Patru tineri din Ialomița au folosit o schemă profitabilă în Iași. Aceștia cereau bani de la ieșeni în scopuri caritabile, însă totul era o înșelătorie
Trei adulți și un minor din județul Ialomița au pus la cale un plan profitabil de a face bani în Municipiul Iași. Metoda este cunoscută, fiind folosită și în alte orașe din țară. Cei patru impostori au fost prinși de către polițiștii locali în timp ce cereau bani de la oameni.
Schemă profitabilă făcută de tinerii din Ialomița
Cele patru persoane foloseau o metodă simplă, însă profitabilă. Larisa C. (29 ani), Andreea D. (13 ani), Cosmin L. (29 ani) și Aramis P. (27 ani) mergeau în parcările marilor magazine din Iași și începeau să abordeze trecătorii, înarmați cu mult tupeu și cu un tabel pe care scria că primesc donații în numele unei asociații pentru persoane cu handicap. De fapt, totul este o înșelătorie, iar banii ajungeau în buzunarele celor patru. De multe ori, aceștia erau extrem de insistenți pentru a obține ceea ce își doresc, iar când erau confruntați, deveneau agresivi. Se prefăceau că nu pot vorbi, însă imediat ce nu primeau bani, începeau să vorbească. Oamenii au început să facă sesizări la autorități, iar cei patru au intrat în vizorul polițiștilor. Se pare că indivizii au folosit această metodă în mai multe orașe din România, iar după ce erau sancționați, mergeau în alt oraș.
„L-am întâlnit pe unul dintre ei, în urmă cu câteva zile. Mergeam la Lidl-ul de pe bulevardul Primăverii când, deodată, un bărbat s-a pus în fața mea și îmi arăta un tabel. Acolo se cereau donații pentru o asociație de persoane cu handicap, nici nu am citit prea mult. Conform tabelului, primise bani de la vreo zece persoane și asta îmi cerea și mie. Am făcut semn că nu vreau să donez, însă îmi tot punea tabelul în față, atunci m-am enervat și i-am zis să mă lase în pace. Eu credeam că persoana respectivă nu poate vorbi, însă, văzând că refuz să îi dau bani, a început să-mi spună că de ce sunt așa nervoasă și că vrea să facă și el un bine. Era foarte deranjat că l-am confruntat și după ce am plecat de lângă el, m-a și înjurat”, povestește Valentina, o tânără din Iași.
Fenomenul trebuie combătut
Impostorii au văzut că afacerea merge bine în Iași și, timp de câteva săptămâni, au făcut mii de lei. Acest fenomen nu trebuie încurajat de oameni, deci să nu ofere bani la cerșetori. Polițiștii locali s-au sesizat în acest caz și au aplicat amenzi în valoare de 400 de lei. În cazul în care vor mai fi depistați, atunci, polițiștii îi vor amenda din nou.
„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au depistat în zona pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt un grup de patru persoane din județul Ialomița, care apelau la mila trecătorilor. După stabilirea identității persoanelor, li s-au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991 și au fost îndrumate spre domicilii. Rugăm cetățenii Municipiului Iași să nu mai încurajeze astfel de fapte prin oferirea de bani”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.
După ce au pus la cale o schemă de a face bani la Iași, cei patru tineri din Ialomița au fost sancționați de polițiști.
Nu trebuie dat nimic la cei de tipul astora si nici la cersetori.
Acestea sunt inselatorii si banii merg direct la capii retelei.
Orice fundatie caritabila are mijloace legale de a fi sponsorizata si nu asa pe strada sau in curtea bisericilor.
Si la fel aia care strang bani pentru asa zise operatii, pentru biserici si manastiri inventate.
Vrei sa da-i un ban pentru biserica mergi direct la o biserica, vrei sa da-i un ban pentru operatia unuia mergi si da direct la fundatie care se ocupa de asta, vrei sa ajuti un cersetor mergi si da-i mancare si apa, dar nu da bani niciodata, etc.
Nu mai incurajati inselaciunile si cersitul.
Fiti mai responsabili si invatati din cele prezentate in presa.
Dah, dacă acum ne spalam cu sapun facut din ăștia era o treaba…
Amenda 400 lei :)))))))))))))))))))))))))))). Vai de capul meu, astia fac mii de lei, si Politia Locala le da 400 lei amenda :)))))))))))))))
Boratii astia umbla in zona Lidl, Dedeman – Primaverii.
Intr-o duminica erau pe la o biserica in Cantemir cereau bani de la oameni cu tabelul in mana prin curtea bisericii.
Afara ii prelua un BMW X5 albastru.
Noi suntem de vina ptr ca ii acceptam printre noi si ne le dam un sut in fund. Atat timp cat nu vom lua atitudine astfel de paduchi ca si multi alti semeni de ai lor vor umple strazile si orasele.
Prost e ala care da, nu ala care cere.
Nici statul nu incurajeaza munca. In general, statul e cel mai mare escroc, dar oamenii care muncesc si luna de luna platesc leprelor taxa de jmecher sub minciuna ca ne ofera statul sanatate, pensii, protectie, infrastructura si educatie de banii aia, nu primesc nimic in schimb decat m…. Dar murim pe capete in spitale, in trafic sau la ghisee.
Un batran care nu a muncit nicio zi în viața lui primește ajutor social de 1450 lei, persoanele cu handicap primesc ajutoare de la stat , cei care au handicap major primesc și un salariu minim pe economie pt însoțitor.
Un sat de lângă Iași, Perieni, are numai locuitori orbi cu handicap major care au permise de conducere și se deplasează pe scutere. Mulți proști strigă: să se taie pensiile speciale, de parcă dacă se taie pensiile speciale or să le crească pensiile lor, nu am auzit pe nimeni să strige: tăiați ajutoarele sociale pt că este de muncă în agricultură, in construcții, la drumuri etc.
M au prostit si pe mine. Eram in Pepco si m-au rugat sa le semnez un tabel. Credeam ca vor doar semnatura, dar dupa ce am semnat am vazut ca era o rubrica si pt donatii. Le-am dat 10 lei pt ca nu aveam mai mult si s-au uitat urat la mine. Mi-am invatat lectia.
Nu mai dati bani aiurea, ca nu aveti un loc privilegiat in imparatia cerurilor. Dovediti doar cat de idioti sunteti si incurajati cersitul.
Daca lumea este proasta si da bani tuturor! Inseamna ca au bani de spanzurat.