Prima pagină » Local » Schema prin care zilele comunei Rediu au dispărut! Războiul dintre primar și vice a blocat totul. „Nu se descurcă, nu e capabil”
Schema prin care zilele comunei Rediu au dispărut! Războiul dintre primar și vice a blocat totul. „Nu se descurcă, nu e capabil”

Schema prin care zilele comunei Rediu au dispărut! Războiul dintre primar și vice a blocat totul. „Nu se descurcă, nu e capabil”

24 aug. 2024, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER în Local

Schema prin care zilele comunei Rediu au dispărut. Războiul dintre primarul Ciprian Grosu și viceprimarul Ștefan Paraschiv a blocat tot

Pe data de 12 iulie 2024, plenul Consiliului Local din Rediu a aprobat proiectul de hotărâre privind organizarea evenimentului „Ziua Comunei Rediu”, în perioada 17 – 18 august 2024. Suma alocată, potrivit informațiilor din document, a fost de 60.000 de lei, însă localnicii nu s-au putut bucura, anul acesta, de zilele de sărbătoare din localitate.

Schema prin care zilele comunei Rediu au dispărut! Războiul dintre primar și viceprimar a blocat evenimentul

Deși consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre, privind organizarea în perioada 17 – 18 august 2024, a „Zilei comunei Rediu”, acesta nu a mai fost pus în aplicare. Reporterii BZI s-au deplasat la primăria Rediu pentru a discuta cu primarul Ciprian Grosu cu privire la motivele pentru care localnicii nu au beneficiat, ca în fiecare an, de zilele de sărbătoare ale comunei. Acesta s-a arătat deranjat de prezența reporterilor, iar atunci când a fost întrebat care sunt motivele pentru care proiectul de hotărâre nu a fost dus la îndeplinire, s-a ridicat de pe scaunul din birou, a ieșit și a încuiat ușa, intenționând să plece din Primărie. Ciprian Grosu l-a acuzat pe viceprimarul Ștefan Paraschiv, pe care, susține acesta că, l-a delegat prin HLC (Hotărâre de Consiliu Local) să se ocupe de organizarea evenimentelor.

„Sunt într-o discuție, înțelegeți? Este totul în regulă, stați liniștită. Domnul viceprimar este responsabil (n.r. de organizarea zilelor comunei Rediu). Da, în fine. Haideți. Haideți, că ne auzim, da? Este hotărâre de Consiliu Local, scrie că viceprimarul o va duce la îndeplinire. Viceprimarul este reprezentantul Consiliului Local și el va duce la îndeplinire, nu eu. I-am cerut explicații. Nu a vrut să facă, nu mi-a spus de ce. Nu se descurcă, nu e capabil, nu știu de ce. Întrebați-l pe dumnealui.”, a declarat Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu.

Ștefan Paraschiv, viceprimarul comunei Rediu: „Dacă el nu a făcut nici o achiziție, eu ce să organizez?”

Reporterii BZI au discutat și cu viceprimarul Ștefan Paraschiv cu privire la motivele pentru care zilele comunei Rediu nu au fost organizate și de ce o hotărâre de Consiliu Local nu a fost pusă în aplicare. Viceprimarul a declarat că a transmis primarului Ciprian Grosu mai multe adrese prin care i-a solicitat să îi comunice care este persoana ce se ocupă de achiziționarea produselor și serviciilor aprobate prin HCL, după ce fosta contabilă, Anca Macovei, a plecat prin transfer, din primărie, iar contabilitatea instituției a rămas în aer.

„Eu, într-adevăr, trebuia să organizez Zilele Comunei. Am trimis primarului Ciprian Grosu adrese peste adrese, pentru că organizarea zilelor comunei Rediu implică contractarea unor servicii, a unor produse. La mijloc erau necesare niște achiziții, iar aceste lucruri intră doar în atribuția lui și a serviciului de contabilitate. I-am cerut să îmi indice persoana care se ocupă de achiziția serviciilor, a produselor. Eu nu pot face nici achiziții, nici să contractez servicii. Eu trebuia doar să organizez evenimentul, să mă ocup de buna desfășurare a acestuia. Dacă el nu a făcut nicio achiziție, eu ce să organizez? I-a trimis adrese, noi doar prin adrese comunicăm. Am cerut să se facă achizițiile, dar nu am primit nici în ziua de azi vreun răspuns la ele”, a transmis Ștefan Paraschiv, viceprimarul comunei Rediu.

Primarul Ciprian Grosu și-a trimis angajații de la gospodărire comunală, în concediu

Reporterii BZI au aflat, din surse, faptul că Ciprian Grosu a trimis personalul de la gospodărire comunală, în concediu de odihnă, pentru că nu dorește să achite facturile către furnizorii de materiale consumabile, necesare pentru utilajele din instituție. Departamentul este blocat, iar Ciprian Grosu a dat dovadă de zel, spunând că le-a permis oamenilor să plece și să blocheze un departament întreg.

„Domnii de la gospodărire nu sunt trimiși în concediu. Domnii de la gospodărire, dacă vor să își ia concediu, au dreptul să și-l ia. Când este foarte cald afară, pot să-și ia concediu. Este rolul meu să decid asta, nu dumneavoastră. Da, le-am permis să-și ia concediu toți odată, cu mențiunea că dacă e nevoie azi de ei, vin”, a spus Ciprian Grosu.

Schema prin care zilele comunei Rediu au dispărut! Războiul dintre primarul Ciprian Grosu și viceprimarul Ștefan Paraschiv a blocat evenimentul. Acesta nu a mai fost organizat din cauza neînțelegerilor.

Comentarii
  • Tulan Ciprian

    Stati cuminti, acusi intra Cristi Condrea la butoane, ala cu piscina EOS. Babele din sat spun ca vrea sa puna mana pe-un mare teren de langa piscina, ca sa si-l treaca pe firma ca locuri de parcare, ca el nu prea are. Ce credeati, ca daca pleaca Grosu’ vine alta usa de biserica ? Toti sunt pe interes, ca na, asa-i natia asta proasta de romani. Banu’ vorbeste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *