Prima pagină » Titlurile zilei » Scene șocante în primărie. Păruială în toată regula între primar și viceprimar, de față cu Poliția Locală! Au zburat scaune în birou

Scene șocante în primărie. Păruială în toată regula între primar și viceprimar, de față cu Poliția Locală! Au zburat scaune în birou

15 apr. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Scandal monumental în primărie. Între primar și viceprimar s-a iscat un conflict- monstru, tocmai în Săptămâna Mare. Cei doi se aflau în sala de ședințe a Primăriei din Bârnova când au ajuns să se certe pe măsurile luate în noaptea de Înviere. Primarul comunei l-a agresat fizic pe viceprimar chiar de față cu Poliția

Imagini greu de reprodus într-o primărie aflată la doi pași de municipiul Iași. Între primarul și viceprimarul comunei Bârnova s-a iscat un conflict spontan care s-a lăsat și cu bătaie. Culmea, totul a plecat de la măsurile organizatorice făcute de Primărie pentru noaptea de Înviere.

Cei doi au ajuns să se certe tocmai pe acest lucru, de față cu responsabilii din primărie pe situațiile de urgență. Ședința a degenerat și s-a lăsat cu amenințări și îmbrânceli în toată regula. Oamenii nu au reușit să se pună de acord cu privire la voluntarii din comună care urmează să distribuie Lumina în noaptea de Înviere și au ajuns la un conflict în toată regula.

Viceprimarul Constantin Luca a susținut că a fost luat pe sus și îmbrâncit de primarul Mihai Bălan. Asta după ce primarul ar fi cerut ca voluntarii ce împart Lumina în noaptea de Înviere să fie amendați.

„În sala de ședințe a Primăriei Bârnova am fost agresat verbal și fizic de domnul primar Mihai Bălan, întrucât am îndrăznit să iau atitudine față de limbajul vulgar la adresa preoților din sat și sarcinile nelegale pe care încerca să le traseze Poliției Locale pentru seara de Înviere în comuna Bârnova. Mai exact, acesta a cerut șefului Poliției Locale să fie amendați toți voluntarii Bisericilor din comuna Bârnova care urmează să împartă în toate satele Sfânta Lumină preluată de la Biserică în noaptea de Înviere.

Eu i-am atras atenția că dacă voluntarii vor avea legitimații vizate conform Ordonanței Militare, este ilegal să ceară Poliției Locale să îi amendeze. Vizibil înfuriat a venit la mine și, apucându-mă de spate, m-a îmbrâncit afară din sala de ședință. Menționez că nu e prima dată când m-a lovit și amenințat, încercând să mă intimideze pentru a renunța la punctele mele de vedere”, a spus viceprimarul Constantin Luca.

Cu biroul pe hol

Între cei doi este un conflict mai vechi. Viceprimarul este membru ALDE, în Consiliul Local fiind 4 consilieri de la acest partid. Cu toate acestea, viceprimarul nu are nici acum birou în primărie, acesta fiind lăsat să discute cu oamenii pe hol. Acesta a făcut plângere la Poliție pe numele primarului care l-a agresat.

„După ce l-am contrazis, s-a repezit la mine să mă lovească. După ce m-a îmbrâncit, a pus mâna pe un scaun, încercând să mă lovească din nou. Am reușit să ies afară fără să mă mai uit ce se întâmplă în urma mea. În sală mai erau persoane care însă nu au intervenit în niciun fel”, a mai spus viceprimarul.

În sală mai erau prezenți și un agent al Poliției Locale, un responsabil al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, un consilier al primarului, un șofer al Primăriei.

Primarul are altă variantă

În schimb, primarul Mihai Bălan susține că nu a dispus amendarea voluntarilor și că viceprimarul minte. Primarul a recunsocut însă că l-a luat pe sus pe Constantin Luca și l-a scos din sala de ședință în urma disputei.

„Nu s-a întâmplat nimic, el este un mincinos. Am făcut o ședință de organizare pentru a discuta despre cum vom merge la casele oamenilor cu voluntarii și el mă acuză de campanie electorală. L-am luat de umeri și l-am dat afară din sală. Eu merg cu voluntarii prin comună, nu poate să spună că am cerut să-i amendeze. El nu știe decât să provoace scandal. Singurele persoane care vor avea acces în biserică vor fi doar persoanele din echipele pe care le voi forma și care vor aduce Lumina la ușa credincioșilor. Nu pot să îi amendez pe cei alături de care merg eu”, a menționat Mihai Bălan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024