Prima pagină » Sanatate » Schemă de tratament cu Isoprinosine pentru copii: Recomandările medicilor pediatri

Schemă de tratament cu Isoprinosine pentru copii: Recomandările medicilor pediatri

28 mart. 2022, 08:56,
în Sanatate

Schema de tratament cu Isoprinosine pentru copii se realizează doar de către medicul pediatru, pe baza unor analize efectuate în prealabil. Iată recomandările acestuia.

Isoprinosine are în componență o substanță activă numită acedoben dimepranol. Aceasta este folosită pentru tratamentul deprimării imunităţii mediate celular asociate cu infecţiile virale: infecţii respiratorii virale, primare şi secundare, stari imunodepresive, gripă, infecţii cauzate de virusuri herpes: virus Herpes simplex tip 1şi 2 (HSV), virusul varicelo-zosterian (VZV), infecţii cauzate de Citomegalovirus (CMV) şi virusul Epstein-Barr (VEB), condiloame genitale (condyloma acuminata) – leziuni externe (excluzând localizările perianale sau meatale) ca monoterapie sau ca adjuvant la procedeele convenţionale topice sau chirurgicale, tratament adjuvant în infecţii cutaneo-mucoase, vulvo-vaginale (subclinice) sau endocervicale provocate de Papilomavirus uman (HPV), hepatită virală, varicelă severă sau complicată; Rubeolă severă sau complicată, panencefalită sclerozantă subacută (PESS).

Isoprinosine se găsește atât sub formă de comprimate, cât și sub formă de sirop. După cum bine știți, ușor de administrat în cazul copiilor este siropul. Pe lângă substanța activă, inosină acedoben dimepranol, siropul mai conține zahăr, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil hidroxid de sodiu, aromă de prune, citrat monosodic și apă purificată.

o cutie și o sticlă de sirop isoprinosine

Isoprinosine are în componență o substanță activă numită acedoben dimepranol.

Schemă de tratament cu Isoprinosine pentru copii

Administrați Isoprinosine copilului, exact așa cum v-a recomandat medicul pediatru. În cazul în care nu sunteți sigur, cereți sfatul unui alt medic sau chiar farmacistului.

În cazul copiilor cu vârsta peste un an, se administrează 50 mg/kg, în general 1ml/kg, fracţionat în 3-4 doze pe zi, administrat conform schemei următoare: 10-14 kg(greutatea copilului) / 3 x 5 ml (doza); 15-20 kg(greutatea copilului) / 3 x 5-7,5 ml(doza); 21-30 kg(greutatea copilului) / 3 x 7,5-10 ml(doza); 31-40 kg(greutatea copilului) / 3 x 10-15 ml(doza); 41-50 kg(greutatea copilului) / 3 x 15-17,5 ml(doza).

Dacă vorbim despre panencefalita sclerozantă subacută (PESS), doza recomandată este de 100 mg/kg şi zi, până la maxim 3-4 g, în mod continuu, cu evaluarea periodică a stării clinice a pacientului şi a necesităţii prelungirii tratamentului.

Doza zilnică recomandată pentru adulți și vârstnici este de 50 mg/kg (10 ml/kg), în general, 3g pe zi până la maxim 4 g pe zi (20 ml (4 linguriţe) de sirop de 3-4 ori pe zi). O linguriţă (5 ml) de sirop conţine inosină acedoben dimepranol 250 mg.

un copil căruia i se administrează o linguriță de sirop

Administrați Isoprinosine copilului, exact așa cum v-a recomandat medicul pediatru.

Care este durata tratamentului cu Isoprinosine?

Dacă există afecțiuni cu evoluție de scurtă durată (acute), durata obișnuită a tratamentului este de 5-14 zile. În cazul în care simptomele s-au ameliorat, tratamentul mai trebuie continuat timp de 1 – 2 zile sau mai mult, în funcţie de recomandarea medicului.

În situația unor afecțiuni virale cu evoluţie de lungă durată, este necesar ca tratamentul să fie administrat încă 1-2 săptămâni sau mai mult după ameliorarea simptomelor, în funcţie de recomandarea medicului.

Pentru faza inițială a tratamentului în afecțiunile recidivante, se aplică aceleași reguli ca şi pentru tulburări acute. Pe parcursul tratamentului de întreţinere, doza poate fi redusă la 500-1000 mg pe zi. Dacă își fac apariția semnele iniţiale sau recidiva, este necesară întoarcerea la doza zilnică pentru faza acută, care trebuie continuată timp de 1-2 zile, după ameliorarea simptomelor, potrivit prospectului.

În cazul afecțiunilor cronice, veți lua 50 mg/kg şi zi, administrate fracţionat, astfel: cazuri asimptomatice – 30 zile de tratament, 60 zile de pauză; simptome ușoare – 60 zile de tratament, 30 zile de pauză; simptome severe – 90 zile de tratament, 30 zile de pauză. Dacă starea pacientului o cere, aceste doze pot fi repetate, însă doar la recomandarea medicului și sub stricta monitorizare a acestuia.

Doza zilnică recomandată în cazul condiloamelor genitale externe (condiloma acuminata) sau infecţiilor endocervicale asociate cu HPV este de 3 g pe zi timp de 14 – 28 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`