Prima pagină » Local » Scene ireale la laşi! Un bărbat a venit cu o bombă sub braţ în faţa Palatului Culturii. Pompierii şi Poliţia au ajuns la faţa locului – EXCLUSIV/FOTO, UPDATE

Scene ireale la laşi! Un bărbat a venit cu o bombă sub braţ în faţa Palatului Culturii. Pompierii şi Poliţia au ajuns la faţa locului – EXCLUSIV/FOTO, UPDATE

14 dec. 2021, 10:50,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

În urmă cu puțin timp, în fața Palatului Culturii din Iași, şi-a făcut apariţia un bărbat care a venit cu un proiectil sub braț. Pompierii şi poliţiştii au fost alertaţi şi s-au deplasat la fața locului. Momentan, nu se cunosc cu exactitate motivele pentru care bărbatul se plimbă cu bomba.

UPDATE: Bărbatul avea un element de muniție, de calibru de 76 mm, care voia să-l predea oamenilor legii pentru a-l distruge. Aceasta l-a adus cu mașina personală.

„În jurul orei 10.30, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean Iași a fost anunțat prin apel 112, că un element de muniție este adus de către o persoană în fața Palatului Culturii Iaşi. Un echipaj de la Poliţia Locală se afla la faţa locului.

Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iaşi a indentificat un proiectil exploziv de calibru de 76 mm, aflat în autoturismul persoanei, care a fost ridicat, transportat în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

Cauzele cercetării privind aducerea proiectilului este de competența organelor de cercetare penală”, au transmis autoritățile ieșene.

În urmă cu doar patru zile, pirotehniștii din Iași s-au deplasat în cartierul Galata pentru a prelua mai multe elemente de muniție, în vederea distrugerii acestora.

Elemente de muniție, găsite în județul Iași

De asemenea, la începutul acestei luni, geniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași au ridicat zilele trecute câteva proiectile din zona localității Rediu. Cei de la ISU au fost solicitați să aducă proiectile de artilerie și cartușe ce au fost descoperite pe un teren aflat aproape de câteva case.

„În data de 26 noiembrie 2021, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a avut misiunea de asanare a unei suprafețe de teren din comuna Rediu. În urma intervenției au fost identificate șapte lovituri de artilerie calibru 75 de milimetri, 50 cartușe calibru 7,92 milimetri, care a fost ridicate, transportate și depozitate în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare”, au precizat reprezentanții ISU Iași.

Tragedie la Iași! Un tânăr s-a jucat cu un proiectil și a rămas fără o mână

Unui tânăr din Iaşi i s-a amputat o mână şi riscă să rămână şi fără un ochi după ce s-a jucat cu un obuz. Acesta a încercat să găurească proiectilul cu o bormaşină pentru a-şi face un medalion de pus la gât.

„În cursul dimineții de marți, 16 noiembrie 2021, a fost o solicitare la un tânăr de 19 ani, din satul Pietriș, comună Dolhești. Inițial s-a declarat că i-a explodat telefonul în mână, cu sângerare, motiv pentru care a fost dirijat Serviciul de Ambulanță Județean C2. Ulterior, la momentul ajungerii echipajului SAJ C2 la caz, s-a declarat că băiatul, în timp ce găurea un cartuș cu o bormașină, acesta a explodat. Tânărul a suferit un șoc hemoragic, traumatic, plăgi penetrante cu retenție de corpi străini. Și-a pierdut mâna stângă și posibil să piardă și ochiul drept”, a declarat la acel moment prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024