Prima pagină » Local » Scene șocante la Iași! O ieșeancă a fost terorizată de propriul tată: „A luat-o pe sus” – FOTO

Scene șocante la Iași! O ieșeancă a fost terorizată de propriul tată: „A luat-o pe sus” – FOTO

11 feb. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

O ieșeancă diagnosticată cu deficiență mintală severă, surdo-mută, a fost terorizată de propriul tată. Acesta a lovit-o de mai multe ori după ce a aflat că are o relație cu un bărbat din comună. Tatăl victimei a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, iar judecătorii l-au pedepsit

Gheorghe Bărăboi este tatăl unei tinere din comuna Lungani, care este încadrată într-un grad grav de handicap. Din păcate, femeia este surdo-mută și nu poate riposta în cel mai scurt timp, motiv pentru care a ajuns să fie victima părintelui ei. Totul ar fi început în momentul în care persoana vătămată a vorbit cu un bărbat pe rețelele de socializare și s-a dus la el acasă pentru a petrece o noapte împreună.

O ieșeancă terorizată de propriul tată: „A luat-o pe sus”

 o poză cu un tata care își lovește fiica

Gheorghe Bărăboi era însoțitorul fiicei sale, iar când a sesizat că femeia a părăsit locuința, fără să-l anunțe și a început să o caute, iar când a găsit-o a început să o lovească

În luna octombrie a anului 2021, o ieșeancă surdo-mută a început să vorbească cu un bărbat din aceeași localitate, cu care a stabilit să petreacă o noapte împreună la domiciliul lui.

Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Bărăboi era însoțitorul fiicei sale, iar când a sesizat că femeia a părăsit locuința, fără să-l anunțe, a început să o caute. În cele din urmă, inculpatul a aflat că persoana vătămată se află la domiciliul unui bărbat, astfel că, împreună cu niște cunoștințe, respectiv rude de-ale sale, a dat buzna în curtea lui.

Iubitul victimei a sesizat organele de poliție printr-un apel unic la 112, cu privire la faptul că cineva a intrat în locuința sa. Până să intervină oamenii legii, tatăl victimei a luat-o cu forța în brațe, a tras-o de păr și a lovit-o în mai multe zone ale corpului.

„Întrucât inculpații și ceilalți membrii ai familiei au aflat faptul că persoana vătămată s-ar putea să fie la domiciliul martorului în jurul orei 05:00, a apelat numărul de urgențe 112, reclamând faptul că fiica sa este în ocrotirea acestuia și fără acordul său a părăsit domiciliul. În temeiul sesizării, organele de poliție s-au deplasat la locuința familiei, iar, la solicitarea inculpatului de a o găsi pe fiica sa, acestea s-au deplasat la locuința familiei martorului pentru a stabili cu exactitate situația de fapt.

Totodată, împreună cu organele de poliție s-au deplasat și o parte din membrii familiei. La locuința persoanei vătămate, organele de poliție s-au întâlnit cu persoana vătămată, care le-a comunicat faptul că nu dorește să revină la domiciliul părinților săi și vrea să locuiască împreună cu iubitul ei, întocmindu-se, în acest sens, un proces-verbal, întreaga activitate fiind înregistrată cu camera tip body-cam din dotarea polițiștilor”, au spus oamenii legii.

Ce pedeapsă a primit tatăl victimei

o poză cu o mașină de poliție

La fața locului a intervenit un echipaj de Poliție

Preotul comunei Lungani a mărturisit în fața instanței de judecată că tatăl persoanei vătămate este un bun exemplu de urmat în comunitate și are o grijă deosebită față de fiica sa, pe care își dorește să o protejeze cât mai mult din cauza deficiențelor mintale de care suferă.

Tatăl victimei a fost trimis în judecată sub acuzația de violență în familie și pentru violare de domiciliu. Judecătorii i-au dat 4 luni de închisoare și este obligat să achite suma de 900 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

„În baza art. 398 şi art. 274, alin. (1), C. proc. pen., raportat la art. 272, alin. (1), C. proc. pen., obligă fiecare inculpat să plătească statului suma de 900 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat, din care suma de 3.000 de lei reprezintă cheltuielile judiciare din timpul urmăririi penale, iar suma de 1.500 de lei, cheltuielile judiciare din timpul judecății”, au spus magistrații în legătură cu femeia care a fost terorizată de propriul tată.

Comentarii
  • „….o ieseanca surdo muta a inceput sa vorbeasca cu un localnic….” Asta este o minune! Un adevarat miracol! Miracolul din Lungani!

  • Evaluation scrie clar ca a vorbit fata pe rețelele de socializare, nu vezi ce scrie????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *