Prima pagină » Local » Scene șocante într-o localitate din Iași. După ce au vandalizat casa unei vecine și-au împărțit pumni și picioare în mijlocul străzii (Exclusiv) – Galerie Foto, Video

Scene șocante într-o localitate din Iași. După ce au vandalizat casa unei vecine și-au împărțit pumni și picioare în mijlocul străzii (Exclusiv) – Galerie Foto, Video

23 iun. 2020, 23:45,
Antonia Ceausu în Local

Scene șocante într-o localitate din Iași. O femeie care locuiește în localitatea ieșeană Ciurbești a trecut prin clipe de coșmar în această seară. Vecinii acesteia au organizat o petrecere în curte. Muzica răsuna puternic iar femeia i-a rugat să diminueze volumul. După cum a afirmat aceasta, nu este pentru prima dată când în vecinătatea locuinței se organizează petreceri cu mult alcool și decibeli.

Vecinii petrecăreți s-au simțit deranjați de rugămintea femeii. Aceștia au înconjurat gospodăria acesteia și au început să arunce cu pierde, spărgându-i și un geam. Proprietara locuinței, când a văzut modul în care reacționează cei bărbații, a sunat la numărul unic de urgență 112. Până la apariția poliției grupul de petrecăreți au început să se certe și și-au împărțit pumni și picioare în mijlocul străzii.

Din fericire femeia poate proba toate afirmațiile făcute cu ajutorul camerelor de supraveghere. Pe numele bărbaților va fi deschis dosar penal sub acuzația de distrugere.

Lovită cu capul în figură, mușcată de brațe, târâtă pe podea și înjunghiată cu o sabie în spate de propriul soț! A scăpat cu viață din ghearele agresorului datorită unei uși care scârțâie!

O femeie din satul Prigoreni, comuna Ion Neculce, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost lovită cu capul în figură, târâtă și înjunghiată cu o sabie de propriul soț, potrivit anchetatorilor. Victima a fost la un pas de moarte, dar a reușit să scape din ghearele agresorului și să fugă 300 de metri, până la o vecină, unde a sunat de urgență la 112. Ieșeanca ar fi ajuns, cel mai probabil, la doi metri sub pământ, dacă ușa de la camera ei nu ar fi scârțâit

O ieșeancă a scăpat ca prin minune cu viață, după ce a fost lovită cu capul în figură, mușcată de brațe, târâtă pe podeaua casei și înjunghiată cu o sabie de propriul soț, conform procurorilor. Victima a fost la un pas de moarte, dar a reușit să scape din ghearele agresorului și să fugă 300 de metri, până la o vecină, unde a sunat de urgență la 112. În urma incidentului, soțul femeii, Costel Crăciun (49 de ani), din satul Prigoreni, comuna Ion Neculce, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor.

„În noaptea de 8 spre 9 iunie 2020, în jurul orei 23:00, inculpatul, înarmat cu un cuțit de mari dimensiuni, a intrat în camera în care soția sa dormea, din locuința aflată în satul Prigoreni, comuna Ion Neculce, cu intenția de a o lovi. Datorită faptului că victima a auzit ușa scârțâind, aceasta s-a trezit, și-a dat seama că urmează a fi atacată și a reușit să se ferească”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Costel Crăciun, arestat preventiv după scene de canibalism

Anchetatorii au adăugat că ieșeanul Costel Crăciun și-a continuat atacul, deși consoarta lui reușise inițial să scape.

„Victima a fost prinsă de păr de către inculpat și târâtă pe podea, până în camera lui. Acesta a încercat să înjunghie victima, dar aceasta s-a apărat. Din acest motiv, inculpatul a lovit-o pe femeie în mod repetat cu capul în nas. De asemenea, el a mușcat victima de brațe. În momentul în care victima s-a aplecat din cauza durerii, inculpatul a înjunghiat-o de două ori în zona toracelui anterior (în spate)”, a mai precizat Mihaela Apostol.

Potrivit acesteia, femeia a reușit să scape de sub ploaia de lovituri și să fugă, plină de sânge, până la locuința unei vecine, aflată la o distanță de aproximativ 300 de metri. Acolo, femeia a urlat după ajutor, iar vecina a sunat de urgență la 112. La fața locului a ajuns un echipaj medical, care a transportat femeia la spital. Victima a fost supusă unei operații, iar medicii au constatat că viața acesteia a fost pusă în pericol.
Anchetatorii au demarat ancheta, dar nu au reușit să dea de agresor decât în urmă cu câteva zile. Costel Crăciun a fost ridicat și dus la audieri, după care a fost reținut pentru 24 de ore.

„Nu-mi mai amintesc nimic!”, a declarat nonșalant ieșeanul când a fost întrebat de ce a vrut să își ucidă soția.

Ulterior, individul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de judecătorii din cadrul Tribunalului Iași, pentru tentativă de omor.

Arestați preventiv pentru tentativă de omor, după un scandal pe uliță cu doi minori

Alți doi indivizi au fost arestați preventiv, sub aceeași acuzație, de tentativă de omor. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea de arestare preventivă pe numele lui Marius Gabriel Agache, zis „Grasu'”, și pe numele lui Marian Bogdan Berică.

„Pe 4 iunie, cei doi inculpați, însoțiți de doi martori, s-au deplasat cu o căruță, pe drumul din satul Rediu, comuna Ruginoasa. La un moment dat, aceștia s-au intersectat cu doi minori. Unul dintre martori le-a adresat cuvinte obscene celor doi minori. Strigătele minorilor au alertat partea vătămată, în vârstă de 54 de ani, a intervenit, încercând să aplaneze conflictul”, a adăugat Mihaela Apostol.

Potrivit anchetatorilor, în acel moment, indivizi din căruță ar fi început să îl ia la pumni pe bărbatul de 54 de ani.

„Un martor i-a aplicat un pumn părții vătămate, iar aceasta a căzut în șezut. Unul dintre inculpați a lovit victima cu picioarele. Cel de-al doilea inculpat i-a aplicat victimei o lovitură în cap”, a mai afirmat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Leziuni grave, suferite de victima din acest caz de tentativă de omor

În urma incidentului, victima a fost transportată de urgență la spital. Medicii au constatat că victima a suferit un traumatism cranio-cerebral, hemoragie subarahnoidiană, edem cerebral și contuzii. Doctorii au concluzionat că viața acesteia a fost pusă în pericol, din pricina leziunilor suferite.
Oamenii legii au intrat pe fir și au ajuns în cele din urmă la cei doi inculpați. Marius Gabriel Agache, zis „Grasu'”, și Marian Bogdan Berică au fost reținuți pentru 24 de ore, iar, mai apoi, au fost arestați preventiv pentru tentativă de omor. Decizia judecătorilor a fost, astfel, aceeași ca în cazul lui Costel Crăciun, ieșeanul acuzat că și-a mușcat soția de brațe, că a lovit-o cu capul în figură, că a târât-o pe podeaua casei, că a înjunghiat-o cu o sabie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *