Prima pagină » Actualitate » Scene incredibile la Suceava. Un poliţist examinator, suprins dormind în timpul probei de traseu – VIDEO
Scene incredibile la Suceava. Un poliţist examinator, suprins dormind în timpul probei de traseu - VIDEO

Scene incredibile la Suceava. Un poliţist examinator, suprins dormind în timpul probei de traseu – VIDEO

23 sept. 2020, 11:13,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Scene tragico-comice la Suceava. Un polițist examinator a fost surprins de un participant la trafic în timp ce doarmea, pe scaunul din dreapta, în timpul unei probe de traseu. Acesta a decis să tragă un pui de somn în loc să fie atent la candidatul care dădea proba pentru obţinerea permisului de conducere.

Întâmplarea a fost înregistrată video, iar filmarea a fost publicată pe internet. Scenele s-au produs pe podul peste raul Suceava.

După cum se poate observa, candidatul aflat la volan pare că nu știe cum să reacționeze, așa că își vede de drum, în timp ce polițistul de lângă el, care nu poartă mască de protecție, se afla în lumea viselor.

Un poliţist rupt de beat a fost prins în trafic de colegii de la Rutieră! Şeful Poliţiei a intervenit, dar a fost umilit şi pus la colţ!

Deşi era beat turtă şi abia putea să vorbească, poliţistul care avea o alcoolemie surprinzătoare se grăbea să ajungă la muncă. Agenţii de la Rutieră l-au tras pe dreapta fără să ştie ocupaţia conducătorului auto, iar când au simţit mirosul de alcool l-au pus să sufle în etilotest. Poliţistul trebuia să fie în municipiul Iaşi, potrivit unei dispoziţii a şefului Poliţiei de Frontieră Iaşi, la ora la care a fost prins beat la Leţcani.

Ca urmare a incidentului a urmat o perioadă de câteva luni în care a reuşit să evite sancţionarea sa. În cele din urmă, şeful Poliţiei de Frontieră a decis destituirea din funcţie a poliţistului ca urmare a abaterilor grave comise de acesta. Surpriză a fost şi mai mare în momentul în care judecătorii au considerat că ceea ce a făcut şeful Poliţiei este greşit şi au obligat ITPF Iaşi să-i plătească daune poliţistului beţivan şi să-l reintegreze în funcţie

Povestea este cât se poate de spumoasa: un poliţist care a fost prins în trafic mort de beat pare a fi invincibil în faţa superiorilor săi. Deşi s-a încercat scoaterea lui din sistem având în vedere că a săvârşit mai multe abateri disciplinare, acesta a fost repus în funcţie de judecătorii de la Tribunalul Iaşi.

Despăgubiri bănești pentru că a fost dat afară din Poliție

Mai mult, agentul şef trebuie să primească şi despăgubiri băneşti pentru că a fost dat afară din Poliţie, ca urmare a dosarului penal în care este implicat, dar şi a faptului că a încălcat normele interne care îi impuneau să anunţe plecarea din localitate în perioada în care trebuia să ajungă în post.

Situaţia este cel puţin bizară, pentru că instanţă de judecată constata că poliţistul a săvârşit acele abateri disciplinare grave, dar şefii săi nu au urmat procedura legală în momentul în care l-au dat afară. Enache Constantin Gavril este angajat de mai mulţi ani al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi (ITPF) şi nu a fost implicat în scandaluri sau evenimente pentru care să ajungă în faţa Comisiei de Disciplină.

Numai că, pe data de 18 decembrie 2016, a fost oprit în trafic, la Leţcani, de agenţii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Iaşi. Acesta se întorcea în Iaşi pentru că trebuia să ajungă la muncă. Trebuia să intre în tura la ora 11:30, pentru a păzi frontiera de stat a României. Potrivit regulamentelor interne, acesta era obligat să fie în municipiul Iaşi la ora 10:00, iar în cazul în care intervenise vreo problemă ar fi trebuit să-şi anunţe şefii pentru a nu fi periclitata activitatea la locul de muncă.

Alcoolemie de beţivan

Agenţii de la Rutieră nu ştiau nimic despre persoana celui pe care l-au oprit în trafic, dar s-au lămurit destul de repede şi au aflat unde lucrează. În momentul în care a suflat în etilotest alcoolemia era de-a dreptul spectaculoasă: 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Asta înseamnă că la analizele de sânge va ieşi o alcoolemie în jurul valorii de 2 la mie.

Agentul de la Poliţia de Frontieră vorbea incoerent, abia se putea mişca şi reprezenta un adevărat pericol pentru siguranţa circulaţiei. Ar fi putut crea o adevărată tragedie având în vedere starea avansată de ebrietate în care se afla, dar şi faptul că mergea pe un drum intens circulat. După ce s-au uitat bine la valoarea înscrisă pe etilotest, agenţii de la Rutieră l-au condus pe colegul lor de la Frontiera la spital, pentru recoltarea probelor biologice.

Dosarul penal nu a fost finalizat

Nici până în acest moment dosarul penal în care este cercetat Enache Constantin Gavril nu a fost finalizat. Incidentul a ajuns la urechile şefilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, având în vedere că în timpul în care era plimbat pe holurile spitalelor pentru recoltarea probelor de sânge agentul de poliţie ar fi trebuit să păzească graniţele ţării. Acesta şi-a anunţat superiorii la ora 11:20 că nu mai poate ajunge. Astfel, au existat probleme serioase ţinând cont de faptul că un alt coleg de-al său a trebuit să se pregătească imediat şi în câteva minute să fie la muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`