună că de ce sunt așa nervoasă și că vrea să facă și el un bine. Era foarte deranjat că l-am confruntat și după ce am plecat de lângă el, m-a și înjurat”, povestește Valentina, o tânără din Iași.

Fenomenul trebuie combătut

Impostorii au văzut că afacerea merge bine în Iași și, timp de câteva săptămâni, au făcut mii de lei. Acest fenomen nu trebuie încurajat de oameni, deci să nu ofere bani la cerșetori. Polițiștii locali s-au sesizat în acest caz și au aplicat amenzi în valoare de 400 de lei. În cazul în care vor mai fi depistați, atunci, polițiștii îi vor amenda din nou.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au depistat în zona pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt un grup de patru persoane din județul Ialomița, care apelau la mila trecătorilor. După stabilirea identității persoanelor, li s-au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991 și au fost îndrumate spre domicilii. Rugăm cetățenii Municipiului Iași să nu mai încurajeze astfel de fapte prin oferirea de bani”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.

După ce au pus la cale o schemă de a face bani la Iași, cei patru tineri din Ialomița au fost sancționați de polițiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *