Prima pagină » Titlurile zilei » Scene îngrozitoare, surprinse într-un cimitir din Iași. Un tânăr a încercat să-l scoată din mormânt pe tatăl său, mort de doi ani: „Tot timpul mi-a spus că a fost îngropat de viu”- EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

Scene îngrozitoare, surprinse într-un cimitir din Iași. Un tânăr a încercat să-l scoată din mormânt pe tatăl său, mort de doi ani: „Tot timpul mi-a spus că a fost îngropat de viu”- EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

04 mart. 2024, 02:00, 5 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Un tânăr din Răducăneni a fost prins într-un cimitir în timp ce încerca să-l scoată din mormânt pe tatăl său, mort în urmă cu doi ani. Preotul din sat a cerut ajutorul polițiștilor, iar bărbatul este anchetat. Nu este pentru prima dată când șochează. El a fost condamnat împreună cu fratele său în trecut, după ce a omorât un bărbat

Nu e om în comuna ieșeană Răducăneni care să nu vorbească despre ce a făcut Ciprian Filip, un tânăr în vârstă de 36 de ani. Pe 25 februarie, acesta a pus mâna pe un hârleț și a plecat spre cimitirul din sat. Nu s-a oprit până nu a ajuns la mormântul tatălui său, Grigore, un bărbat care s-a stins în anul 2022. Nu a stat deloc pe gânduri și s-a apucat de săpat, fiind convins că părintele său a fost îngropat de viu. Ciprian i-a spus mamei sale în repetate rânduri că tatăl său a fost viu în momentul în care a fost înhumat. Deși femeia l-a contrazis tot timpul, tânărul a ținut să-i demonstreze contrariul.

Un tânăr a încercat să-l dezgroape pe tatăl său dintr-un cimitir din Iași

S-a apucat de săpat duminică, 25 februarie, după slujbă. A fost surprins însă de mai mulți localnici, iar preotul a anunțat poliția. Ciprian a fost ridicat, iar mai apoi condus la audieri. În sat, toată lumea povestește despre ce a fost individul în stare. Cel mai mare șoc a fost avut de mama bărbatului. Reporterii BZI au discutat cu femeia care greu s-a putut abține din plâns. Ea spune că de-a lungul anilor a avut numai probleme cu fiul său și că în ultima perioadă a fost terorizată de acesta.

„De când a murit tatăl lui, el a spus că a fost îngropat de viu. Mi-a mai spus de câteva ori că eu sunt de vină, că l-am îngropat de viu și că el o să-l dezgroape, dar nu am crezut că e în stare de așa ceva. Pe mine m-a anunțat preotul. A săpat groapa de a ajuns la sicriu aproape. A fost văzut de cineva și persoana respectivă a dat vestea. Preotul a sunat la poliție și a fost luat. După am astupat acolo, nu știu… Eu am rămas șocată când am auzit ce a făcut”, a spus Petronela, mama tânărului.

Și-a terorizat mama în repetate rânduri

Femeia a avut multe de tras din cauza fiului să. Nici până acum nu știe dacă Ciprian are probleme psihice sau dacă are astfel de ieșiri din cauza băuturilor alcoolice pe care le consumă.

„În ultima perioadă, m-a bătut de mai multe ori. Acum, când s-a dus să-l dezgroape pe taică-su, mi-a spus că mă omoară dacă găsește ceva în neregulă. Sper să-l țină acolo, la spital sau nu știu că, dacă îl lasă acasă, mă omoară. Nu știu dacă este nebun, dar, dacă bea, nu ai cu cine te înțelege”, a completat mama bărbatului.

Ciprian Filip a petrecut aproape jumătate din viață în spatele gratiilor după ce împreună cu fratele său a omorât un om.

„Nu e prima dată când îmi face probleme. Împreună cu fratele lui au omorât un băiat la mine în casă, apoi l-a aruncat peste un gard. Au stat vreo 12-13 ani la pușcărie amândoi. Acum, fratele lui e în Italia. Ciprian sper să fie tratat, nici nu știu ce să mai zic. Mi-e frică de el că mă omoară, dacă se întoarce așa acasă”, a mai spus mama bărbatului.

Localnicii s-au cutremurat la auzul veștii

Localnicii spun că nu au mai auzit vreodată de așa ceva.

„El s-a dus să îl dezgroape… Doamne ferește! Eu nu am auzit în viața mea de așa ceva. Cum să te duci să faci așa ceva? Este păcat mare… Să te duci să-l scoți din mormânt ca să ce? Nu se poate așa ceva… El a spus prin sat că tatăl lui a fost îngropat de viu. Omul a murit, săracul, de boală, cum să fi îngropat de viu”, a spus o vecină de-a familiei Filip.

Oamenii mai spun că tânărul are probleme de natură psihică.

„Un om sănătos la cap nu poate face așa ceva. Ce Dumnezeu? Este clar că are probleme. Mă întreb, dacă nu-l vedeau oamenii ăia, ce făcea cu mortul? Îl ducea acasă, ce-i făcea? Nu are ce căuta în sat cu lumea. La pușcărie cu el. Cred că tot în pușcărie a și înnebunit”, a completat un alt localnic.

Polițiștii din Iași au deschis dosar penal în acest caz

Polițiștii au făcut verificări.

„La data de 25 februarie a.c., Secția nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat sapă mormântul unde este îngropat tatăl său, din comuna Răducăneni. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Trebuie precizat faptul că, acum, tânărul este internat la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Oamenii legii vor să afle dacă acesta este în deplinătatea facultăților mintale. Rămâne de văzut ce seva întâmpla cu bărbatul care a vrut să-și dezgroape tatăl dintr-un cimitir din Iași.

Comentarii
  • Asta stătea la băut prin toamnă cu aia lui basu,niște nebuni toți au 40-50de ani și au luat-o razna de la atâta băutură … au crescut ca iarba în față la bar și prin pușcării , nu au copii nu au nimic… clanu puli la socola o să ajungă toți de la alcool și droguri

  • Ce e asta , 10 poze cu 2 babe și 7 cu aceiași cruce , școala noua de jurnalism?

  • bolnav psihic

  • niste betivi in bazga,astia mancau gaini moarte in deal la 2 lei si se imbatau ca porci apoi luau lumea cu parul la omor… niste nenorociti care nu sa ales nimic de viata lor….

  • facies schizofrenic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`