Prima pagină » National » Scene incredibile la Botoșani. Un italian beat și drogat a înjunghiat doi oameni
Scene incredibile la Botoșani. Un italian beat și drogat a înjunghiat doi oameni

Scene incredibile la Botoșani. Un italian beat și drogat a înjunghiat doi oameni

19 aug. 2024, 23:58,
în National

În noaptea de duminică, 18 august, localitatea Brăiești din județul Botoșani a fost scena unui incident violent, asemănător cu un film de groază. Un cetățean italian de 36 de ani a fost reținut de poliție după ce a atacat cu un cuțit patru persoane, rănind grav două dintre ele.

Incidentul a escaladat rapid și s-a încheiat cu un accident rutier și capturarea agresorului, care se afla sub influența alcoolului și a drogurilor.

Două persoane au fost rănite

Potrivit martorilor, conflictul a izbucnit în timp ce italianul era în vizită la rude în Brăiești. După o ceartă cu alte trei persoane, acesta a scos un cuțit și a început să lovească violent. Două dintre victime, un consilier local de 50 de ani și fiul său de 36 de ani, au fost grav rănite și transportate de urgență la Spitalul Municipal Dorohoi.

Consilierul local a fost înjunghiat în zona abdomenului și a necesitat transferul la Spitalul Județean pentru o posibilă intervenție chirurgicală. Fiul său a suferit o plagă la coapsa stângă, dar, după evaluarea medicală, nu a fost necesară internarea.

După atac, italianul a încercat să fugă de la locul faptei, urcându-se în mașina sa. În timpul tentativei de a scăpa de poliție, a lovit un cap de pod, provocând daune materiale, dar fără a răni alte persoane. Polițiștii care l-au reținut au constatat că bărbatul avea o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat și a ieșit pozitiv la testarea pentru substanțe psihoactive.

Localnicii din Brăiești au fost șocați de cele întâmplate. Aceștia au declarat că italianul, căsătorit cu o româncă, ar fi mers în seara incidentului la barul din sat pentru a cumpăra bere. Se pare că refuzul vânzătorului de a-i oferi o sticlă gratis a declanșat furia care a dus la tragedie.

Luni seara, 19 august, agresorul urmează să fie prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Surse din cadrul anchetei sugerează că procurorii ar putea modifica încadrarea juridică a faptelor din „loviri și alte violențe” în „tentativă de omor”, având în vedere gravitatea atacului și circumstanțele agravante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024